به گزارش خبرگزاری شبستان، شاخص کیفیت هوا در تهران از دو روز پایانی هفته گذشته از شرایط سالم خارج شده است و همچنان در شرایط ناسالم به ویژه برای گروه های حساس جامعه قرار دارد. بررسی ها نشان میدهد حجم تولید آلایندههایی که روزانه عمدتا توسط خودروها و به اصطلاح منابع متحرک در تهران تولید می شوند به اندازهای بالاست که در مدت زمانی کوتاه و در شرایط پایداری جوی، شاخص کیفیت هوا در تهران حتی پس از بارش های پاییزی رو به افزایش گذاشته و کیفیت هوا از شرایط سالم خارج شده است.
به گزارش واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا، شاخص کیفیت هوای شهر تهران در هفته گذشته (9 الی 15 آبان ماه) در دو روز پایانی هفته (14 و 15 آبان) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشته و در سایر روزهای هفته شرایط سالمی را سپری کرده است.
بررسی میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از 10 و 5/2 میکرون در ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران و پارامترهای هواشناسی (سرعت و جهت باد، رطوبت نسبی، دما و عمق میدان دید) در هفته گذشته (9 الی 15 آبان ماه) حاکی از ایجاد شرایط متغیر آب و هوایی و کیفیت هوا در این بازه زمانی بوده است.
غلظت آلاینده ها در این هفته، ارتباط معنیداری با پارامترهای هواشناسی داشته و مهمترین پارامتر هواشناسی تاثیرگذار بر کیفیت هوا در این هفته بارش باران (روزهای شنبه الی دوشنبه) و استقرار جو پایدار، وقوع شرایط وارونگی دمایی و کاهش سرعت باد (سایر روزهای هفته) است.
مریم نادری، مدیر واحد پایش و پیش بینی گفت:« تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق کمتر از 10 و 5/2 میکرون (PM10 و PM2.5 ) اندازهگیری شده در ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران در هفته گذشته، نشان میدهد، با تقویت و تشدید جریانهای بارشی شمالی از هفته گذشته و ریزش هوای سرد در سه روز ابتدایی هفته گذشته شاهد افزایش رطوبت نسبی (بیش از 80 در صد) و کاهش غلظت آلایندهها به ویژه آلایندههای ذرات معلق بودهایم اما در روزهای بعد کیفیت هوا تحت تاثیر شرایط پایدار جوی کاهش یافته و بر میزان و غلظت آلاینده ها افزوده شده است.»
به گفته وی، تغییرات دمایی در این بازه زمانی موجب وزش باد نسبتآً مناسب با سرعت میانگین 3 متر بر ثانیه شده و جهت این بادهای غالب که عمدتاً غربی بوده، تاثیر مثبتی در شاخص کیفیت هوا داشته به گونه ای که در صبح روز سهشنبه (12آبان) شاخص به شرایط پاک رسید.
او ادامه داد:«با این حال به دنبال استقرار شرایط پایدار در شهر تهران و قطع بارندگی در ساعات ابتدایی روز سه شنبه همراه با کاهش سرعت باد (میانگین 8/1 متر بر ثانیه) عامل افزایش فزاینده غلظت آلایندهها در شهر تهران شد و این شرایط تا پایان هفته نیز تداوم یافت. به گونه ای که در این بازه زمانی شاهد افزایش شاخص کیفیت هوا در شهر تهران تا عدد 132 (شرایط ناسالم برای گروههای حساس) در روز جمعه بودهایم که این افزایش غلظت ذرات معلق عمق میدان دید را به حداقل 5/1 کیلومتر در صبح روز پنجشنبه کاهش داد.»
به گفته نادری، در هفته گذشته، افزایش مقطعی سرعت باد در بعد از ظهر روز چهارشنبه با حداکثر سرعت 7 متر بر ثانیه با جهت جنوب غربی باعث کاهش کوتاه مدت غلظت آلایندهها شد اما به علت عدم تداوم این شرایط بار دیگر غلظت آلاینده ها افزایش یافت. این در حالی است که به گفته او کاهش حجم ترددهای شهری در روزهای پنجشنبه و جمعه نیز نتوانست در کاهش غلظت آلایندهها تاثیر به سزایی داشته باشد و میانگین غلظت روزانه آلاینده PM2.5 در دو روز پایانی هفته بیش از 5/1 برابر حد استاندارد قرار داشت.
اطلاعات غلظت آلاینده ها بر اساس داده ایستگاه های شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازه گیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
نظر شما