حسین شعبانی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: مجوز نگهداری و ترک اعتیاد یکصد زن معتاد در استان اخذ شده و برخی مراکز ترک اعتیاد در استان اقدام به جمع آوری و نگهداری معتادان زن می کنند.
وی افزود: در این مراکز برنامه های تربیتی و اصلاحی و باز اجتماعی کردن زنان معتاد اجرا می شود و البته تلاش می شود تا آموزش های فنی و کارآموزی و اشتغال برای این گروه از معتادان برگزار شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری استان با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد معتادان و مصرف کنندگان مواد مخدر وجود ندارد، اظهار کرد: آمارهای دقیقی در استان نداریم و حتی برخی مواقع بین نهادهای متولی مانند شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، پلیس مبارزه با مواد مخدر، دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی درباره تعداد معتادان تفاهمی وجود ندارد و این اختلاف نظر به دوبرابر هم می رسد.
وی خاطرنشان کرد: همین مسئله درباره زنان معتاد هم صدق می کند. در هرحال با توجه به اوضاع و احوال و تعداد مراکز ترک اعتیاد زنان و برخی معیارهای دیگر می توان این تعداد مراجعان را 10 تا 20 درصد متغیر دانست.
شعبانی این مسئله را یک ضعف برشمرد و گفت: فقدان آمار دقیق از معتادان و مصرف کنندگان مواد مخدر، در ارائه برنامه ریزی مناسب برای پیشگیری، برخورد و مقابله، درمان و باز اجتماعی کردن معتادان اختلال ایجاد می کند.
وی با تاکید بر اینکه اعتیاد منشاء آسیب های جدی است، تصریح کرد: هرچند اعتیاد عارضه ای است که سلامت و امنیت فردی و اجتماعی را به خطر می اندازد و منشاء آسیب های جدی است که بر پیکر جامعه وارد می شود. علاوه بر این اعتیاد زنان با توجه به نقش آنان در تحکیم خانواده و ارتقاء حس همبستگی و وحدت بین اعضای خانواده، از حساسیت بیشتری برخوردار است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری استان با اشاره به تاثیر سلامت مادران در رشد شخصیتی کودکان، گفت: سلامت مادران موجب افزایش مهارت زندگی و قدرت نه گفتن و تحمل ناملایمات زندگی می شود. ناتوانی مادر در مدیریت و اداره زندگی به واسطه اعتیاد نیز، به سرافکندگی و سرخوردگی و ضعف روانی و اجتماعی کودک منجر می شود بنابراین به همین دلایل باید در درمان و باز اجتماعی کردن زنان معتاد خصوصا مادران تلاش ویژه ای داشت.
وی به مراقبت بعد از خروج معتادان از مراکز ترک اعتیاد تاکید کرد و گفت: این معاونت در راستای مراقبت بعد از خروج از مراکز درمان اجباری موضوع آیین نامه مصوب ریاست قوه قضاییه و با هدف پیشگیری از فرو افتادن معتادان در وضعیت سابق خود، شیوه نامه ای را تدوین و وظایفی هم برای برخی از دستگاه های حمایتی و اجرایی پیش بینی شده است.
شعبانی افزود: در صورت اجرای دقیق شیوه نامه و همواری دستگاه های متولی می توان امیدوار بود که فرآیند باز اجتماعی شدن معتادان خصوصا زنان با موفقیت اجرا شود. از سوی دیگر متاسفانه به دلیل فقدان امکانات لازم در استان مرکز ترک اجباری اعتیاد ویژه زنان در استان ایجاد نشد و این نقیصه تا ابتدای امسال وجود داشت تا اینکه با پیگیری های انجام شده مجوز نگهداری وترک اعتیاد یکصد زن معتاد در استان اخذ شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح امید گفت: یکی از برنامه های تربیتی برای معتادان اعم از زن و مرد در مراکز ترک اعتیاد، برگزاری دوره های آموزش و دانش مدیریت و انگیزش رفتار (طرح امید) است. تاکنون سه مرحله آموزش تربیت مدرس و بازآموزی برای گروهی از سرپرستان و کارشناسان مراکز ترک اعتیاد و سایر دستگاه های دیگر برگزار شده است که می تواند به بازاجتماعی زنان معتاد کمک کند.
نظر شما