امام سجاد(ع) در لابلای دعاها مطالب اعتقادی را بیان فرموده اند

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام سجاد(علیه السلام) در لابلای دعاهای خود که امروز به نام «صحیفه سجادیه» معروف است، مطالب صحیح و ناب اعتقادی را بیان می فرمودند.

حجت الاسلام مرتضی استادی، استاد حوزه و دانشگاه و مدیر موسسه آموزشی «بیان معرفت» مشهد مقدس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس ضمن تسلیت به مناسبت ایام شهادت امام سجاد(علیه السلام) به جنبه های مختلف زندگی پربار زین العابدین(علیه السلام) اشاره و اظهار کرد: یکی از خصوصیات بارز این امام همام، همانند پدران بزرگوارشان، ملجاء و پشت و پناه و کارگشای مردم بودند.

 

وی با بیان اینکه مهر، محبت، جود و بخشش امام سجاد(علیه السلام) نسبت به اطرافیان شهره عام و خاص بود، خاطرنشان کرد: نقل شده است که یکی از افرادی که در منزل حضرت کار می کرد، باعث کشته شدن یکی از بچه های امام شد؛ ولی او با عفو و بخشش سیدالساجدین مواجه گردید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دوران زندگانی امام زین العابدین(علیه السلام)، افزود: امام در زمانی زندگی می کرد که اوج خفقان و سخت گیری حکومت علیه دوستان و شیعیان مکتب اهل بیت(علیهم السلام) بود و آن حضرت در آن شرایط سخت، با توصیه و ترغیب افراد به دعا و نیایش، آرامش روحی را به آنان هدیه می داد.

 

وی با بیان اینکه اختصاص دادن وقتی برای دعا و اظهار نیاز به درگاه بی نیاز از راههای کسب آرامش است که همه ادیان الهی پیروان خود را به انجام آن سفارش کرده اند، عنوان کرد: امام سجاد(علیه السلام) در لابلای این دعاها که امروز به نام «صحیفه سجادیه» معروف است، مطالب صحیح و ناب اعتقادی را بیان می فرمودند.

 

حجت الاسلام استادی با اظهار این مطلب که مسائل اعتقادی فراوانی در صحیفه سجادیه آمده، برخی به صورت کلی و برخی نیز به صورت جزئی تر بیان شده است، گفت: البته با توجه به شرایط حاکم بر آن دوران، بیان برخی از مسائل اعتقادی به صورت صریح ممکن نبوده است.

 

وی از توحید، نبوت، معاد، امامت و ... به عنوان بخشی از مباحث مطرح شده در صحیفه سجادیه نام برد و بیان کرد: امر مهم توجه به پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و خاندان پاک و مطهر آن حضرت که در طول زمان مورد ستم و ظلم های فراوانی قرار گرفته اند در دعاهای صحیفه در قالب تکرار صلوات بر محمد و آل محمد یادآوری می شود.

 

مدیر موسسه آموزشی «بیان معرفت» مشهد مقدس افزود: در دعاهای 47 و 48 صحیفه سجادیه از پیامبر رحمت و مهربانی(صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار(علیهم السلام) به عنوان جانشینان خداوند بر روی زمین و یا همان خلفای الهی یاد می شود.

 

حجت الاسلام استادی با اشاره به تاکید امام سجاد(علیه السلام) بر همزیستی مسالمت آمیز با پیروان ادیان الهی، گفت: هیچ عبارتی که حاوی تحقیر و یا توهین به باورها و عقاید دیگران باشد در صحیفه سجادیه یافت نمی شود.

 

وی در ادامه از کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) به عنوان حرکتی مبارک یاد کرد که از پنج سال پیش آغاز شد و هم اینک پنج سالگی خود را در گستره بین المللی تجربه می کند، ابراز داشت: یکی از برکات این رخداد مهم فرهنگی معنوی، آشنایی بیشتر روحانیون و علمای شیعه و اهل سنت با صحیفه و زندگی امام سجاد(علیه السلام) است.

 

استادی با ذکر خاطره ای از یکی از شرکت کنندگان سال گذشته این کنگره، اظهار کرد: یکی از ائمه جمعه اهل سنت استان هرمزگان برگزاری هرساله کنگره را موجب آشنایی با صحیفه سجادیه دانست و گفت که چنان انسی با این کتاب گرانسنگ پیدا کرده ام که فکر نکنم بتوانم از این کتاب جدا شوم.

 

وی بر فراهم ساختن زمینه توسط کنگره برای اندیشمندان مسلمان و غیر مسلمان در اقصی نقاط جهان اشاره کرد و گفت: ارسال مقاله توسط مسلمانان و غیر مسلمانان و ایراد سخنرانی آنها در کنگره بیانگر عمق محبت و مودت آنها نسبت به اهل بیت(علیهم السلام) است.

 

حجت الاسلام استادی با بیان اینکه دنیای امروز تشنه معارف و اندیشه های والا و ناب اهل بیت(علیهم السلام) است، تصریح کرد: ما باید به عنوان شیعیان اهل بیت(علیهم السلام) باید با همت و تلاش وافر در جهت معرفی هرچه بهتر سیره خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام) تلاش کنیم تا دنیای تشنه معنویت از آموزه های الهی اهل بیت(علیهم السلام) سیراب شود.

 

وی با اشاره به اهمیت و جایگاه دعا، بیان کرد: نباید از دعا به عنوان رشته پیوند بین زمین و آسمان غفلت کنیم زیرا بسیاری از مائده های آسمانی جز با دعا و درخواست داده نمی شود.

 

 

کد خبر 499034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha