به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، ابوالفضل همتی آهویی، داور نهمین سوگواره هنر عاشورایی، درخصوص داوری آثار این دوره گفت: آثاری كه در این سوگواره دیده شدند به خاطر جوان بودن شركت كنندگان آن از ناپختگی هایی در حوزه فرم رنج می بردند كه این موارد را با حضور در این جشنواره ها و مشاهده دیگر آثار و حضور در كلاس های آموزشی می توان برطرف كرد.
وی در خصوص عرضه این آثار گفت: درجه خلاقیت و تنوع آثار در جهان ما بیشمار است. هنرمندان تلاش می كنند در یك جشنواره حضور داشته باشند اما به محك خوردن نمی اندیشند. اگر به دنبال تاثیرگذاری هستند باید آثار خود را به جامعه ببرند تا دیده شود. زمانی كه یك نفر در جشنواره شركت می كند و اثرش انتخاب نمی شود، باعث دلسردی او می شود. این سوگواره نباید در حد یك نمایشگاه بماند چون اگر این گونه باشد ارتقای سطح كیفی اتفاق نمی افتد.
این هنرمند در خصوص كیفیت اثر نیز گفت: كمتر اثر خلاقه ای دیدم و به ندرت اثری بود كه مرا به خود جذب كند؛ این ها نشان از ضعف تكنیكی و درك در محتوای اثر است كه نتوانسته یك اثر خوب را به عرصه بیاورد.
این هنرمند در خصوص هنر عاشورایی گفت: به هنر عاشورایی پرداخته نمی شود، تا حدود زیادی فرمالیست شده ایم و از بحث محتوایی فاصله گرفته ایم، همه چیز تنها در سطح مانده و عمق و مفهوم كه لازمۀ این موضوع است به فراموشی سپرده شده است. بشخصه منبع الهام تصویری ام نقاشیهای قهوه خانه ای بوده است، اما امروزه چه منبعی می خواهد هنرمند را یاری كند؟
این مدرس دانشگاه درخصوص آموزش افزود: آموزش های هنری ما مدون نیست، این موضوع به جریان هنر ضربه وارد می سازد. هیچ توازنی میان آموزش فرم و محتوا وجود ندارد. محتوا و فرم باید در یك راستا باشند، اگر به یكی از جنبه ها پرداخته نشود، كم عمق جلوه می كند. به طور كلی بیان مسائل مذهبی سخت است و هنرمند با محدودیت هایی روبهرو است و به همین جهت دید عمیق و تكنیك در آن اولویت دارد.
همتی آهویی در پایان درباره حمایت از هنر نیز گفت: باید از هنر حمایت شود، اعتلای هنر موضوعی با سفارش دادن و حمایت كردن همراه است و برای آنكه یك اثر حرفه ای داشته باشیم، باید از هنرمند حرفه ای حمایت كنیم. مگر در دنیای هنر چند اثر ماندگار باقی می ماند، باید از هنرمندان حمایت كرد تا اثر ماندگار خلق كنند و برای آیندگان ماندگار شود.
وی افزود: این متولی است كه باعث تأثیر می شود. زمانی كه حمایت وجود داشته باشد، باعث ارتقای سطح آگاهی جامعه و سطح هنرجوها می شود. نمی توان به هنر گذشته تكیه كرد بلكه باید هنر امروزی در جامعه جاری شود تا ارتقای آن را رقم بزند. باید دولت هزینه كند، هنرمند و نقاش گرسنه نمی تواند اثر فاخر تولید كند. نقاشان نسل گذشته رفته اند و باید برای آینده از هنرمندان نسل جدید حمایت و آن ها را معرفی كنیم.
نظر شما