به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، موضوعات مورد بحث در کتاب حاضر اختصاصاً به معلمینی مربوط می شود که در زمینه های آموزش فردی، اجتماعی، بهداشتی، شهروندی، محیط زیست و مطالعات دینی، تدریس می کنند اما مسایل مطرح شده در آن به کار همه معلمینی که در مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه تدریس می کنند و عموم خوانندگان می آید. این کتاب به همه افراد دست اندر کار تعلیم و تربیت و افراد دیگر کمک می کند تا بیندیشند کدام انتظارات از مدرسه منطقی و کدام یک غیر منطقی هستند.
فصل هاي اول و دوم کتاب حاضر نوعي مقدمه محسوب مي شوند و در کل مطالب زیادی را در مورد نقش ارزش ها در آموزش و پرورش مطرح می سازند. در عین حال مسایلی را درباره آموزش ارزش ها و اهداف آموزش و پرورش هم بیان می کنند.
فصل هاي سوم و چهارم و پنجم نگاهی کلی به ارزش ها دارند و ابتدا می پرسند ارزش های اخلاقی چه چیز خاصی دارند. همچنین روشی را شرح می دهند که طی آن تنوع ارزش ها در جوامع مدرن به تضاد و برخورد منتهی می شوند و به ارزش های ویژه ای مانند تساهل و تسامح نگاه دارند که می توانند واکنشی در قبال تنوع ارزش ها محسوب شوند.
فصل هاي ششم، هفتم و هشتم بر مفهوم «اخلاق» متمرکز شده اند.
فصل هاي نهم و دهم برخی از دروس فصل های قبل را به کار گرفته و به منشا مشخص اختلاف نظر در خصوص ارزش ها توجه کرده اند، اختلافاتی که معمولاً در محل کار معلمین و در کلاس های درس بروز می کنند.
فصل هاي يازدهم و دوازدهم با ترکیب این رشته مباحث می پرسند چگونه نظرهای مربوط به آموزش ارزش ها و اخلاقیات را می توان درک نمود و مدارس در این باره کدام کارکرد بهتر را می توانند داشته باشند.
و در انتها، فصل سيزدهم مسایلی را مطرح کرده و پیشنهادهایی را در باره نقش ارزش ها در تربیت تخصصی معلمین و موقعیت حرفه ای آنان ارائه می دهد.
گفتنی است کتاب «جایگاه اخلاق و ارزش ها در تعلیم و تربیت» توسط آقایان «اکبر رهنما »عضو هیات علمی دانشگاه شاهد، «مقصود خداياري» و «علي صحبت لو» ترجمه شده است و انتشارات «مشق شب» آن را منتشر کرده است.
نظر شما