حجت الاسلام عبدالله جلالی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم با اشاره به گسترش روز افزون استفاده از ابزارهای جدید در جوامع، اظهار داشت: بایستی اتاق فکری با حضور مدیران و مسئولان و کارشناسان حوزه و دانشگاه در زمینه های جامعه شناسی، فرهنگ، دین و رسانه تشکیل شود و بحث تحولات تکنولوژی رصد شود تا بر اساس این تحولات، برنامه های آموزشی و مهندسی فرهنگی پی ریزی شود.
وی گفت: ما هنوز نتوانسته ایم مدیران استراتژیک فرهنگی تربیت کنیم تا بحث رصد تکنولوژی ها و ابزارهای جدید را دنبال کند به گونه ای که نبض فرهنگ جامعه در دستشان باشد و مطابق آن قلبشان بتپد و برنامه ریزی و سیاست گذاری و چشم انداز کشور در مقوله فرهنگ را از حالت انفعال به سمت فعال شدن سوق دهند.
حجت الاسلام جلالی بر فرهنگ سازی و آموزش در زمینه شیوه درست استفاده از ابزاهای جدید تاکید کرد.
وی با بیان اینکه تکنولوژی های جدید به هر حال به جوامع ورود پیدا می کنند و بر آنها تحمیل می شوند، یادآور شد: مقابله با آسیب های این ابزار و تبدیل این تهدید ها و آسیب ها به فرصت، دست خودمان است.
این پژوهشگر دین و ارتباطات، بر آشنایی خانواده ها با فناوری mms تاکید کرد و افزود: برای کاهش آسیب های احتمالی همه گیر شدن mms بایستی خانواده ها با این مقوله و بازتاب و نتایجی که استفاده نادرست از آن خواهد داشت، آشنا شوند و فرزندان جوان و نوجوان خود را در قبال آسیب ها آن بیمه کنند.
وی ادامه داد: برای کاهش آسیب های احتمالی mms ، مجلس باید قوانین مربوط به این امر را به تصویب کند، متاسفانه در بحث قانونگذاری هم مشکل داریم، بدین صورت که با ورود هر ابزاری پیامدهای آن متوجه جامعه می شود پس از آن مجلس به تصویب قانون می پردازد.
مدیر روابط عمومی دانشکده صدا و سیمای قم معتقد است: بایستی اطلاع رسانی در مورد قوانین مربوط به تخلفات و مواردی که از نظر قانون جرم محسوب می شود انجام پذیرد. رسیدگی قانونی و معرفی مجرمان برای پیشگیری، از دیگر اقداماتی است که باید انجام شود. این جرم جدید باید معرفی شده و این زمینه به لحاظ گستردگی و تاثیرگذاری زیادی که دارد نیاز است که قضات خارج از نوبت به آن رسیدگی کنند.
وی بر شناسایی ابعاد مختلف ابزار mms تاکید و تصریح کرد: باید ابعاد مختلف کارایی این ابزار شناسایی شود و مهندسان فرهنگی کارکردهای آن را به مردم بازشناسند تا به تدریج استفاده درست از آن نهادینه شود.
حجت الاسلام جلالی از جمله کارکردهای صحیح mms را در بحث صله رحم دانست و گفت: با توجه به اشتغالات افراد فرصت مناسبی برای دیدار اقوام دست نمی دهد با استفاده از این ابزار می توان با دوستان و آشنایان ارتباط برقرار کنیم و از حال آنان مطلع شویم.
وی به نقش این فناوری در اقتصاد اشاره کرد و بیان داشت: از طریق این ابزار می توان به بازار ورود پیدا کرد و از معاملاتی که در بازار اتفاق می افتد آگاه شد، در عین حال از شلوغی و ترافیک و هزینه ها و آلودگی نیز دور ماند.
حجت الاسلام جلالی در ادامه اظهار داشت: ابزار mms می تواند به ابزاری سودمند بدل شود به طور مثال در مباحثه های علمی می تواند نقش خوبی داشته باشد. می توان در امر آموزش برای همه اقشار از آن بهره جست و دایره آموزش را وارد جریان جدیدی کرد.
وی با اشاره به نقش رسانه ملی در این باره اظهار داشت: رسانه ملی نقش مهمی در ترویج فرهنگ استفاده از ابزارها را دارد. این ضعف و ایراد به رسانه ملی هم وارد است که تا به حال برنامه جدی و اساسی درباره این مقوله نداشته و فکر جدی درباره آن نشده است.
پایان پیام/
نظر شما