به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انتشارات آستان قدس رضوی، انسان در مسیر زندگی، اضافه بر هدایت و رهنمود، نیاز به الگو و اسوه دارد. از اینرو قرآن کریم همراه با بیان حقایق و معارف والای خود، الگوهای عملی را نیز معرفی میفرماید و در خلال زندگی آنان به عالیترین موضوعهای اعتقادی و تربیتی میپردازد.
در فرهنگ اسلامی، وجود مقدس رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار:، بهترین اسوه و مقتدا برای جوامع بشری، بهویژه جامعۀ اسلامی هستند؛ چنانکه قرآن کریم در مورد پیامبر خدا (ص) میفرماید: «لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنة» ، ... پيامبر خدا الگو و سرمشق نيكو و پسنديدهای برای شما است. (قرآن کریم، سوره احزاب، آیه 21)
بشر امروز نيازمند الگويي است كه او را از اين روزمرگي نجات دهد، الگويي كه او را فراتر از تفسير مادي حيات ببرد و اين الگو رفتار و كردار پيامبر خاتم حضرت محمد(صلي الله عليه وآله) است. پيامبر اعظم(ص) آخرين فرستاده و رسول خداست كه براي هدايت بشر آمده است، لذا تنها پيامبر مسلمانان نبوده و نمي باشد بلكه پيامبر جهانيان است و رسالتش هدايت تمامي انسانهاست پس در حقيقت الگو و سرمشقي براي جهانيان مي باشد و از آنجا که موضوعهای اقتصادی و مالی از مسائل پر اهمیت جامعۀ کنونی است، در این نوشتار، شمائی از سیرۀ اقتصادی رسول اکرم در داستانهایی از زندگی ایشان، بیان و به مباحث مهمی از اقتصاد اسلامی اشاره شده است؛ مانند «اسلام و توسعه»، «عدالت در اسلام»، «قاعده ی لاضرر»، «رعایت امانت به ویژه در بیتالمال با جلوگیری از تداول و دست به دست شدن ثروتهای عمومی در دست ثروتمندان»، «سادهزیستی»، «مبارزه با چشم و همچشمی» و ...
گفتنی است که کتاب «الگوها و اسوه ها» را انتشارات استان قدس رضوی در قطع وزیری و شمارگان 1000 چاپ و روانه ی بازار کتاب کرده است.
نظر شما