به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داود محمدی پیش از ظهر امروز (17 آبان) در همایش سازمان های مردم نهاد استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز باید بپذیریم که مبانی حکمرانی و نظام های حکومتی متفاوت شده است و در گذشته اتکا به قدرت های سخت بود ولی امروز این اتکا به قدرت های نرم است.
وی ادامه داد: مهمترین قدرت نرم سرمایه های اجتماعی ماست که یکی از سرمایه های اجتماعی، تشکل های غیردولتی و سمن ها است که اگر به این باور برسیم با اتکا به این سرمایه ها می توان معضلات را حل کرد، این تغییر نگرش برای ما کافی است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: با توجه به جمعیت استان قزوین، 5 هزار نفر عضو تشکل های غیردولتی هستند که این تعداد کافی نیست، در دنیا برای حل معضلاتی مانند طلاق، اعتیاد و غیره تکیه بر این مجموعه ها دارند.
وی با اشاره به مشکلات استان قزوین در حوزه های مختلف توضیح داد: در استان قزوین مشکل آب، آاینده ها و غیره وجود دارد که اینها حل شدنی نیست مگر اتکا کنیم به سازمان های مردم نهاد داشته و باید این باور را در خود ایجاد کنیم که برای حل معضلات کشور نگاه جدی تری را به این موضوع داشته باشیم.
محمدی تأکید کرد: راه حل مشکلات ما توسط مردم است، خوشبختانه سمن ها ریشه اش در غرب نیست و در مبانی اسلامی این امر وجود دارد به طوری که فعالیت هیئت های مذهبی و تکایا را داریم بنابراین باید تشکل ها را جدی بگیریم.
در ادامه نماینده سازمان های مردم نهاد در هیئت نظارت استان قزوین اظهار کرد: در بحث سازمان های مردم نهاد باید اقدامات ریشه ای داشته باشیم تا وضعیت این مجموعه ها را در کشور بهبود دهیم.
سید اکبر حسینی افزود: از همین رو نیز ما در استان قزوین از 2 سال قبل اقدامی را آغاز کردیم که آن بازنگری قانون نظارت بر تشکل های غیردولتی است که در این خصوص با وزارت کشور در ارتباط هستیم و اگر بازنگری صورت گرفته به صورت یک لایحه به مجلس ارائه شود و رأی آورد یک گام اساسی در بهبود وضعیت تشکل ها است.
وی خاطر نشان کرد: قزوین یکی از نخستین استان هایی است که سازمان های مردم نهاد در آن شکل گرفته است و برای بهبود وضعیت اجتماعی خود باید نشست های جانبی نیز داشته باشیم.
نماینده سازمان های مردم نهاد در هیئت نظارت استان قزوین یادآور شد: ما کار سیاسی نمی کنیم و آفت کار اجتماعی، کار سیاسی است و در واقع سازمان های مردم نهاد عام المنفعه هسعند بنابراین باید یکدیگر را یاری کنیم.
نظر شما