رزمایش پدافند پرتوی استان تهران آغاز شد

خبرگزاری شبستان: نخستین رزمایش مقابله با حوادث پرتوی استان تهران با عنوان «حضرت سید الشهدا(ع)» با هدف ارزیابی سطح آمادگی دستگاه های ذی ربط در پایتخت با اعلام رمز آن از سوی استاندار تهران روز پنجشنبه آغاز شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، طراحی عملیاتی این رزمایش پرتوی به این قرار است که یک دستگاه حمل رادیو دارو از پردیس شهید شهریاری به مقصد بیمارستان بقیه الله در حال حرکت است که در منطقه والفجر منطقه 6 تهران تصادف می‌کند و دچار آتش سوزی می شود و تیم های عملیاتی جهت رفع آلودگی و نجات سرنشینان وارد عمل می شوند.

در این رزمایش مشترک 300 تن از کارکنان دستگاه های امنیتی، انتظامی و اجرایی استان تهران در قالب 9 کارگروه حضور دارند.


عزیزالله خسروجردی مدیرکل پدافند غیرعامل استاندار تهران گفت: این رزمایش بر اساس ابلاغ فرمانده قرارگاه دفاع پرتوی و هسته ای کشور با حضور جمعی از مسئولان لشکری و کشوری با محوریت قرارگاه پدافند پرتوی استان تهران برگزار می شود.


وی از ایجاد دو قرارگاه ستاد فرماندهی و هدایت و قرارگاه تاکتیکی همزمان با برگزاری این رزمایش خبر داد و افزود: قرارگاه ستاد فرماندهی و هدایت رزمایش در محل استانداری تهران و قرارگاه تاکتیکی نیز در محل برگزاری رزمایش واقع در منطقه شش پایتخت قرار دارند.


دبیر قرارگاه پدافند پرتوی استان تهران با تاکید بر این که برگزاری این رزمایش مشترک به معنای بروز خطر در شهر تهران نیست، خاطرنشان کرد: باتوجه به این که راکتور تحقیقاتی شهید شهریاری در تهران قرار دارد، دستگاه های اجرایی مرتبط باید آمادگی کافی را برای مقابله با حوادث احتمالی پرتوی داشته باشند.


وی درخصوص برنامه و نحوه اجرای این رزمایش نیز گفت: مدیریت وضعیت اضطراری ناشی از بروز حادثه برای خودروی حمل کننده رادیوداروهای دارای مواد پرتوزا محور اصلی رزمایش حضرت سیدالشهدا(ع) است.


خسروجردی، هدف اصلی برگزاری این رزمایش را سنجش سطح آمادگی دستگاه های مقابله کننده با حوادث پرتوی در مدیریت واحد ذکر کرد.


به گفته دبیر قرارگاه پدافند پرتوی استان تهران، فرماندهی این رزمایش را سید حسین هاشمی استاندار تهران برعهده دارد.

سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه رزمایش امروز چهارمین مانور پدافند پرتوی در سطح کشور است، گفت: آلودگی هسته ای و احتمال نشت آن از جمله موضوعاتی است که در همه جای دنیا اتفاق می افتد، در این میان میزان آمادگی و کنترل حوادث حائز اهمیت بالایی است.

به گفته جلالی، رادیوداروها در حوزه درمان استفاده می شوند و سخت‌گیری برای حمل و نگه داشت آنها بالاست، اما برنامه های مدیریت بحران به گونه ای طراحی می شود که اگر اتفاق و حادثه ای رخ داد بتوان سریعا آن را کنترل کرد.

وی گفت: این مانور باید به صورت دوره ای یک یا دومرتبه در سال برگزار تا آمادگی کامل ایجاد شود. این رزمایش کمک می کند تا اگر حادثه‌ای رخ داد همه دستگاهها وظایف خود را بدانند.

سردار جلالی با بیان اینکه بیمارستان چمران و مرکز پزشکی نوین در شهرک غرب به عنوان مراکز مرجع درمانی حوادث و آلودگی های پرتوی و هسته ای انتخاب شده اند، گفت: قرار شده است ایستگاه رفع آلودگی در بیمارستان چمران ایجاد شود. لازم است اورژانس کشور نیز دارای تیم تخصصی و تجهیزات کامل در این زمینه باشد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل بر ضرورت تامین زیرساخت های لازم در دستگاه های اجرایی تاکید کرد و گفت: مرکز پدافند پرتوی در وزارت دفاع ایجاد شده و در حال تجهیز این مرکز هستیم. وزارت دفاع بالغ بر 96 درصد تجهیزات و امکانات لازم را اعم از لباس، ماسک و.... تولید می‌کند و مشکلی در این خصوص نداریم.

حسین هاشمی استاندار تهران با بیان اینکه سعی می‌کنیم بهار سال آینده مانور بعدی را برگزار کنیم، گفت: این مانور اقدامی بسیار مهم است و امیدواریم نتیجه آن تجربه خوبی برای همه دستگاه های مربوط باشد.

وی افزود: حتما باید حداقل سالانه دومرتبه این مانور برگزار شود، تیم های ذی‌ربط عملیاتی، آموزش داده و تجهیزات لازم کنترل شوند تا حداقل واحدهای اورژانس، امداد و... کف استانداردهای لازم را داشته باشند. نواقص و اشکالاتی در این مانور وجود داشت که حتما در جلسات کارشناسی بررسی و تلاش می شود آنها را برطرف کنیم.

 

 

کد خبر 498953

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha