بحثهای داخلی مانع از استفاده از پسابرجام می‌شود

خبرگزاری شبستان:وزیر خارجه با تاکید بر این نکته که نیازمند ابتکار عمل برای استفاده از فضای پسابرجام هستیم، گفت: توجه به بحثهای داخلی مانع از استفاده از این فضا می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست مشترک استانداران و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور گفت: امسال دو موضوع اساسی در سمینار سفرای ایران و نمایندگی‌ها در خارج از کشور مطرح است که برای وزارت کشور هم اهمیت دارد.

وی یکی از موضوعات را نحوه بهره‌برداری از شرایط برجام و فضای بین‌المللی و منطقه‌ای پس از برجام به منظور پیشبرد اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور و کمک به معیشت مردم دانست که در این حوزه زمینه کار زیادی بین استانها و نمایندگی های ایران در خارج از کشور وجود دارد.

ظریف افزود: موضوع دیگر وضعیت ما با همسایگان است و شرایط منطقه که در این زمینه‌ها استانها و استانداریهای کشور من جمله استانداریهای مرزی توجه ویژه ای نشان می‌دهند.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه منطقه امروز ما با یک شرایط بسیار جدی و خطرناکی مواجه است، افزود: آن خطر افراط گرایی و فرقه‌گرایی بی حساب و کتاب بی‌حد و مرز است که ناشی از سیاستهای غلط، کوتاه‌بینانه و افراط‌گرایانه در عرصه بین‌الملل است و گروههای وحشی به نام اسلام در منطقه ما حضور دارند که جوانان ونوجوانان این منطقه را دچار یک تنش فکری و یک نابسامانی اعتقادی کرده‌اند.

وی به عملیات انتحاری نوجوانان و جوانان عضو گروههای افراطی و همچنین تصاویر زننده منتشر شده از وحشی‌گری این گروهها اشاره کرد و گفت: این اقدامات در هیچ منطق و دیدگاهی قابل قبول نیست و در منطقه ما با رشد روزافزونی این اقدامات روبروست که یک خطر امنیتی برای کل جهان است.

رییس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر این نکته که برخی همسایگان ما هنوز هم افراط را به عنوان یک برگ بازی می بینند نه یک خطر خاطرنشان کرد: تا زمانی که این وضعیت برای همسایگان ما روشن نشده باشد که افراط برای هیچ کس سرمایه نیست و نمی‌توان به عنوان ابزار بازی از آن بهره برد ما همچنان شاهد حمایت وسیع از گروههای افراطی و تکفیری خواهیم بود.

وی افزود: با توجه به خطرات این پدیده در اطراف جمهوری اسلامی ایران همفکری استانداران و سفرا یک ضرورت است و باید بررسی کنیم که چگونه می‌توانیم با این خطر مبارزه کنیم و مانع از آن شویم که افراط بین مذاهب مختلف اسلامی تفرقه بیاندازد و اینها نکاتی است که نیاز است برای آن همفکری داشته باشیم.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به موضوع دیگر سمینار نشست مشترک استانداران و سفرا اشاره کرد و آن را نحوه بهره‌برداری از فرصت ایجاد شده از سوی تصویب برجام اعلام کرد.

وی گفت: ما همه نگران این هستیم که شرایط پسابرجام چگونه می تواند به نفع مردم، کشور، نظام و انقلاب ما باشد.

وی با تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص خطر نفوذ و سوءاستفاده بدخواهان از فرصت برجام اشاره کرد و گفت: فضای پسابرجام یک فرصت برای پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده و اگر ما هوشمند نباشیم و برنامه‌ریزی نکنیم دشمن از این فرصت بهره می‌برد.

وی گفت: ما نیازمند یک برنامه‌ریزی اجمالی با همدلی و همزبانی با توجه به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال همدلی و همزبانی نامیده‌اند هستیم و اگر برنامه‌ریزی نکنیم با مخاطرات جدی روبرو خواهیم شد.

وی به بحث‌ها و اختلاف‌نظرهای داخلی درخصوص برجام اشاره کرد و گفت: این بحث‌ها و توجه به آنها باعث می‌شود که بدخواهان مردم فرصتی داشته باشند که از پسابرجام بهره‌مند شوند و ما همچنان اندر خم یک کوچه باشیم.

ظریف با اظهار اینکه امروز منطقه ما و عموم بدخواهان جمهوری اسلامی ایران همچون رژیم صهیونیستی، تندرویان امریکایی و تعدادی از همسایگان ما در منطقه که گرفتار دستپاچگی با تغییر شرایط شده اند به دنبال انند که مانع از بین رفتن چهره امنیتی شوند که برای ایران طراحی کرده بودند.

وی گفت: نیاز است که ما هم برنامه ریزی کنیم و من معتقدم برجام هر چه بود سپری شد و شما می‌توانید بدون توجه به واقعیت‌های سپری شده به برجام یک نمره دهید و با توجه به در نظر گرفتن واقعیت‌ها به آن یک نمره دیگر دهید اما چه 5 بدهیم چه 95 اگر از این فرصت استفاده نکنیم برجام برای ما صفر می‌شود.

ظریف یادآور شد: تعدادی از افراد در داخل واقعیتهای زمانی را که ما صحبتها برای برجام آغاز کردیم فراموش کرده‌اند که سال 90 صادرات ما 5/2 میلیون بشکه نفت بود اما در سال 92 به 900 هزار بشکه رسیدیم و همزمان با آغاز به کار دولت یازدهم قانونی تصویب شد که صادرات جمهوری اسلامی ایران به صفر بشکه نفت برسد.

وی همچنین گفت: در همان زمان ظرف دو سال رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به منفی 6 درصد رسید که اگر برجام نبود امروز صادرات نفت ما صفر بود و رشد منفی اقتصادی مان هم ادامه داشت.

وی تاکید کرد: اگر دید جناحی و غیرمنصفانه داشته باشیم به برجام نمره 5 می‌دهیم و اگر واقعیت را در نظر بگیریم به آن براساس کرممان 70 یا 80 یا 90 می‌دهیم اما نکته مهم چه 5 بدهیم چه 95 باید از برجام استفاده کنیم.

ظریف تصریح کرد: من به دوستان طرفدار دولت و تعامل پیشنهاد می کنم که این بحثهای داخلی را متوقف کنند و باعث شوند که از فرصت بدست امده توسط برجام استفاده کنیم و ما باید الان براساس یک حرکت جمعی به یک اجماع ملی برسیم.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه اظهارات خود در نشست مشترک سفرا و استانداران به مساله نفوذ که خطر ان در زمان پسابرجام احساس می شود و گفت: مقام معظم رهبری مساله نفوذ را بیان کرده‌اند و ما همه مطیع رهبری هستیم و از نظر بینش های مختلفممان نگران نفوذ هستیم و معتقدیم بهترین راه برای مقابله با نفوذ ابتکار عمل است و هرگاه ما ابتکار عمل داشته باشیم طرف مقابل مجبور به واکنش می‌شود و در غیر اینصورت ما مجبور به واکنش می‌شویم و این اقدام به نفع طرف مقابل خواهد بود.

وی تاکید کرد: لذا زمان ان است که ما برنامه ریزی کنیم وابتکار عمل برای استفاده از برجام داشته باشیم و در وزارت امور خارجه مسئولیت ما ایجاب می‌کند که با استانداران برای استفاده از ظرفیت استانها و همچنین به منظور رفع نیاز برخی استان‌ها جلساتی بین سفرا و استانداران داشته باشیم.

وی همچنین تاکید کرد: در حوزه های امنیتی استانها و مبارزه با خطرات داعش نیازمند تبادل نظر بین سفرا و استانداران هستیم.

 

کد خبر 499642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha