انتخاب اعضای میز انتخابات خانه احزاب/ عدم حضور احمدی نژاد در انتخابات

خبرگزاری شبستان:اشتياق و عدم اشتياق وزيراحمدي نژاد براي نامزدي در انتخابات،انتخاب اعضای میز انتخابات خانه احزاب،انتخاب مجدد محمدنبی حبیبی به عنوان دبیرکل حزب موتلفه، عدم حضور احمدی نژاد در انتخابات از سرتیترهای مهم اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، اشتياق و عدم اشتياق وزير احمدي نژاد براي نامزدي در انتخابات، انتخاب اعضای میز انتخابات خانه احزاب، انتخاب مجدد محمدنبی حبیبی به عنوان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، عدم حضور احمدی نژاد در انتخابات از سرتیترهای مهم اخبار حوزه احزاب در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

انتخاب اعضای میز انتخابات خانه احزاب

اعضای کمیته انتخابات خانه احزاب انتخاب شدند که فرج کمیجانی رئیس کمیته انتخابات، مرتضوی کیاسری، میرباقری و توحیدلو عضو این کمیته به شمار می‌روند.

 

منافقین منتظر انتقام کردهای عراق هم باشند/ احتمال عهدشکنی آمریکا و عربستان در پیمان وین

محمدنبی حبیبی که در پایان نشست دبیران این حزب سخن می‌گفت، اظهار داشت: ایران بدون پیش شرط در اجلاس وین شرکت کرد و اولین آثار مقاومت مدافعین حرم در سوریه این است که دنیا پذیرفت باید مردم سوریه در باره آینده خود تصمیم بگیرند.

 

وی افزود: شرکت کنندگان ضمن پذیرش استقلال و تمامیت ارضی سوریه پذیرفتند باید بر تروریستها به ویژه داعش غلبه کرد.

 

وی ادامه داد: اینها همان مواضع ایران در قبال بحران سوریه بود که آمریکا و همپیمانانش در منطقه زیر بار آن نمی‌رفتند و اکنون با بیانیه وین نشان دادند که از مواضع خود عقب نشسته‌اند.

 

وی اضافه کرد: باید مراقب بود آمریکاییها و به ویژه عربستان عهد و پیمان خود در مورد پیمان وین را نشکنند.

 

حبیبی تاکید کرد: 5 سال است که آمریکا از 20 کشور، تروریست به سوریه صادر می‌کند که این صادرات نتیجه ای جز ویرانی، نقص حقوق بشر و آوارگی ملت سوریه نداشت؛ اما ملت سوریه مقاومت کرد و سرانجام حرف خود را به کرسی نشاند.

 

وی افزود: دنیا امروز پذیرفته است داعش یک تشکیلات جعلی و تروریستها در عراق و سوریه منفورترین گروه هستند.

 

دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یوم‌الله 13 آبان گفت: 13 آبان سه مناسبت داریم؛ تبعید حضرت امام(ره)، کشتار دانش‌آموزان در آخرین روزهای سلطنت پهلوی و بالاخره روز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا که دانش آموزان در این روز نقش ویژه‌ای داشته‌اند.

 

وی با اشاره به تکرار گزینه نظامی روی میز است توسط اوباما تصریح کرد: مقامات آمریکایی هر از چندی گزینه نظامی را به رخ ما می کشند؛ گویی امضای آنها پای موافقت‌نامه برجام نیست. اگر نیست صریحاً بگویند تا ملت تکلیف خود را با آنان مشخص کند.

 

حبیبی با اشاره به راهپیمایی یوم‌الله 13 آبان تاکید کرد: ملت ایران در یوم الله 13 آبان گزینه روی میز خود را برای آمریکاییها رونمایی می‌کند و نشان خواهد داد هیچ تغییری در مواضع ظلم‌ستیزی و آمریکا‌ستیزی ملت پدید نیامده است.

 

محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی شد

بر اساس رای اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در اولین جلسه شورای مرکزی یازدهمین دوره این حزب، محمد نبی حبیبی به عنوان دبیرکل حزب در دوره یازدهم انتخاب شد.

 

در این جلسه همچنین انتخابات هیات رئیسه یازدهمین دوره شورای مرکزی انجام شد.

 

بر اساس رای اعضای شورای مرکزی، سید مصطفی میرسلیم به عنوان رئیس، اسدالله بادامچیان به عنوان نایب رئیس و حسن پزشکیان و سید مهدی جولایی به عنوان منشی های هیات رئیسه شورای مرکزی انتخاب شدند.

طرح رسیدگی به دارایی مسئولان و کارگزاران نظام بررسی شد

 

در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام که به ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد، ادامه بررسی طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران پیگیری شد که 5 بند دیگر از آن به تصویب رسید.

 

در جلسه امروز، ادامه بررسی مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته و به عنوان موضوع اختلافی به مجمع ارجاع شده است در دستور کار قرار گرفت که پس از بحث و بررسی‌های مبسوط موارد ذیل به تصویب رسید:

 

ماده 1ـ مقامات تعیین شده در اصل 142 قانون اساسی، فهرست دارایی‌های خود، همسر و فرزندانشان را مطابق آیین‌نامه‌ای که توسط قوه قضائیه ذیل این قانون تهیه و ابلاغ می‌شود، در ابتدا و انتهای دوره مسئولیت به رئیس قوه قضائیه گزارش می‌دهند و قوه قضائیه نسبت به رسیدگی به اموال آنان از جهت بررسی عدم افزایش من غیرحق اقدام می‌نماید.

 

ماده 2ـ به منظور افزایش اعتماد عمومی مردم به مسئولان جمهوری اسلامی ایران و ارتقاء سلامت اداری از تاریخ لازم اجرا شدن این قانون یکی از شرایط تصدی سمت‌های موضوع این قانون، ارائه فهرست دارایی‌های خود، همسر و فرزندان تحت تکفل، در قالب خوداظهاری و ثبت در سامانه است.

 

ماده 3ـ مقامات و مسئولین زیر موظفند در اجرای این قانون، صورت دارایی خود، همسر و فرزندان تحت تکفل خود را قبل و بعد از هر دوره خدمتی به رئیس قوه قضائیه اعلام نمایند.

 

1ـ نمایندگان مجلس خبرگان رهبری

 

2ـ اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام

 

3ـ مقامات منصوب از سوی رهبری

 

4ـ اعضای شورای نگهبان

 

5ـ نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونان رئیس مجلس و مدیران کل مجلس

 

6ـ معاونان رئیس قوه قضائیه و رؤسای سازمان‌ها و دستگاه‌های وابسته به این قوه و معاونان و مدیران کل آنان

 

7ـ دادستان کل کشور، رئیس دیوان عالی کشور و رئیس دیوان عدالت اداری و روسای کل دادگستری استان‌ها و معاونان همه آنها و سایر دارندگان پایه قضایی

 

8ـ مشاوران سران سه قوه

 

9ـ روسای دفاتر سران سه قوه، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری

 

10ـ دستیار ارشد رئیس جمهور، معاونان وزرا، مدیران کل و همترازان آنها

 

11ـ دبیران شورای عالی امنیت ملی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، هیأت دولت، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی

 

12ـ رئیس و دادستان دیوان محاسبات کشور، معاونان آنان و اعضای هیأت مستشاری

 

13ـ رئیس، قائم مقام، معاونان و دبیر کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

 

14ـ روسا و معاونان سازمان‌ها و موسسات دولتی، نهادها و موسسات عمومی غیردولتی و مدیران کل آنها

 

15ـ فرماندهان و مسئولین نیروهای مسلح از درجه سرتیپ تمام و بالاتر و همترازان آنها و رؤسای کلانتری‌ها

 

16ـ مدیران عامل، اعضاء هیئت مدیره بیمه‌ها، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری دولتی و شرکت‌ها و موسسات وابسته به آنها، رؤسای مناطق و رؤسای شعب ارزی و ویژه و سرپرست‌های مناطق

 

17ـ رئیس سازمان بورس اوراق بهادار و معاونان وی، رؤسای بورس‌های تخصصی، مناطق و فرابورس

 

18ـ رئیس و اعضای هیئت عامل صندوق توسعه ملی

 

19ـ استانداران و معاونان آنان، فرمانداران، شهرداران و اعضای شورای شهر تمام شهرها و شهرداران مناطق کلان شهرها و معاونان آنها

 

20ـ سفرا و کارداران، سرکنسول‌ها و مسئولین حفاظت منافع و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور

 

21ـ نمایندگان دولت در مجامع عمومی، هیئت مدیره، هیئت امنا و مدیرعامل شرکت‌ها و مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت و نهادها و مؤسسات عمومی غیردولتی

 

22ـ اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل و بازرسان مناطق ویژه و مناطق آزاد تجاری و معاونان آنان

 

23ـ رئیس کل گمرک و معاونان وی و مدیران کل گمرک و رؤسای گمرکات کشور

 

24ـ رئیس سازمان مالیاتی، معاونین، مدیران کل و سرممیزین

 

تبصره 1ـ رئیس قوه قضائیه موظف است دارائی خود، همسر و فرزندان تحت تکفل خود را قبل و بعد از خدمت به مرجعی که رهبری تعیین می‌کند، اعلام نماید.

 

تبصره 2ـ قائم مقام مقاماتی که طبق مقررات دارای قائم مقام هستند، مشمول این قانون می‌باشند.

 

ماده 4ـ صورت دارایی افراد مشمول این قانون شامل موارد زیر است:

 

ـ کلیه اموال غیرمنقول و حقوق دارای ارزش مالی

 

ـ مطالبات و دیون

 

ـ سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار

 

ـ موجودی حساب‌های مختلف در بانک‌ها، موسسات مالی اعتباری و نظایر آنها

 

ـ هرگونه منبع درآمدی مستمر

 

ماده 5ـ فهرست دارایی‌های افراد مشمول و نیز اسناد و اطلاعات مربوط به آن به جز در مواردی که در این قانون و  آیین‌نامه ذیل آن تعیین شده است، محرمانه بوده و هر یک از مسئولان و کارکنان که حسب وظیفه مأمور تهیه، ثبت، ضبط  حفظ فهرست دارایی‌های افراد مشمول یا اسناد و اطلاعات مرتبط با آن، موضوع این قانون باشند و یا بر حسب وظیفه اسناد مذکور در اختیار آنان قرار گیرد، اگر عالماً عامداً مرتکب افشاء یا انتشار مندرجات این اسناد شو ند و یا خارج از حدود وظایف اداری در اختیار دیگران قرار دهند یا به هر نحوی دیگران را از مفاد آنها مطلع سازند، به یکی از مجازات‌های درجه 6 مقرر در ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 محکوم خواهند شد. همین مجازات در مورد کسانی نیز مقرر است که با علم و اطلاع مبادرت به افشاء، چاپ و یا انتشار اطلاعات مزبور نموده و یا موجبات افشاء، چاپ و یا انتشار آنها را فراهم نمایند.

 

چنانچه افشاء اطلاعات بر اثر عدم رعایت نظامات اداری غیرعمد باشد مرتکب و یا مرتکبین به یکی از مجازات‌های از درجه 8 مقرر در ماده 19 قانون فوق‌الذکر محکو م خواهند شد.

 

ادامه این بحث در جلسات آتی مجمع پیگیری خواهد شد.​​

 

موعد اعلام رسمی کاندیداتوری سید حسن نزدیک شد

 

مصاحبه ای از محسن غرویان خبر یک تمام رسانه ها در خصوص احزاب و تشکل ها بود. این خبر، خبری نبود جز اعلام کاندیداتوری سید حسن خمینی برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در اسفند ۹۴ انجام می شود.

 

بنابراین گزارش، محسن غرویان، استاد حوزه علميه قم، در گفت‌و‌گوی خود با «شرق» اعلام کرد که یکشنبه هفته گذشته در دفتر قم با سیدحسن خمینی دیدار داشته است. غرویان ادامه داد: ایشان گفتند که احساس می‌کنم باید انجام وظیفه کنم. غرویان در گفت‌و‌گوی خود با «آنا» گفته بود: با توجه به صحبت‌هایی که با ایشان داشتم، به نظر من،‌ ٨٠ درصد به انتخابات می‌آیند و ٢٠ درصد امکان ورود ندارند. این استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سؤال که «دلیل آن ٢٠ درصد برای عدم‌ورودشان چیست؟»، گفت: به‌هرحال صحنه‌های سیاسی و اجتماعی هرروز تحولاتی را به خود می‌بینند که در تصمیمات تأثیرگذار است. با توجه به آن چیزی که من در صحبت‌های ایشان احساس کردم، به احتمال ٨٠ درصد به مجلس خبرگان ورود می‌کنند.

غرویان همچنین در گفت‌و‌گوی خود با «شرق» از اعلام حمایت آیت‌الله جوادی‌آملی، آیت‌الله زنجانی و آیت‌الله موسوی‌اردبیلی از حضور احتمالی سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان خبر داد. او در همین زمینه در توضیحات بیشتر به «شرق» گفت: شب گذشته یعنی شب شام غریبان خدمت آیت‌الله جوادی‌آملی بودم و در این زمینه نظر ایشان را جویا شدم. از نظر آیت‌الله جوادی‌آملی، سیدحسن خمینی دارای استعداد علمی خوب، بالا و قوی است. همچنین آقای پارسانیا، از اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که در این جلسه حضور داشتند، به حضور سیدحسن خمینی در کلاس درس آیت‌الله جوادی که کتاب عقل و منزلت عقل ایشان تدریس می‌شود، اشاره کرده و گفتند که سیدحسن در کلاس درس از نظر هوش و استعداد بالا هستند.

غرویان همچنین گفت که آیت‌الله مقتدایی، از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به بنده گفته‌اند که اگرچه آقای خمینی در فهرست جامعه برای خبرگان حضور ندارد، اما اگر کاندیدا شود، صددرصد در بین مردم رأی دارند. او در همین‌باره به خبرگزاری «آنا» هم گفت: این موضوع را هم اشاره کنم که در جامعه مدرسین برای ورود سیدحسن به انتخابات خبرگان موافقان و مخالفانی وجود دارند و نظر اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این‌باره یکسان نیست.

او همچنین در گفت‌و‌گو با «آنا» در پاسخ به این سؤال که «چرا سیدحسن خمینی در سال‌های گذشته نسبت به خواسته‌ها مبنی‌بر ورودش به فضای رقابت انتخاباتی، پاسخ مثبتی نداشت؟»، گفت: «در هشت سال گذشته فضای جامعه، فضای امنیتی، پلیسی و بداخلاقی بود و شرایط سنی سیدحسن نیز اجازه ورود به ایشان نمی‌داد؛ ولی با توجه به فضای جامعه، امروز مطالبات مردمی از سیدحسن بیشتر شده است و امیدواریم اتفاقی نیفتد و بتوانند تا آخرین روز، روی تصمیمشان بمانند». غرویان یادآور شد: «بخش وسیعی از روحانیت کشور با ایشان همراه هستند و به گفته آیت‌الله مقتدایی، سیدحسن خمینی تا به امروز در فهرست جامعه مدرسین قرار نگرفته است؛ دلیلش را نمی‌دانم اما در سرلیست مجمع روحانیون مبارز یا فهرست آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی قرار خواهد گرفت».

 

به گزارش شبستان، موج خبری حضور سید حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان اسفند ۹۴ اردیبهشت ماه از سوی رسانه ها ایجاد شد و تا کنون که بعد از تاسوعا و عاشورای حسینی هست هنوز اعلام رسمی از سوی وی صورت نگرفته است.

 

عدم حضور احمدی نژاد در انتخابات/از حوزه انتخابیه تبریز نامزد می‌شوم

 

حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون احمدی نژاد در دولت دهم در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، از حضور خود در انتخابات و عدم حضور احمدی نژاد خبر داد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا محمود احمدی نژاد رییس جمهور سابق کشورمان قصد حضور در انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی را دارد یا خیر؟ گفت: من خیلی وقت است از ایشان خبر ندارم اما ایشان اعلام کرده اند که در این انتخابات حضور نمی یابند.

 

معاون رییس جمهور دولت دهم درخصوص شرکت خودش در انتخابات پیش روی مجلس گفت: من در این انتخابات قرار است از حوزه انتخابیه تبریز در قالب اصولگرایان شرکت کنم.

 

وی افزود: در حال حاضر اعلام رسمی نشده که من در این انتخابات در قالب اصولگرایان حضور می یابم یا نه و می توان گفت من از جمله افرادی هستم که در جمع اصولگرایان برای این انتخابات حضور می یابم.

 

وی خبر داد: در قالب جبهه متحد اصولگرایان در شهرستانها در این انتخابات شرکت خواهم کرد.

 

اشتياق و عدم اشتياق وزير احمدي نژاد براي نامزدي در انتخابات

 

علیرضا علی‌احمدی جشفقانی وزير آموزش و پرورش دولت نهم در گفت و گو با خبرنگار سياسي خبرگزاري شبستان در پاسخ به سوالي مبني بر شركت يا عدم شركتش در انتخابات مجلس دهم شوراي اسلامي گفت: در حال حاضر در عرضه علمي فعاليت دارم و به عرصه سياست بازنگشته ام.

 

وي ادامه داد: من علاقه مند به اداي تكليف هستم كه در زمينه علمي هم به اين كار مشغولم.

 

علي احمدي در پاسخ به اين سوال كه پس شما در انتخابات پيش رو كانديدا نخواهيد شد، گفت: اين برداشت شماست.

 

به گزارش شبستان، عليرضا علي احمدي در انتخابات رياست جمهوري يازدهم نيز ثبت نام كرده بود كه از سوي شوراي نگهبان صلاحيت وي تاييد نشد.

 

او همچنين در انتخابات شوراي اسلامي شهر دوره چهارم كانديدا بود.

 

کد خبر 498853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha