به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسن نوری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، امروز(17 آبان ماه) در نشست با خبرنگاران با اذعان بر اینکه باید نگاه به حوزه دانشگاه عوض شود، عنوان کرد: باتغییر دیدگاه نسبت به دانشگاه ها، خلأ و حلقه مفقوده بین دانشگاه ها و بازار کار که سال هاست در آن مشکل داریم، به درستی شکل خواهد گرفت.
وی با تاکید براینکه متاسفانه تحصیل در دانشگاه ها با نیاز بازار کار همخوانی ندارد، افزود: متاسفانه جویندگان کار که دانش آموخته و دارای مهارت باشند، بسیار اندک است که همین عامل تبدیل به معضل شده است.
وی عنوان کرد: برای نخستین بار با دانشگاه آزاد کار مشترک انجام دادیم تا زمینه ارتباط صنعت، دانشگاه و بازار کار فراهم شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به اینکه با برگزاری چند همایش اقتصادی مشخص شد علاقمند به گفتمان اقتصادی در استان وجود دارد، اظهار داشت: باید فضای جدید با کمک دانشگاه ها ایجاد شود تا گفتمان کارآفرینی و اقتصادی در استان شکل گیرد، در غیر اینصورت هرکدام ما مسیری می رویم که نتیجه بخش نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه آمار بیکاری در خراسان شمالی در مقایسه با بیشتر استان های کشور نمود زیادی دارد گفت: هم اکنون خراسان شمالی در حوزه های کشاورزی و گردشگری زمینه اشتغال دارد که به دلیل آماده نبودن بسترها و نرسیدن به هماهنگی و همفکری بین ارگان های مربوطه، این ظرفیت مغفول مانده است.
وی با اظهار امیدواری برای ایجاد هماهنگی بین نهادهای مربوطه و نیز کانون کارآفرینی با پارک علم و فناوری و صندوق توسعه امید در زمینه اشتغال و کارآفرینی اضافه کرد: با توجه به اینکه تاکنون قریب به اتفاق دانش آموختگان جوینده کار بدون مهارت هستند، اکنون باید آموزش ها تولید محور و بازار محور باشد تا اثر بخش شود.
نوری اظهار داشت: باید دوره های تخصصی کارآفرینی و تورهای کارآفرینی دانشجویی برای بازدید از مراکز ویژه صنعتی برگزار شود تا زمینه اتصال دانشگاه، صنعت و بازار کار فراهم شود.
وی گفت: حرکت به سمت کار جمعی، باعث اثربخشی بیشتر می شود، بنابراین ایجاد تشکل های اقتصادی و تعاونی با مشارکت دانشجویان و انجام کار تیمی می تواند راهگشا باشد.
وی با اذعان بر اینکه استمرار نداشتن برنامه های راهبردی از ایرادات تحقق نیافتن کارآفرینی در جامعه است، عنوان کرد: کارآفرین به معنای واقعی در استان کم داریم و ما در راستای ترویج کار آفرینی از حمایت مالی به عنوان ابزار تشویقی استفاده می کنیم و صندوق توسعه امید تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه برای کارآفرینان می پردازد، اما خراسان شمالی کارآفرینی که دارای خلاقیت، نوآوری، تحمل ریسک و ابهام و تولید محصول و شمّ اقتصادی باشد، کم دارد.
نوری تصریح کرد: مشکل سیستم مدیریتی ما فرد گرایی است که از همین عامل به عنوان آسیب یاد می شود، همچنین نبود ارتباطات قوی و پویا بین دانشگاه و صنعت از عواملی است که مشکلات اشتغال را ایجاد کرده است.
وی پایین بودن انجام کار مفید در کشور را از ایرادهای فرهنگ عمومی کار دانست و گفت: عجول بودن نسل جدید برای رسیدن به هدف و نیز استمرار نداشتن برنامه ها از دیگر عوامل اثرگذار در بروز پدیده بیکاری در کشور است.
بر اساس این گزارش، کنگره اولین جشنواره کارآفرینان برتر دانشگاهی و دهمین جشنواره کار آفرینان برتر خراسان شمالی، با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، 25 تا 27 ماه جاری در دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد و با معرفی 12 پژوهشگر و کارآفرین برتر استان برگزار خواهد شد.
نظر شما