به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، دکتر جلال خالقی مطلق از پژوهشگران برجسته زبان و ادب پارسی است که عمری را صرف پیرایش شاهنامه فردوسی کرده است. وی از آغاز دههٔ ۱۳۵۰ ضمن اقامت و تدریس در کشور آلمان، پژوهشهای گستردهای در زمینهٔ ادبیات حماسی ایران و شاهنامه انجام داد. مقالههای تحقیقی او در مجلهٔ« سیمرغ» (نشریهٔ بنیاد شاهنامه فردوسی)، مجلهٔ دانشکدهٔ ادبیّات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی، «ایراننامه»، «ایرانشناسی»، «کلک» و«نامهٔ ایران» باستان انتشارمییافت.
مهمترین دستاورد جلال خالقی مطلق، تصحیح شاهنامه فردوسی است در هشت دفتر که طی سالهای ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۶ در نیویورک زیر نظر«احسان یارشاطر» انتشار یافت. تصحیح شاهنامهٔ فردوسی، به گفته خالقی مطلق حاصل بیش از سی سال کار مداوم خالقی در گردآوری و بررسی کهنترین دستنویسهای شاهنامه و مقابلهٔ آنها با پیروی از روشهای جدید تصحیح متون است.
جلال خالقی در کار مقابلهٔ دستنویسها از همکاری «محمود امیدسالار» و«ابوالفضل خطیبی» در دفترهای ششم وهفتم بهره گرفت. دورهٔ شاهنامهٔ خالقی در سال ۱۳۸۷ توسط بنیاد دایرةالمعارف اسلامی در تهران تجدید چاپ شد.
دوره چهار جلدی شاهنامه فردوسی با پیرایش جلال خالقی مطلق پس از بررسی و ارزیابی حدود 50 نسخه خطی شاهنامه از کتابخانههای مختلف و انتشار نتایج این بررسیها در مقالههای متعدد و سرانجام گزینش 16 نسخه از کهنترین و معتبرترین آنها برای تصحیح و تهیه شده است که به نظر برخی از شاهنامهشناسان نامدار ایرانی و اروپایی و امریکایی دقیقترین و معتبرترین تصحیح شناسنامه ملی ما ایرانیان است.
انتشارات سخن دوره چهار جلدی شاهنامه فردوسی را منتشر کرده است.
نظر شما