حمایت بزرگان از برجام/۱۴ توصیه کنسولی وزارت امور خارجه به زائرین اربعین

خبرگزاری شبستان:اجرای الگوی مذاکرات هسته ای برای حل بحران سوریه، تنش میان هیات ایرانی و عربستان در وین، حمایت بزرگان از برجام، ۱۴ توصیه کنسولی وزارت امور خارجه به زائرین اربعین از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، اجرای الگوی مذاکرات هسته ای برای حل بحران سوریه، تنش میان هیات ایرانی و عربستان در وین، تقدیر ظریف از سران سه قوه، حمایت بزرگان از برجام، ۱۴ توصیه کنسولی وزارت امور خارجه به زائرین اربعین از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

 

افخم برگزاری موفق انتخابات پارلمانی ترکیه را تبریک گفت

 

مرضیه افخم سخنگوی وزارت امورخارجه ابراز امیدواری کرد که با تشکیل دولت جدید روابط دو کشور ایران و ترکیه در تمامی زمینه ها بیش از پیش گسترش یابد.

 

انتخابات پارلمانی ترکیه دو روز پیش برگزار شد و نتایج غیر رسمی آن نشان می دهد که حزب عدالت و توسعه (آک) پس از یک وقفه 5 ماهه دوباره قدرت را در این کشور در دست می گیرد.

 

تنش میان هیات ایرانی و عربستان در وین

عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه دربخش گفت وگوی ویژه شبکه دو صدا و سیمای ایران با اشاره به دیدار اخیر وزیر امورخارجه و سفرا و کارداران جمهوری اسلامی با رهبرمعظم انقلاب، افزود: جلسه بسیار خوبی با مقام معظم رهبری داشتیم و مجموعه سفرا و نمایندگی های خارج از کشور خدمت رهبر انقلاب رسیدیم و ما هر سال در طول سمینار و یا در پایان سمینار خدمت رهبر انقلاب می رسیم اما امسال قبل از سمینار خدمت معظم له رسیدیم.

 

وی درباره بیانات رهبرانقلاب درباره اصول تغییرناپذیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت : سیاست خارجی انقلاب از اصول تغییر ناپذیری تبعیت می کند و تاکتیک های مشخصی دارد. حمایت از مسلمانان در سراسر جهان، مقابله با نظام سلطه و زیاده خواهی ها که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده از جمله اصول مد نظر کارگزاران سیاست خارجی است.

 

معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ادامه داد : سیاست خارجی متعلق به نظام جمهوری اسلامی است و متعلق به دولت ها نیست. دولت ها تاکتیک ها و رویکردهای خود را دارند اما اصول در قانون اساسی تبیین شده و وزارت امور خارجه کارگزار سیاست خارجی جمهوری اسلامی است.

 

عراقچی تصریح کرد: در مذاکرات هسته ای مجری منویات نظام جمهوری اسلامی ایران بودیم و در مرحله اجرا از تاکتیک ها و روش هایی استفاده می کنیم.

 

وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب درباره سیاست خارجی توصیه هایی را داشتند که مهمترین آن اعتماد به نفس بود و این یکی از مهمترین اصول در تاکتیک های سیاست خارجی است؛ باید بدانیم ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف، این امکان را به دیپلمات ایرانی می دهد تا در برابر قدرت های دنیا با صلابت ظاهر شود.

 

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به موفقیت های علمی، دفاعی و دیگر زمینه ها اظهار کرد: در دیپلماسی هم می توانیم با قدرت منافع خود را تامین کنیم و دیپلمات های ما به گفته رهبر معظم انقلاب باید با صلابت و استوار عمل کنند.

 

عراقچی افزود: نفس قرار گرفتن در برابر6 کشور دنیا و تثبیت برنامه هسته ای ایران اسلامی و تحمیل خواسته های ملت ایران به این کشورها نتیجه اعتماد به نفس در مذاکرات است و رهبری در نمونه ای فرمودند که برخی موارد بود که تحقق آن در باور هم نمی گنجید اما حصول شد.

 

وی در ادامه درباره امور پیش رو گفت: بخش مهمی از کار، اجرای برجام است و طرف مقابل شاید بخواهد از زیر تعهدات خود فرار کند و ما باید خواسته های خود را در مرحله اجرا نیز محقق کرده و قطعا در اجرای این امر به نامه رهبر انقلاب توجه می کنیم.

 

تقدیر ظریف از سران سه قوه/حمایت بزرگان از برجام

 

دو روز گذشته همایش بزرگ داخلی سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در تهران برگزار شد.

 

بنابراین گزارش، دراولین اقدام حاضرین در همایش به دیدار مقام معظم رهبری رفتند.

 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار وزیر امور خارجه و سفرا و کارداران جمهوری اسلامی، با تبیین «اصول و راهبردهای ثابت و پایدار سیاست خارجی در قانون اساسی و الزامات ناشی از این اصول و سیاستها»، راه حلهای منطقی و مستحکم ایران درباره مسائل مهم منطقه از جمله سوریه، یمن و بحرین را تشریح و تأکید کردند: اهداف امریکا در منطقه، 180 درجه با اهداف ایران، متفاوت است.

 

حضرت آیت الله خامنه ای، سیاست خارجی کشور را همان سیاست خارجی نظام در قانون اساسی خواندند و خاطرنشان کردند: این سیاست خارجی متخذ از اسلام و منبعث از اهداف و آرمانهای انقلاب است و مسئولان وزارت خارجه و سفرا و کارداران در حقیقت «نمایندگان، سربازان و خدمتگزاران این اصول و آرمانها» هستند.

 

ایشان در همین زمینه افزودند: سیاست خارجی کشور مانند همه کشورهای جهان بر منافع بلند مدت و اصول و ارزشها استواراست و با رفت و آمد دولتها با سلایق سیاسی گوناگون، تغییر نمی کند، دولتها فقط در تاکتیکها و ابتکارات اجراییِ راهبردهای سیاست خارجی تأثیرگذار و دخیلند.

 

رهبر انقلاب افزودند: همه تاکتیکهای دیپلماسی در دولتهای مختلف باید در خدمت پیشبرد اصول سیاست خارجی در قانون اساسی باشد و نمایندگان سیاسی ایران در خارج، خود را نماینده و مدافع جدی و منطقی سیاستهای نظام بدانند.

 

اعلام آغاز اجرای برجام از توکیو

 

«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز دوشنبه اعلام کرد که مقدمات اجرای تعهدات فنی جمهوری اسلامی ایران به استناد برنامه جامع اقدام مشترک فراهم شده است

 

وی در گفت و گو با خبرگزاری «کیودو» ژاپن در پاسخ به سووالی درباره اینکه آیا ایران روند کاهش شمار سانتریفیوژهای تاسیسات اتمی خود را به استناد برنامه جامع اقدام مشترک آغاز کرده است؟ گفت: مقدمات انجام این کار آغاز شده است.

وی افزود: این نخستین اقدام عملی ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک پس از توافق هسته ای با کشورها 1+5 خواهد بود.

 

صالحی افزود: اجرای این توافق شامل کاهش شمار سانتریفیوژها از جمله در تاسیسات هسته ای نطنز است.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: البته برای اجرای همه توافق های صورت گرفته به زمان نیاز داریم.

 

به گزارش شبستان، سفر صالحی و هیات همراه به ژاپن در چارچوب همکاریهای دو جانبه تهران و توکیو و در راستای سفرهای صورت گرفته از سوی هیات های متعدد دو کشور انجام می شود.

 

سفر رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان و هیات همراه به این کشور چهار روزه اعلام شده و قرار است او به اتفاق همراهانش ضمن انجام دیدارهای جداگانه ای با مقامات بخش های مختلف هسته ای کشور ژاپن در اجلاس «پاگوآش» در شهر ناکازاکی و مراسمی که به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی در این شهر برگزار می شود، شرکت کند.

 

دیدار با دانشمندان هسته ای ژاپن، گفت و گو با «کیودو» خبرگزاری رسمی این کشور، برگزاری نشست مشترک با دانشمندان هسته ای، دیدار با مسئولان مرکز تنظیم مقررات هسته ای(ان. آر. ای) و همچنین سازمان انرژی هسته ای، سخنرانی در دانشگاه توکیو و موسسه امور بین الملل ژاپن (جی.آی.آی.ای) از دیگر برنامه های «صالحی» به ژاپن است.

 

۱۴ توصیه کنسولی وزارت امور خارجه به زائرین اربعین حسینی(ع)

 

وزارت امور خارجه کشورمان در آستانه فرا رسیدن اربعین حسینی (ع) و سفر جمعی از هموطنان به عتبات عالیات، ۱۴ توصیه کنسولی به این زائرین ارائه کرد.

 

این توصیه‌ها به شرح زیر هستند:

 

1- هموطنان عزیز صرفاً با داشتن گذرنامه معتبر و از طریق مرزهای قانونی نسبت به خروج از کشور و بازگشت به کشور اقدام نمایند.

 

2- توصیه می گردد هرچه زودتر نسبت به اخذ روادید ورود به کشور عراق از سفارت یا سرکنسولگری‏‌های آن کشور اقدام نموده و از موکول کردن این امر به روزهای پایانی (نزدیک به اربعین) و همچنین حرکت به سمت مرزها قبل از اخذ روادید، خودداری کنند.

 

3- هرگونه تغییر و تحولی در خصوص امکان ارائه تسهیلات اخذ روادید در استان‏‌های مختلف و نقاط مرزی صرفاً توسط وزارت امور خارجه و یا سازمان حج و زیارت به اطلاع عموم خواهد رسید و زائرین محترم بدون کسب اطمینان و بر اساس شایعات و اظهارات افراد غیرمسئول در این خصوص برنامه‏ ریزی نکنند.

 

4- کلیه مقررات خروج از کشور ناظر بر ایام اربعین نیز خواهد بود. بنابراین افراد ممنوع ‏الخروج، سربازان و مشمولین وظیفه، زندانیان و محکومین، اجازه خروج از کشور را نداشته و خروج کارکنان دستگاه‏‌های خاص منوط به طی مراحل قانونی خود می باشد.

 

5- نسبت به برنامه ‏ریزی سفر به‌صورت کاروانی و یا گروهی اقدام کرده و در طول سفر ارتباط با همراهان خود را حفظ نمایند. از شروع یا ادامه سفر به‌صورت انفرادی (به ‏ویژه از مرزهای زمینی) خودداری کنند.

 

6- به منظور حفاظت از مدارک خود و پیشگیری از مفقود شدن آنها، در ورود به عراق از همراه داشتن مدارک غیرضروری اعم از شناسنامه، کارت ملی، دفترچه بیمه، کارت‏های اداری، کارت‏های بانکی، پایان خدمت، گواهینامه رانندگی و ... خودداری کنند. (قابل ذکر است این‏گونه مدارک در داخل کشور عراق کاربردی ندارند.)

 

7- یک نسخه کپی از گذرنامه، شناسنامه و کارت ملی خود را در مکانی مجزا از گذرنامه همراه داشته باشند تا در صورت مفقود شدن گذرنامه، امکان تسهیل و تسریع در مساعدت‌‏های قانونی وجود داشته باشد.

 

8- با توجه به عدم امکان استفاده از کارت‏‌های بانکی کشور در داخل عراق، مبالغ کافی (با احتساب امکان طولانی شدن مدت سفر و مشکلات پیش بینی نشده) همراه داشته باشند و قبلاً نسبت به نرخ تبدیل ارز ایرانی به عراقی اطلاع حاصل نمایند. پول ایرانی نیز در داخل عراق قابل استفاده است.

 

9- حتماً پس از ورود به مرز عراق، از درج مهر ورود به آن کشور در گذرنامه خود اطمینان حاصل نمایند.

 

10- در صورت مفقود شدن گذرنامه، به یکی از کنسولگری‏‌های کشورمان در عراق (کربلا، نجف، بصره، بغداد،...) مراجعه نمایند.

 

11- کنسولگری‏‌های کشورمان که تمام ظرفیت و توان خود را در جهت خدمات‏ رسانی به هموطنان زائر به ‏کارگیری خواهند کرد، با توجه به محدودیت امکانات، از ارائه خدماتی نظیر تأمین محل اسکان و یا پرداخت هزینه‏ های مالی معذور می باشند.

 

12- توصیه‏‌های بهداشتی و امنیتی مراجع مسئول را مورد توجه جدی قرارداده و بطور دقیق اجرا نمایند و درصورت نیاز به خدمات درمانی، به مراکز جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنند.

 

13- هرگونه اطلاعات درخصوص مقررات و توصیه‏ های اجرایی، انتظامی، بهداشتی و امنیتی را صرفاً از مراجع ذی‏صلاح و رسمی دریافت نموده و از توجه به اطلاعات و اخبار نامعتبر و شایعاتی که ممکن است برای ایجاد تشویش و اختلال در مراسم پخش گردد خودداری نموده و از نقل و انتشار آنها نیز ممانعت فرمایند.

 

14- با آرزوی توفیق و قبولی زیارات برای هموطنان گرامی، امیدواریم با احترام به قوانین و مقررات دولت عراق و آداب و رسوم مردم آن کشور، تصویر مثبت و الگوی شایسته‏‌ای از اخلاق اسلامی و فرهنگ ایرانی به مردم و دولت آن کشور ارائه نمایند.

 

ظریف: منتظر بازگشت رکن آبادی هستیم

 

محمد جواد ظریف یکشنبه در همایش سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور این مطلب را بیان کرد و به تجلیل از خانواده های دیپلماتهای جانباخته در حادثه منا پرداخت.

 

وی ضمن ابراز تسلیت و همدردی با خانواده جان باختگان حادثه منا و با اشاره به جایگاه همکاران جان باخته در وزارت امور خارجه، گفت: همکاران جان باخته از بهترین، مخلص ترین و وظیفه شناس ترین همکاران در خانواده وزارت خارجه بودند که جایگاه و اهداف ارزشمند آنان در مجموعه این وزارتخانه حفظ و ادامه خواهد یافت .

 

ظریف با اشاره به فاجعه منا اظهار داشت: در دستگاه دیپلماسی شناسایی عوامل مقصر، چگونگی اتخاذ تدابیر لازم برای احقاق حقوق جان باختگان، اتخاذ پیش بینی لازم برای جلوگیری از وقوع اینگونه رویدادها در اجرای حج امن برای سال های آینده را در دستور کار داریم .

 

وزیر امور خارجه تصریح کرد: مهمترین هدف ما این است حجاج ایرانی که هر سال به حج مشرف می شوند با آرامش به این سفر معنوی رفته و بازگردند.

 

همایش سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با تجلیل از خانواده های دیپلماتهای جان باخته کشورمان در حادثه منا شروع بکار کرد .

 

در این مراسم محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ، معاونین وزیر امور خارجه ، مدیران کل وزارت امور خارجه ، سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و خانواده های دیپلمات های جانباخته در حادثه منا شامل خانواده های مرحوم حسینی مقدم ، آقائی پور و فهیما حاضر بودند .

 

همچنین فرزند احمد فهیما دیپلمات جان باخته در حادثه منا با ذکر خاطراتی از پدر خود در مراسم حج فضای عاطفی را در همایش سفرا و روسای نمایندگی ها حاکم کرد.

 

آغاز همکاری اتمی ایران و ژاپن

 

علی اکبر صالحی که پیش از این در پاسخ به شبستان خبر همکاری اتمی ایران و ژاپن را تائید کرده بود برای کلید زدن این همکاری بامداد امروز راهی توکیو شد.

 

بنابراین گزارش، تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که علی اکبر صالحی بامداد امروز(یکشنبه) در راس هیاتی برای دیدار با مقام های عالی ژاپن و گفت وگو درخصوص همکاری های ایمنی هسته ای عازم توکیو شد.

 

وی افزود: در طول ماه های گذشته هیات هایی از بخش ایمنی هسته ای ژاپن و ایران با سفر به تهران و توکیو، در خصوص همکاری های مختلف هسته ای از جمله ایمنی، مذاکراتی داشتند.

 

وی گفت که سفر چهار روزه صالحی به ژاپن نیز در راستای همین مذاکرات است.

 

وی از جمله برنامه های رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ژاپن را مصاحبه با خبرگزاری رسمی آن کشور (کیودو)، جلسه با دانشمندان هسته ای، دیدار با مسئولان مرکز تنظیم مقررات هسته ای(ان. آر. ای) و همچنین سازمان انرژی هسته ای، سخنرانی در دانشگاه توکیو و موسسه امور بین الملل ژاپن(جی.آی.آی.ای) بیان کرد.

 

کمالوندی افزود: صالحی و هیات همراه همچنین قرار است با سفر به شهر ناکازاکی در اجلاس «پاگوآش» حضور یافته و سخنرانی کند.

 

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین از برگزاری مراسمی در شهر ناکازاکی به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی این شهر اشاره کرد و گفت که صالحی در این مراسم شرکت می کند.

 

وی گفت که صالحی و هیات همراه در سفر به شهر ناکازاکی، مهمان شهردار این شهر هستند.

 

گفتنی است اواخر مهرماه امسال «فومیو کیشیدا» وزیر امورخارجه ژاپن به تهران سفر و دیدارهایی با مقام های کشورمان داشت.

 

وی بعد از دیدار با ظریف همتای ایرانی خود، با صدور بیانیه ای مشترک، در زمینه همکاری پیرامون ایمنی هسته ای و اجرای پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی و اقدامات شفاف برای حمایت از ایران در اجرای برجام توافق کردند، که این هدف، در همکاری نزدیک با آژانس بین المللی انرژی اتمی در خلال روند اجرایی کردن توافق نهایی در قالب برجام انجام شود.

 

مذاکرات هسته ای برای اجرای برجام در وین

 

مذاکرات هسته ای ایران ، امریکا و نماینده کشورهای 1+5 که از پنجشنبه در وین آغاز شده بود عصر جمعه پایان یافت.

 

بنابراین گزارش، این مذاکرات در دوسطح انجام شد. در یک سطح سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده و رییس ستاد پیگیری اجرای برجام با هلگا اشمید به نمایندگی از کشورهای 1+5 روند اقدامات متناظر برای ورود به مرحله اجرا را بررسی کردند.

 

محورهای پیشنهادی ایران برای پیش نویس قطعنامه ای که قرار است کشورهای 1+5 به شورای حکام ارائه دهند از دیگر محورهای مذاکره ایران و 1+5 بود.

 

در سطحی دیگر ، کارشناسان حقوقی و فنی ایران و 1+5 درباره بازسازی راکتور تحقیقاتی اب سنگین اراک مذاکره کردند. علاوه براین کیفیت سانتریفیوژهای IR1 و نیز استاندارد سازی فرمول اندازه گیری سو از محورهای دیگر مذاکره تیم های کارشناسی و فنی ایران و 1+5 بود.

 

رییس تیم ایرانی در این نشست حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه بود.

 

رابرت مالی از مقامات ارشد شورای امنیت ملی امریکا نیز که نقشی دوگانه دارد دراین مذاکرات حضورداشت. مالی که دستیار ویژه اوباما است هم در زمینه مذاکرات هسته ای و هم در مسائل منطقه مسئولیت دارد.

 

علاوه براین، شب گذشته وزرای ایران و آمریکا بار سوم با یکدیگر در وین دیدار و در این دیدار مسائل مربوط به تسریع اجرای برجام را بررسی کردند.

 

در همین رابطه، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفت که مذاکرات با 1+5 درباره اجرای برجام که در حاشیه مذاکرت صلح سوریه در وین برگزار شد، خوب و سازنده بوده است.

 

ظریف پس از نشست صلح سوریه در وین در جمع خبرنگاران با اشاره به این که دستورات مقام معظم رهبری مبنای بسیاری از بحث هایی بود که این دو روز صورت گرفته است، اظهار کرد: درباره تسریع اجرای تعهدات طرف مقابل، بحث های متعددی با 1+5 بویژه آمریکایی ها داشتیم و ما می خواستیم اطمینان حاصل کنیم از این که این تعهدات در زمینه های مختلف برجام انجام می شود.

 

وی ادامه داد یکی از موضوعات مساله اراک است در این زمینه بحث مفصلی کردیم از جمله در مورد تعهدات طرف مقابل برای بازسازی اراک که پیشرفت خوبی داشتیم.

 

وی اضافه کرد: در باره اقدامات آمریکایی ها که باید انجام دهند و برای ارائه تضمین به شرکای تجاری ما برای این که مانع تجارت با ایران نشوند ، گفت و گو شده است و در این زمینه ها توافق های خوبی صورت گرفت و قرار شد روی آن بیشتر کار شود .

 

وزیر خارجه کشورمان گفت: سه جلسه داشتیم که در هرکدام آنها با واشنگتن هماهنگی کردند و پاسخ به ما دادند.

 

وی گفت: امیدواریم جلساتی که پنجشنبه و جمعه داشتیم به روند اجرایی شدن برجام کمک کند.

 

اجرای الگوی مذاکرات هسته ای برای حل بحران سوریه

 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در نشستی با حضور ۱۵ کشور در وین حاضر شد تا برای حل معضل سوریه راه حل سیاسی بیابند.

 

بنابراین گزارش، جمهوری اسلامی ایران بارها بر لزوم یافتن یک راه حل سیاسی به منظور حل بحران سوریه تاکید داشته و همین امر باعث شد تا هر گونه نشستی سیاسی در این خصوص بدون حضور ایران به نتیجه نرسد.

 

سید عباس عراقچی معاون وزیر امورخارجه کشورمان در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ بر وجود ایده ای به منظور استفاده از الگوی مذاکرات هسته ای یعنی نشست های سیاسی در جهان برای حل بحران سوریه خبر داده بود.

 

به گزارش شبستان، روز گذشته جمعه مذاکرات صلح سوریه در هتل امپریال وین برگزار شد و وزیران خارجه ایران، آمریکا، روسیه، ترکیه، عربستان سعودی، لبنان، اردن، عراق، مصر، قطر، عمان، امارات متحده عربی، آلمان، انگلیس، فرانسه، معاون وزیر خارجه چین، 'استفان دی میستورا' نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه و 'فدریکا موگرینی' مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این نشست حضور یافتند.

 

موافقان و مخالفان بر سر یک میز نشستند تا به گفته بان کی مون دبیرکل سازمان ملل، امید به رهایی کشور و مردم سوریه از فاجعه انسانی را ایجاد کنند و برای پایان دادن به این مناقشه، تصمیم بگیرند.

 

کشورهای شرکت کننده در مذاکرات روز جمعه درباره دستیابی به راه حل دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران این کشور در زمینه تشکیل دولتی فراگیر، برگزاری انتخابات و بهبود راه های ارسال کمک های بشردوستانه به سوری ها توافق و بیانیه صادر کردند که از جمله مهم ترین بخش این بیانیه، حفظ حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه، تشکیل دولتی قابل اعتماد، فراگیر و غیرفرقه ای پس از تدوین قانون اساسی جدید، برگزاری انتخاباتی با شرکت همه مردم سوریه از جمله همه اقوام و فرق کشور و بهبود شرایط دسترسی سازمان های امدادی بشردوستانه به سوری ها در داخل و خارج سوریه بوده است.

 

پس از پایان نشست ظریف درباره سوریه اظهار کرد: نشست روز جمعه طولانی بود و در آن بحث های بسیار جدی و صریحی صورت گرفت و همچنین تلاش هایی از سوی برخی از شرکت کنندگان در زمینه تصمیم گیری درباره بشار اسد انجام شد.

 

وزیر امور خارجه کشورمان درباره نکاتی که از طرف جمهوری اسلامی ایران بیان شد، گفت: ما چند نکته را در این جلسه تصریح کردیم که خیلی از آنها در بیانیه نهایی آماده است که یکی از آنها این بود که تصمیم گیرنده اصلی سوریه ، مردم این کشور هستند و ما طرف موضوع سوریه نیستیم.

 

وی ادامه داد: ما کسانی هستیم که دور هم جمع شدیم تا در تسریع دستیابی راه حل بحران سیاسی در سوریه کمک کنیم و یاداوری کنیم که طرف دعوای سوریه مردم سوریه هستند.

 

 

 

 

کد خبر 498859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha