به گزارش خبرنگار شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات ضمن تسلیت شهادت امام سجاد (ع) گفت: با توجه به سیاست های اعلام شده ریاست محترم رییس جمهور در حوزه رسانه در طول 26 ماه گذشته تلاش شده است با رویکرد جدیدی اقداماتی در این حوزه انجام شود که بنده به شرح مهمترین این اقدامات می پردازم.
جنتی ایجاد فضای آرام و کم تنش در فضای رسانه ها را یکی از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و افزود: دولت تدبیر و امید به آزادی رسانه ها در چهارچوب قانون اعتقاد دارد. در اعمال نظارت و تذکرات اولا از تفسیر قانون و برداشت های سلیقه ای پرداخت می کند تحت تاثیر جو غوغاساز برخی رسانه ها قرار نمی گیرد از برخوردهای سلیقه ای اجتناب می کند، علت عصبانیت برخی هتاکان هم همین برابری است زیرا دژ تبعیض شکسته شده است.
وی با اشاره به حمایت جدی از نشریات خصوصی بیان کرد: دولت خود را رقیب بخش خصوصی نمی داند، ما از صدور مجوز خبرگزاری و رسانه های دولتی خودداری می کنیم زیرا معتقدیم در حوزه هایی که رسانه می تواند فعالیت کند دولت نباید دخالت کند، یارانه تمام رسانه های دولتی قطع و کمک ها به بخش خصوصی صورت می گیرد علاوه بر این دولت نمایندگان صنوف را به مشورت می طلبد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: قبلا تقاضای نشریه تا 5 سال در نوبت می ماند الان این زمان به 5 ماه کاهش یافته است و در نظر داریم این زمان را به سه ماه کاهش دهیم.
به گفته جنتی، در این دولت سه هزار و 757 مجوز برای نشریات و پایگاه های خبری که 40 درصد مجوز کل نشریات بعد از انقلاب است، صادر شده است.
وی اصلاح و روزآمد ساختن مقررات را یکی دیگر از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه رسانه عنوان کرد و گفت: مقررات رسانه با توجه به رویکرد نظام نیازمند بازنگری است، اصلاح آیین نامه مطبوعات، اصلاح و تدوین آیین نامه هایی همچون کارت حرفه ای خبرنگاران و یارانه از این جمله اند. همه این اصلاحات با کمک خود اهالی رسانه صورت می گیرد.
شفاف سازی در حوزه رسانه یکی دیگر از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که جنتی به آن اشاره کرد و افزود: از آنجا که دبیرخانه قانون انتشارات بر عهده وزارت ارشاد است این وزارتخانه باید خود در مسیر قانون پیشگام باشد. به روزرسانی اطلاعات و علنی سازی دستورالعمل ها از جمله اقدامات انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. راه مبارزه با فساد هتک آبرو نیست بلکه با شفافیت عملکرد می توان زمینه های فساد را از بین برد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تحقق دولت الکترونیک علاوه بر سهولت و شفاف سازی تکریم واقعی ارباب رجوع است، اظهار داشت: فرآیند مجوز رسانه ها به طور کامل به صورت الکترونیکی انجام می شود.
جنتی با اشاره به رسالت مطبوعات تصریح کرد: تقویت باورهای دینی، فرهنگ ایثار، سبک زندگی، گسترش زبان و ادبیات فارسی، تبیین اقتصاد مقاومتی، کمک به همگرایی از جمله مواردی است که جزو رسالت رسانه ها محسوب می شود.
وی در مورد طرح رتبه بندی رسانه ها یادآور شد: خوشبختانه با همکاری رسانه ها طرح های رتبه بندی جداگانه تدوین شده است تا افق تازه ای در برابر رسانه ها قرار گیرد. این اقدام شایسته و درستی است که لازم می دانم از همکاری رسانه ها در این خصوص تشکر کنم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به نیازهای مادی و معنوی روزنامه نگاران را یکی از اقدامات وزارت فرهنگ ذکر کرد و افزود: خبرنگاران مظلوم ترین اقشار جامعه هستند. با توجه به مسئولیت سنگین سازوکاری برای احقاق حقوق مادی و معنوی آنها وجود ندارد. خوشبختانه بخش قابل توجهی از خبرنگاران که کار تمام وقت انجام می دادند، بیمه شده اند و امنیت آنها تامین شده است.
جنتی با اشاره به طرح اشتراک نیم بها اظهار داشت: این طرح با توجه به گسترش فرهنگ روزنامه خوانی و کمک به اقتصاد نشریات و تخصیص یارانه به خانواده ها در نظر گرفته شد و امروز 200 نشریه به این طرح پیوسته اند.
وی توجه به دیپلماسی رسانه ای را از دیگر اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: رسانه ها یکی از ابزارهای مهم دیپلماسی هستند در حال حاضر 141 دفتر رسانه خارجی در تهران فعال اند و صدها خبرنگار هر سال به ایران سفر می کنند با توجه به موقعیت ایران بعد از برجام تعداد خبرنگارانی که به ایران سفر می کنند افزایش یافته است.
نظر شما