خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تحول اقتصاد ایران پس از توافق هسته ای، تحریم سپاه، نقض برجام نیست، شرط «نبیل العربی» برای بهبود روابط کشورهای عربی با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
تحریم سپاه، نقض برجام نیست/ایران نفعی از برجام نمیبرد، چرا باید آن را رعایت کند؟
«کمیته فرعی نظارت بر روشها و امکانات» در مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه نشستی با موضوع اختیارات رئیسجمهور این کشور برای معاف کردن شرکتها از اجرای تحریمهای غیرهستهای ایران برگزار کرد.
«پیتر روسکام»، رئیس این کمیته فرعی در ابتدای این نشست، خواستار اقدام علیه آنچه به گفته وی اقدامات مخرب ایران در منطقه بود، شد.
«مارک دابوویتز»، مدیر اجرایی «بنیاد دفاع از دموکراسی»، از سازمانهای جنگ نرم در آمریکا، در این نشست، ایران را «اصلیترین حامی» تروریسم خواند که آمریکاییها را گروگان گرفته است.
وی با بیان اینکه «تحریمها، در راستای منافع خطرناکترین افراد در ایران خواهد بود» مدعی شد بخش اعظمی از مبادلات تجاری ایران با شرکتهای خارجی را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام خواهد داد.
دابوویتز، در ادامه، حفظ تأکید کرد واشنگتن بایستی فشار بر ایران را با تحریمهای غیرهستهای حفظ کند.
وی سند «برجام» که میان ایران و کشورهای ۱+۵ که واشنگتن یکی از آنها است، امضا شده را «مسیری صبورانه» برای ایران جهت دستیابی به «سلاح اتمی» خواند و بار دیگر تأکید کرد: «کنگره باید از معماری تحریمهای غیرهستهای که برای مقابله با طیف وسیعی از فعالیتهای غیرقانونی ایران طراحی شدهاند، دفاع کند.»
«دابوویتز»، در ادامه این جلسه استماع با بیان اینکه تحریم سپاه نقض برجام نیست، خواستار قرار دادن این سازمان در فهرست تروریستی آمریکا شد.
«کلی»، یکی از قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد ایران «برجام» را رعایت نخواهد کرد. وی برای توجیه این استدلال، با بیان اینکه ایران نفعی چه از لحاظ اقتصادی و چه از سایر نظرها از این سند نمیبرد پرسید: «بنابراین چه دلیلی دارد که آنها آن را رعایت کنند؟»
خبرگزاری فرانسه: جایگاه سابق ایران در بازار جهانی نفت یک ساله احیا نمیشود
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت که ایران به چند سال وقت(نه چند ماه) نیاز دارد تا جایگاه خود را در بازارهای جهانی نفت بعد از لغو تحریمها دوباره بدست آورد.
شرکت سرمایه گذاری نفت عرب امروز چهارشنبه گزارش داد که انتظار میرود ایران طی تا آخر سال 2016 بتواند روزانه 400 هزار بشکه به صادرات خود بیفزاید و 300 هزار بشکه دیگر نیز تا پایان سال 2017 به میزان فروش خود اضافه کند.
با این اوصاف ایران میتواند تا پایان سال 2017 میزان تولید خود را به 3.5 میلیون بشکه در روز و صادرات خود را به 2 میلیون بشکه برساند.
براساس این گزارش، ایران قبل از تحریمهای نفتی روزانه حدود 4 میلیون بشکه نفت تولید و روزانه 2.5 میلیون بشکه صادر میکرد.
شرکت سرمایه گذاری نفت عرب میگوید که احیای جایگاه نفتی به میزان زیادی به مشارکت شرکتهای نفتی بین المللی، شرایط حوزه های نفتی و در دسترس بودن تجهیزات بستگی دارد.
ایران با داشتن 150 میلیارد ذخایر چهارمین کشور دارای ذخایر نفتی جهان است و همچنین دومین کشور دارای ذخایر گاز جهان است.
اد رویس: کاخ سفید چرا درباره بازداشت آمریکاییها در ایران هیچ کاری نمیکند؟
در ادامه جنجالهای رسانههای غربی درباره «بازداشت آمریکاییها در ایران»، یک مقام ارشد کنگره آمریکا از مواضع کاخ سفید در قبال بی توجهی به این موضوع انتقاد کرد.
رسانههای خبری اخیرا از بازداشت «نزار دکا» فرد متهم به جاسوسی برای آمریکا در ایران خبر دادهاند فردی که منابع خبری از ارتباط وی با سرویسهای اطلاعاتی آمریکا خبر دادند.
در همین ارتباط روزنامه «الاخبار در گزارشی نوشت: گرچه نزار زکا در ظاهر عضویت نظامی ندارد، ولی اندک جستجویی نشان میدهد که وی فارغ التحصیل آکادمی نظامی «ریورساید» آمریکا در سال 1985 و عضو شورای فارغ التحصیلان این آدکادمی نظامی است (جزئیات بیشتر).
به دنبال جنجال بر سر بازداشت این فرد توسط رسانههای غربی، عضو ارشد جمهوریخواه کنگره آمریکا هم با اشاره به این خبر از مواضع کاخ سفید در قبال «بازداشت آمریکاییها در ایران» به شدت انتقاد کرد.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه(دیروز) از آنچه انفعال و عدم اقدام جدی دولت باراک اوباما در قبال «بازداشت آمریکاییها توسط ایران» خوانده، به شدت انتقاد کرد.
«اد رویس» گفت: «یک روز دیگر و یک گروگان دیگر توسط ایران. ایران یک بازی با زمانبندی نامحدود شکار هر کسی که با آمریکا ارتباط دارد، براه انداخته است».
عضو ارشد جمهوریخواه کنگره آمریکا که پیشتر از مواضع اوباما در قبال «آمریکاییهای در بند در ایران» انتقاد کرده بود، در ادامه انتقاداتش هم تصریح کرد: «کاخ سفید درباره این موضوع قصد انجام چه کاری را دارد؟»
«نبیل العربی» برای بهبود روابط کشورهای عربی با ایران شرط گذاشت
«نبیل العربی» دبیرکل اتحادیه عرب در گفتوگویی با روزنامه فرامنطقهای «الشرقالاوسط» اعلام کرد «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران درخواست بهبود روابط را مطرح کرده و وی (العربی) در پاسخ گفته است تهران ابتدا مداخلاتش را در کشورهای عربی -به تعبیر او- پایان دهد.
اظهار نظر درباره سرنوشت «اسد» سخت است
العربی در ادامه به وسأله سوریه پرداخت و گفت اظهار نظر درباره سرنوشت «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه حتی برای کسانی مانند «باراک اوباما» و«ولادیمیر پوتین» سخت است. وی در ادامه بر اهمیت رسیدن به راهحل نزدیک برای بحران سوریه پس از نشست «وین» تاکید کرد.
العربی درباره رد مرحله انتقالی توسط نظام سوریه و درخواست آنها برای یک حکومت ملی گفت: آنها (نظام سوریه) مرحله انتقالی را نمیپذیرند اما کشورهایی هستند که میتوانند در این مورد بر دمشق اعمال فشار کنند که از جمله آنها روسیه و ایران هستند و موضع آنها در این باره مهم است.
منشور اتحادیه عرب باید تغییر کند
نبیل العربی درادامه بر ضرورت تغییر منشور اتحادیه عرب تاکید کرد و گفت: سخت است که اکنون با خودروی مدل سال 1945 در خیابانهای قاهره و دیگر کشورهای عربی رانندگی کرد (در اشاره به عدم تغییر منشور اتحادیه عرب از آن تاریخ تا کنون).
نتانیاهو نهم ماه جاری (نوامبر) با اوباما دیدار میکند
العربی درباره دیدار نزدیک «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی با «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا گفت: پس از اینکه نتانیاهو و اوباما در نهم ماه جاری با هم دیدار کنند ، امور واضحتراز گفتههای واشنگتن خواهد شد.
امیدوارم در مرحله آخر حل مسأله یمن باشیم
دبیرکل اتحادیه عرب درباره یمن نیز تصریح کرد: هنگامی که «عادل الجبیر» در بحرین اعلام کرد ما در مرحله آخر حل مسأله یمن هستیم من حضور داشتم و به این موضوع امیدوار هستم.
مقامهای آمریکایی: ایران با خرید جتهای انگلیسی، برجام را نقض کرده است
یک پایگاه خبری آمریکایی، بامداد پنجشنبه، با استناد به ادعاهای تأییدنشده ایران را به نقض مفاد «برجام» متهم کرد.
«آیبیتایمز»، از قول مقامهای آمریکایی مینویسد یک شرکت هواپیمایی تجاری ایران، هفته گذشته اقدام به خرید یک فروند جت ساخت انگلیس با هدف اعزام نیرو و سلاح به سوریه کرده است.
مقامهای مورد استناد «آیبیتایمز»، اقدام ایران را نقض «برجام» توصیف کردهاند.
«بستی بوراسا»، سخنگوی اداره اطلاعات مالی و تروریسم در وزارت خزانهداری آمریکا گفت: «کاهش تحریمها که هماکنون در حال اجرا شدن هستند، فروش یا اجاره کامل هواپیما را تحت پوشش قرار نمیدهد.»
یک نماینده وزارت خارجه، در گفتوگو با آیبیتایمز، ادعا کرده واشنگتن از این موضوع اطلاع دارد و در حال انجام تحقیقات درباره آن است.»
کارشناسان و وکیلان آگاه به مسائل تحریمها میگویند مطابق مفاد برجام، ایران تا قبل از تأیید آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر پایبندی به تعهداتش، از خرید هواپیماهای آمریکا و کشورهای اروپایی منع شده است.
«آیبیتایمز» همچنین از قول کارشناسان مینویسد تخطی ادعایی ایران از مفاد توافق، میتواند اجرای برجام را با تأخیر همراه کند.
یک وکیل بدون افشای نام گفت: «این امر میتواند بر نحوه کاهش تحریمهای ایران اثر بگذارد.»
این دومین بار است که شرکت هواپیمایی ماهان، طی پنج ماه گذشته به خرید غیرقانونی هواپیما متهم میشود.
اسناد بایگانی شدهای که به موجب ادعای آیبیتایمز در اختیار یک شرکت ثبت خصوصی قرار گرفته نشان میدهند که شرکت ماهان جت مذکور را ۱۵ اکتبر از فردی به نام «آنتونی گراندلینگ» خریداری کرده است.
گراندلینگ هواپیمای مورد نظر را در آفریقای جنوبی به ثبت رسانده؛ جایی که او مدیریت سه شرکت مرتبط با هواپیما را به عهده دارد و در یک شرکت حدمات مالی هم سهامدار است.
جت ادعایی خریداری شده، به نوشته آیبیتایمز، قابلیت حمل ۸۰ سرنشین و سلاحهای سبک و خمپارههای ضد تانک را دارد.
این وبگاه خبری آمریکایی مدعی است طی دو روز گذشته پروازهای شرکت ماهان ایر را تحت نظر گرفته و متوجه شده دستکم دو پرواز این شرکت از دمشق به سمت الحسکه و سپس تهران انجام شده است.
«تحریمهای مثبت»؛ روش پیشنهادی استاد دانشگاه آمریکا برای نفوذ به ایران در پسابرجام
یک روزنامه آمریکایی در تحلیلی به قلم «اریک لاب»، دانشیار دپارتمان علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه «فلوریدا» با بیان اینکه تحریمهای پیشین علیه ایران در تغییر نظام حاکم این کشور موفق نبودهاند، پیشنهاد استفاده از روشهایی موسوم به «تحریم مثبت» برای دستیابی به این هدف ناکاممانده را مطرح کرده است.
این استاد دانشگاه این مقاله را روز چهارشنبه در واشنگتنپست درباره اینکه ایران منابع مالی آزادشده از رفع تحریمها را صرف انجام چه کاری خواهد کرد، نوشته است.
وی با اشاره به بیانات قبلی و فعلی دولت ایران، ادعاهای منتقدان «برجام» در آمریکا که میگویند منابع مالی ناشی از رفع تحریمها صرف افزایش حمایت از نائبان ایران در منطقه خواهد شد را رد کرده و مینویسد: «به عبارت خلاصه، رفع تحریمها، تحولات شگرفی در رفتار منطقهای ایران ایجاد نخواهد کرد.»
«اریک لاب» سپس به نتایج برخی تحقیقات علمی انجام شده در علوم سیاسی درباره اثرات تحریمها اشاره میکند و مینویسد این پژوهشها نشان میدهند که تحریمها «در کشورهای هدف مانند ایران باعث تثبیت بیشتر قدرت نخبههای (سیاسی) شده و موفقیتی در تغییر رفتار آن کشورها به دست نمیآورند.»
استاد دانشگاه «فلوریدا»، برای اثبات استدلال ذکرشده در بالا، به دو کتاب به عنوان منبع ارجاع داده است: اول، کتاب «تحریمهای اقتصادی در برابر قدرت نرم: درسهایی از کره شمالی، میانمار و خاورمیانه» و دوم، «تحریمهای شکستخورده: تبیین دلایل عدم موفقیت تحریمهای اقتصادی»
وی مینویسد: «36 سال تحریم به تغییر نظام (در ایران) منجر نشد؛ آنها نه تنها در رفتار ایران در منطقه تغییرجدی ایجاد نکردند، بلکه آن را بدتر کردند.»
در ادامه این یادداشت آمده است: «تغییر این روند، احتمالاً مستلزم تعامل با تهران و ترغیب آن با چماقهای کمتر و هویجهای بیشتر - یا به تعبیر دیوید بالوین - استفاده از «تحریمهای مثبت» هستند که زمامداری اقتصادی (economic statecraft) و قدرت بازار نرم در شکل کمکهای خارجی، سرمایهگذاری، بازرگانی و انتقالهای فناوری را شامل میشوند.»
مفهوم «تحریمهای مثبت»، در مقاله «بالدوین»، چنانکه از نامش پیدا است، استفاده از اقدامات مثبتی نظیر آنچه در بالا مطرح شد، برای دستیابی به همان هدفهای مدنظر از «تحریمهای منفی» است.
«اریک لاب»، در بخشهای دیگر این مقاله، «برجام» و رفع تحریم ناشی از آن را اقدامی دانسته که هم میتواند به دولت ایران برای جلب اعتماد رأیکنندگان و عرض اندام در انتخابات آتی مجلس کمک کند و هم آرام آرام، باب همکاری میان ایران و غرب در مسائل مختلف منطقه را باز کند.
او مینویسد: «کاهش تحریمها، در آینده نزدیک، رفتار منطقهای ایران را به طرز محسوس تعییر نخواهد داد. با این وجود، کاهش تحریمها میتواند با گذر زمان، نتایج فزایندهی مثبتی داشته باشد. عمل نمادین رفع تحریمها، صرفنظر از میزان دستاوردهای مالی به ایران این سیگنال را خواهد رساند که آمریکا، یک شریک مذاکرهای جدی، قابل اعتماد و قابل اتکا است.»
«در سطح وسیعتر، برجام میتواند گامی مهم به سمت وارد کردن ایران به جامعه جهانی و تقویت روابط آن با غرب باشد. این توافق، همین حالا دربها را به روی هیأتهای تجاری اروپا و آمریکا باز کرده است و اینها پیوندهایی هستند که با کاهش تحریمها، تسریع و تقویت خواهند شد.»
این تحلیلگر آمریکایی همچنین پیشبینی کرده وابستگی اقتصادی متقابل و روابط تجاری بیشتر به ایجاد اعتماد میان دو کشور منجر خواهد شد.
جریمه نهایی بانک آلمانی متهم به نقض تحریمهای ایران ۲۵۸ میلیون دلار اعلام شد
دویچه بانک آلمان، روز چهارشنبه با پرداخت جریمه 258 میلیون دلاری و اخراج شش کارمند برای حل و فصل مناقشات با تنظیمکنندگان مالی آمریکا به اتهام نقض قوانین تحریمهای ایالات متحده علیه ایران و روسیه موافقت کرده است.
این بانک بزرگ آلمانی که سهام هنگفتی در بازار والاستریت آمریکا دارد مبلغ 200 میلیون دلار به «اداره خدمات مالی ایالت نیویورک» و 58 میلیون دلار دیگر به فدرال رزرو پرداخت خواهد کرد.
پیش از این رسانههای بینالمللی از جمله خبرگزاری فرانسه با استناد به مقامهای آگاه این خبر را منتشر کرده اما رقم مورد توافق را بیش از 200 میلیون دلار اعلام کرده بودند. روزنامه نیویورکتایمز، روز چهارشنه گزارش داد توافق 258 میلیون دلار را بر اساس بیانیههایی از دویچهبانک و اداره خدمات مالی ایالت نیویورک اعلام کرد.
اداره ایالتی خدمات مالی نیویورک که به تلاش گسترده برای جریمه بانکها و موسسات مالی خارجی که تحریمهای آمریکا را نقض میکنند معروف است، علاوه بر این در مورد مسئله تغییرات نرخ تبادل ارزی که واشنگتن میگوید به پول شویی در روسیه کمک کرده، هم با دویچه بانک در حال رایزنی است.
آمریکا پیش از این هم موسسات خارجی دیگری را به پرداخت جریمه وادار کرده است. جریمه 8.9 میلیارد دلاری بانک «بیانپی پاریبا» و جریمه 787 میلیون دلاری «کردیت اگریکول» از جمله پر سر و صداترین این موارد بودهاند.
جریمه این دو موسسه که هر دو فرانسوی هستند حتی اعتراض مقامات سیاسی اروپا را نیز برانگیخت و موجب شد تا «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور فرانسه هم به آن واکنش منفی نشان دهد. برخی رسانههای اروپایی واشنگتن را به باجگیری از موسسات خارجی برای تأمین هزینههای داخلی متهم کردهاند.
هاموند: پیششرط ریاض در مورد پایان نقش ایران در سوریه واقعبینانه نیست
فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلستان در مصاحبه با پایگاه بلومبرگ موضعگیری وزیر خارجه عربستان در قبال نقش ایران در عربستان را «غیر واقع بینانه» توصیف کرده است.
این هفته عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی گفته بود که پیش از آغاز هرگونه فرآیند سیاسی در سوریه، «نیروهای ایرانی» و نفرات حزبالله لبنان باید سوریه را ترک کنند.
هرچند که هاموند به رسم عادت کشورهای غربی مواضعی همخوان با سعودیها دارد، این بار به غلط بودن این موضع اذعان کرده است.
وی گفته است: «قطعا این امر در واقعیت قابل دسترس نیست، بنابراین اگر هرچیزی را به این مسئله مشروط کنیم، تاحدی موهوم خواهد بود.»
هاموند افزود: «هیچ کس نشست را ترک نکرد و این خودش یک دستاورد است. نه برای ایرانیها و نه برای سعودیها، انجام چنین بحثهای مستقیمی ساده نیست.»
اشاره وزیر خارجه انگلیس به نشستی است که روز جمعه با شرکت ایران، عربستان و 15 کشور دیگر با موضوع سوریه در شهر وین اتریش برگزار شد. گفته میشود که در آن نشست جدال لفظی سختی بین وزرای خارجه تهران و ریاض درگرفته است.
وزیر خارجه انگلیس در بخش دیگری از مصاحبه گفته است که موضع طرفین در مورد «موضوع کلیدی» آینده بشار اسد رئیسجمهور سوریه همچنان «بسیار بسیار دور از هم» است.
به گفته هاموند طرف ایرانی و روسی معتقدند که بشار اسد باید در انتخابات آتی در سوریه شرکت داشته باشد، اما کشورهای عربی و غربی با این مسئله مخالف هستند.
نماینده ارشد کنگره: چشماندازی برای پایان ۳۶ سال «مرگ بر آمریکا» در ایران وجود ندارد
اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در یادداشتی در فاکسنیوز نوشت: «36 سال از شعار مرگ بر آمریکا میگذرد و چشماندازی برای پایان وجود ندارد.»
رویس با اشاره به مراسم سالگرد تسخیر لانه جاسوسی، نوشته است که در ایران کنفرانسهایی علیه آنچه «استکبار جهانی» خوانده شده، برگزار میشود.
وی با اشاره به بازداشت چند تن از افرادی که تابعیت دوگانه ایرانی-آمریکایی دارند و با اتهامات جاسوسی و امنیتی مواجه هستند، مدعی شده است که تهران «در حال گروگانگیری است.»
رویس با اشاره به طرح گرافیکی تازهای که طراحان ایرانی در مورد نبرد جنگ جهانی دوم آمریکا و ژاپن در جزیره «ایوو جیما» منتشر کردهاند، نوشته است: «دوباره بیلبردهای ضدآمریکایی در تهران نصب شده است. یکی از آنها تصویر معروف نیروهای آمریکایی را نشان میدهد که در حال برافراشتن پرچم آمریکا در در ایوو جیما هستند. اما در این تصویر، دستان سربازان آمریکایی آغشته به خون است و به جای سنگ، نیروهای آمریکایی روی انبوهی از جنازهها ایستادهاند.»
وی با برشمردن مواردی از این دست، نوشته است: «پس از 4 دهه، کسانی عنوان میکنند که شعار مرگ بر آمریکا تنها یک لفاظی است. این دقیقا همان کاری است که دولت میکند. اما اگر دولت اوباما همچنان امید واهی همکاری با ایران را بر منافع ایالات متحده ارجح قرار دهد، میترسم که نقش رهبری آمریکا در خاورمیانه نابود شود.»
مهر:
درخواست کمک ۱۰ ساله اسرائیل از آمریکا بابت «تهدید ایران»
رویترز: رژیم صهیونیستی به بهانه مقابله با ایران، کمک های نظامی بیشتری از واشنگتن مطالبه کرده است. منابع آگاه در کنگره آمریکا با اعلام این مطلب از درخواست تل آویو برای دریافت سالانه ۵ میلیارد دلار کمک به مدت ۱۰ سال از واشنگتن خبر دادند.
این در حالی است که کمک نظامی کنونی آمریکا به این رژیم سالانه حدود ۳ میلیارد دلار است. با این حال اعتبار قرارداد پرداخت کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۷ به پایان می رسد.
مقامات رژیم صهیونیستی مدعی اند کمک نظامی بیشتر را به خاطر مقابله با تهدید نظامی ایران نیاز دارند. با این حال زرادخانه نظامی این رژیم همواره به عنوان تهدیدی جدی برای صلح منطقه به شمار می رود.
گفتنی است دستیابی ایران و کشورهای ۱+۵ به توافق هسته ای، خشم اسرائیل را برانگیخته به طوری که این رژیم از هر تمهیدی برای ضربه زدن به آن استفاده می کند.
«رویس» تحریم علیه ایران و روسیه را خواستار شد
سی ان ان: «اد رویس» رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، ضمن انتقاد شدید از سیاست دولت اوباما، بخشی از فاجعه کنونی سوریه را متوجه نبود یک استراتژی کارا در این کشور کرد.
وی در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مدعی شد حملات روسیه علیه مواضع داعش نبوده، بلکه علیه مخالفان دولت سوریه متمرکز است که از جانب آمریکا و عربستان سعودی پشتیبانی میشوند.
رویس در ادامه ادعاهای خود افزود: آمریکا باید دخالتهای ایران و روسیه را که بیشتر موجب بیثباتی سوریه شده متوقف کند.
وی تاکید کرد که این امر میتواند با اعمال تحریمهای سخت انجام گیرد. رویس همچنین تحریم علیه گروه حزبالله لبنان را که به گفته وی، نیروی نیابتی ایران است، خواستار شد.
در نشست کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، اعضای جمهوریخواه و دمکرات بر لزوم واکنش شدید در برابر اقدامات ایران و روسیه در سوریه تاکید کردند، به ادعای این نمایندگان، حملات روسیه در سوریه امنیت متحدان آمریکا و منافع ملی ایالات متحده را به مخاطره میاندازد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ال پاییس از تحول اقتصاد ایران پس از توافق هسته ای خبر داد
روزنامه «ال پاییس» چاپ اسپانیا در مطلبی با عنوان «اولین نشانه های تحول اقتصادی ایران پس از توافق هسته ای» نوشت: حضور شرکت های خارجی در ایران، امیدواری ها به بهبود اقتصاد این کشور را افزایش داده است.
ال پاییس افزود: چشمان مسافران به محض خروج از فرودگاه امام خمینی به چراغ های نئون یک هتل زنجیره ای فرانسوی می افتد. این موضوع تنها یک نشانه از تحولی است که امضای توافق هسته ای در تابستان سالجاری رقم زده است.
این روزنامه ادامه داد: از زمانی که آمریکایی ها 36 سال پیش تهران را به خاطر اشغال سفارتشان ترک کردند، هیچ هتل خارجی در این کشور فعالیت نکرده است. به رغم اینکه هنوز چند ماهی به لغو تحریم ها باقی مانده، ایرانی ها کم کم نشانه هایی از این گشایش را مشاهده می کنند.
ال پائیس یکی از تیترهای اصلی خود را به همین موضوع اختصاص داده و خبر از باز شدن دروازه های ایران به روی شرکت های چند ملیتی می دهد.
نظر شما