حضور اندیشمندان جهان اسلام در کنگره بین المللی امام سجاد(ع) زمینه ساز تقریب است

خبرگزاری شبستان: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان گفت: حضور اندیشمندان اهل سنت و شیعه داخلی و خارجی در کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) زمینه ساز تقریب مذاهب اسلامی است.

علی رئوفی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس ضمن قدردانی از برگزار کنندگان پنجمین کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام)، عنوان کرد: برگزاری این گونه گردهمایی ها که هم اندیشمندان و علمای اهل سنت و تشیع و حتی صاحب نظران سایر ادیان توحیدی حضور دارند، فرصت مغتنمی است تا ابعاد وجودی شخصیت والای حجت خدا در زمین پس از شهادت سید الشهدا در کربلا به شیفتگان حق و حقیقت معرفی شود.

 

وی با اشاره به دو بخشی بودن قیام عاشورایی سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، خاطرنشان کرد: بخش اول قیام شامل جهاد و شهادت و بخش دوم آن نیز انتقال پیام و فرهنگ سازی فلسفه قیام امام حسین(علیه السلام) بود که در واقع و بنا به فرموده خود اباعبدالله روی دو محور اصلی امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح امت جدشان و برپایی دین خداد شکل گرفت.

 

رئوفی از امام سجاد(علیه السلام) و حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) به عنوان بزرگترین پیام آوران و راویان نهضت عاشورا یاد کرد و گفت: اگر علما واندیشمندان به چنین مباحثی ورود نکنند، افراد جاهل همیشه آماده اند که این گونه حوادث و وقایع تاریخی را از تفسیر و برداشت خود به مردم معرفی کنند.

 

وی با اشاره به معرفی شدن سیدالساجدین به امام بیمار و یا علی بن موسی الرضا(علیه السلام) به امام غریب، اظهار کرد: در واقع این برداشت ذهنی افرادی است که نسبت به امام معرفت ندارند؛ در حالی که امام سجاد(علیه السلام) خود می فرمایند: «ما برگزیدگان خدا و اوصیا پیامبر هستیم و از هر فرد دیگری به قرآن و دین سزاوارتر و علوم همه انبیا نزد ما به ودیعت نهاده شده است».

 

این استاد دانشگاه به دوران امامت امام سجاد(علیه السلام) اشاره کرد و افزود: امام سجاد(علیه السلام) به دلیل خفقان حاکمان ظلم و جور و محدود شدن ارتباط مردم با آن حضرت، نتوانست همانند امام باقر(علیه السلام) و امام صادق(علیه السلام) در مسند استاد شاگردی بنشیند؛ اما در لحظه شهادت همه علوم و معارف دین را به فرزند خویش امام باقر(علیه السلام) انتقال داد.

 

وی خاطرنشان کرد: شیخ طوسی در کتاب «رجال» نام 170 تن از شاگردان امام سجاد(علیه السلام) از جمله سعد بن مصیب، ابوحمزه ثمالی و ... را ذکر کرده است.

 

رئوفی با اشاره به صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد(علیه السلام)، یادآور شد؛ دانشمند بزرگ اهل سنت و صاحب «الجواهر»، هنگامی که از حوزه علمیه قم کتاب صحیفه سجادیه را هدیه گرفت، گفت این کتابی است یگانه، مشتمل بر علوم، معارف و حکمت هایی که در غیر آن یافت نمی شود و از بدبختی ماست که تاکنون به این اثر جاوید از میراث نبوت و امامت دست نیافته ایم.

 

وی با اظهار اینکه نه تنها دوستان و پیروان بلکه منکران مقام ولایت وحتی معاندان نیز در مقابل علم و دانش و زهد امام سجاد(علیه السلام) سر تعظیم فرود می آوردند، خاطرنشان کرد: عبدالمک مروان در پاسخ به نامه امپراطور روم از علی بن الحسین(علیه السلام) استمداد طلبید.

 

معاون استاندار هرمزگان در ادامه با بیان اینکه کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) می تواند یک قطره ای از اقیانوس ابعاد شخصیت زین العابدین را برای مردم تبیین کند، گفت: بسیار خرسندیم که افتخار میزبانی سالانه این رخداد فرهنگی معنوی نصیب مردم استان هرمزگان شده است.

 

رئوفی افزود: یکی از محاسن کنگره این است که هرساله اندیشمندان شیعه و اهل سنت داخل و خارج کشور گردهم می آیند که این خود موجب تقریب مذاهب و ایجاد جو همدلی و همزبانی بین فرق اسلامی خواهد شد.

 

وی با اشاره به تلاش دستگاه های تبلیغاتی دشمنان اسلام در راستای ایجاد اختلاف بین فرق اسلامی، تاکید کرد: از فرصت ایجاد شده باید در جهت وفاق و اتحاد هرچه بیشتر بین علما و اندیشمندان جهان اسلام استفاده شود.

 

گفتنی است؛ کنگره بین‌المللی امام سجاد(علیه السلام) هرساله در سالروز شهادت امام چهارم در 25 محرم از سوی دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان و با حمایت دفتر نماینده ولی فقیه در استان و استانداری هرمزگان، ستاد عالی کانون های مساجد کشور و سایر نهادهای فرهنگی با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در بندرعباس برگزار می‌شود.

 

 

کد خبر 499316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha