به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ،برنامهریزی شهری، به دنبال مشکلات نشأتگرفته از انقلاب صنعتی مطرح شد؛ هرچند پیشینه ی برنامهریزی برای شهر، به گذشتههای بسیار دورتر و شکلگیری نخستین تمدنهای بشری در میان رودان، مصر و هند برمیگردد. در ابتدا، حل مشکلات صنعتیشدن همچون کمبود مسکن، بهداشت محیط و... در مداخلات کالبدی دیده میشد. اما، از اواسط دههٔ ۱۹۶۰ میلادی و با بروز ناکارآمدی اینگونه مداخلات، برنامهریزی شهری، به سوی مسایل اقتصادی و اجتماعی روی آورد و مباحثی چون عدالت، دموکراسی و مشارکت مردم در فرایند برنامهریزی شهری مطرح گشت.
با شهری شدن بخش عمدهای از جمعیت جهان در قرن حاضر و افزایش تعداد و وسعت شهرها، مکان های مذکور به مهمترین بسترهای زیست، سرمایهگذاری، تولید، رشد و تعالی جوامع انسانی تبدیل شدهاند. ایجاد و استفاده مناسب از فضاهای شهری در گرو ساماندهی و انتظامبخشی مطلوب به آنها بوده و دانش برنامهریزی شهری در این راستا توسعه یافته و نقش محوری در میان علوم مرتبط با این حوزه را بر عهده گرفته است.
کتاب حاضر که در 10 فصل تنظیم شده است با ارائه ی چارچوبی مناسب از اصول و مبانی دانش برنامهریزی شهری تلاش دارد شناخت و درک دانشجویان این رشته را از عناصر و اصول ساماندهی شهری با تأکید بر ابعاد کالبدی ارتقا داده و در عین حال برای کارشناسان و متخصصان این حرفه که در سازمانها، مهندسین مشاور و نهادهای مرتبط اشتغال دارند، مفید باشد.
عناوین فصول کتاب حاضر به شرح زیر است:
فصل اول: «مفاهیم و کلیات برنامهریزی شهری»
فصل دوم: «نگرشها و پارادایمهای عمده در برنامهریزی شهری»
فصل سوم: «بررسی و شناخت ساخت و سازمان فضایی شهر»
فصل چهارم: «مراکز و محلات شهری»
فصل پنجم: «کاربری اراضی شهری»
فصل ششم: «تراکم و فضای باز»
فصل هفتم: «شبکه ارتباطی در برنامهریزی شهری»
فصل هشتم: «الگوهای گسترش کالبدی شهرها»
فصل نهم: «ابزارهای ساماندهی در برنامهریزی شهری»
فصل دهم: «ارزیابی در برنامهریزی شهری»
کتاب اصول و مبانی برنامه ریزی شهری را انتشارات سمت با قیمت 11000 تومان چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما