به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از ستاد خبری پنجمین کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام)، حجت الاسلام محمد صادق کفیل در همایش عفاف و پاکدامنی در تعالیم امام سجاد(علیه السلام) در بندرعباس، اظهار داشت: مدینه شهر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در زمان امام سجاد(علیه السلام)، به بدترین دوران بیعفتی و ابتذال تبدیل شده بود؛ به گونهای که اگر زن رقاصهای وارد شهر میشد مردم به استقبال او میرفتند.
وی در ادامه در بررسی وضعیت عفاف در دوران ۳۴ ساله امامت امام سجاد(علیه السلام) در مدینه بیان داشت: در مدینه زمان امام سجاد (علیه السلام)، بسترهایی که مقدمه فاصله گرفتن مردم از امام میشد، ایجاد شده بود.
مدیر مرکز تخصصی نماز با اشاره به شباهتهای عصر ما با زمان امام سجاد(علیه السلام) تصریح کرد: وضعیت کنونی جامعه در زمینه عفاف و حجاب به این دلیل است که بعد از جنگ، حرکت سجادی را در پیش نگرفتیم.
حجت الاسلام کفیل علت بهره گرفتن امام سجاد(علیه السلام) از دعا را فاصله گرفتن جامعه از معنویت و حاکم شدن فساد و بیبندوباری برشمرد و ادامه داد: ما نیز همانند امام سجاد (علیه السلام) دوران جنگ را پشت سر گذاشتیم، اما حرکت سجادی نکردیم و به همین دلیل شاهد ناهنجاریها اجتماعی و فرهنگی در کشور هستیم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت حجاب چادر گفت: از حجاب چادر به عنوان خط مقدم تعبیر میشود لذا چون زنان چادری ما در صف اول خط مقدم قرار دارند، این حجاب ارزشمندتر است.
مدیر مرکز تخصصی نماز یادآور شد: شهر مدینه در زمان امام سجاد(علیه السلام) پر از لهو لعب و گناههای شهوانی بود و اوج بیحیایی و بیعفتی در تاریخ اسلام مربوط به همین دوره است.
حجت الاسلام کفیل اضافه کرد: در شهر مدینه که شهر پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) است به جای صدور مبلغ به سایر نقاط، زنهای رقاصه و آوازه خوان صادر میشد در واقع فضای بیحیایی و فساد کاملا بر این شهر حاکم شده بود.
وی عنوان کرد: اهل بیت علیم السلام در نگاه دینی دغدغه خود نداشتند بلکه دغدغه دین داشتند و امام حسین(علیه السلام) چون میخواستند بعد از خودشان دین زنده بماند اجازه پیکار با دشمن به امام سجاد(علیه السلام) در صحنه کربلا ندادند، لذا ایشان مصیبتهای کربلا را تحمل کردند و شهید نشدند تا دین پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) را زنده نگه دارند.
این کارشناس حوزه دین در ادامه با اشاره به اینکه عفاف و پاکدامنی هجمه شهوانی و گناه را از بین میبرد، اظهار کرد: شیوه امام سجاد(علیه السلام) در تبلیغ دین و ترویج عفاف و حجاب شیوه چهره به چهره بود و گفته شده ایشان گاهی کل هفته را صرف یک نفر میکردند تا دین را به او بشناسانند.
حجت الاسلام کفیل استقامت و امید را از ویژگیهای امام سجاد(علیه السلام) در از بین بردن فساد و بیعفتی دانست و تصریح کرد: اگر میخواهیم عفاف، نماز و دین در جامعه پررونق شود استقامت و امید را از دست ندهیم.
وی همچنین از بیحیایی به سرطان تعبیر کرد و با اشاره به این مطلب که حیا مقدمه عفاف است، گفت: حجاب نماد ورود به جامعه دینی است.
مدیر مرکز تخصصی نماز با بیان اینکه صحیفه سجادیه یک دوره تربیتی است، گفت: کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) باید با استمرار و گسترش برنامهها ویژه اقشار مختلف، صحیفه سجادیه را وارد زندگی مردم کند.
حجت الاسلام کفیل افزود: اگر جدی دغدغه دین داشته باشیم و جدی وارد عمل شویم بسیاری از آسیبهای حوزه فرهنگی کشور نیز برطرف میشود.
وی در پایان بر تشکیل حلقهها و گروههای حجاب در شهر بندرعباس تاکید کرد و اظهار داشت: در حوزه حجاب و عفاف باید به گونهای رفتار کرد تا افراد بدحجاب نسبت به این واجب دینی خود را مکلف بدانند.
نظر شما