سلسله فقها در طول تاریخ قطع نشده است/ مردم باید نظم را از طلاب بیاموزند

خبرگزاری شبستان:مرجع تقلید شیعیان با بیان این که فقها تأثیر زیادی در جامعه داشته اند، گفت: سلسله فقها در طول تاریخ قطع نشده است و از زمان امام صادق (ع) که حوزه علمیه تأسیس شد تا کنون، سلسله طلبگی و فقاهت در نقاط مختلف جهان وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی، مرجع تقلید شیعیان امروز (12 آبان) در دیدار جمعی از طلاب حوزه‌های علمیه بلوچستان، با بیان این که در دوران زندگی طلبگی، دو مرحله وجود دارد، عنوان کرد: مرحله اول طلبگی، مرحله تحصیل، تعلیم و تعلم است که این مرحله، مرحله خودسازی است تا طلبه خود را برای آینده مجهز کند.

 

مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: مرحله دوم زندگی طلبگی، مرحله ای است که طلبه باید در صحنه اجتماع حضور یابد و به عنوان یک عالم دینی فعالیت کند.

 

طلبگی بهترین شغل است

 

آیت الله نوری همدانی با بیان این که طلبگی بهترین شغل است، گفت: طلاب باید افتخار کنند که در میان شغل ها، شغل طلبگی و سربازی امام عصر (عج) را انتخاب کردند و شغلی با برکت تر و بافضیلت تر از طلبگی وجود ندارد؛ اما انسان تا به شغل خود شوق و علاقه نداشته باشد، پیشرفت نمی کند.

 

وی با بیان این که روایات زیادی در رابطه با طلبگی وجود دارد، یادآور شد: هر طلبه باید اصولی را در دوران زندگی خود رعایت کند، از جمله اخلاص، همت بلند، اراده و تصمیم قاطع، تلاش و جدیت، نظم و شناخت زمان از جمله اصولی است که طلاب باید در زندگی خود رعایت کنند.

 

مرجع تقلید شیعیان تصریح کرد: اگر بخواهیم علم برکت داشته باشد و در خودسازی و ساختن جامعه تأثیر داشته باشد، بایدبا اخلاص در زندگی قدم برداشت.

 

سلسله فقها در طول تاریخ قطع نشده است/ مردم باید نظم را از طلاب بیاموزند

 

آیت الله نوری همدانی ادامه داد: ما باید درس بخوانیم در راه علم خدمتگزار باشیم، سلسله فقها در طول تاریخ قطع نشده است و از زمان امام صادق (ع) که حوزه علمیه تأسیس شد تا کنون سلسله طلبگی و فقاهت در نقاط مختلف جهان وجود دارد.

 

وی عنوان کرد: معاویه به مدت 20 سال بر کشورهای اسلامی تلسط داشت و در این مدت ، 70 هزار منبر برای سب امیرالمومنین (ع) نصب کرده بود تا در خطبه‌ها و سخنرانی‌ها به سب امام علی (ع) بپردازند، در آن زمان تنها شهری که به این دستور معاویه عمل نکرد، سیستان بود.

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان این که طلبه باید همت بلند داشته باشد، اظهار داشت: طلبه باید فقیه و مجتهد باشد، اگر طلبه فقیه نباشد، رفتار و گفتار او تأثیر زیادی بر جامعه ندارد.

 

آیت الله نوری همدانی افزود: امام راحل (ره) علاوه بر این که سیاستمدار بود، یک فقیه و مجتهد نیز بود که توانست در جامعه تأثیرگذار باشد و در دنیا تحول ایجاد کند.

 

وی با بیان این که نظم یکی از شروط و اصول طلبگی است، گفت: مردم باید نظم را از طلاب بیاموزند، همچنین طلبه باید بر ادبیات تسلط داشته باشد و صرف و نحو را به صورت کامل بیاموزد، به طوری که اهل قلم و بیان باشد؛ اگر طلبه ای صرف و نحو نداند، نمی تواند محقق و مجتهد شود.

 

طلاب آسیب‌های انقلاب را بشناسند

 

مرجع تقلید شیعیان با بیان این که طلاب باید زمان خود را به خوبی بشناسند، تصریح کرد: این دوران، دورانی است که انقلاب اسلامی به ثمر نشست، انقلاب اسلامی باعث شد که چهره مسلمانان و مردم در جهان تغییر کند، به طوری که مردم اروپا و آمریکا زمانی که به ایران می‌آمدند، حق توحش می‌گرفتند.

 

آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که انقلاب اسلامی، مردم ایران را به اوج قدرت و عظمت رساند، تأکید کرد: طلاب باید انقلاب اسلامی و ثمرات، برکات، اهداف و همچنین آسیب‌های انقلاب را بشناسند و به مردم بشناسانند.

 

آیت الله نوری همدانی در پایان، سه کتاب صحیفه نور در 22 جلد، دفتر تبیان در 50 جلد و همچنین وصیت نامه امام راحل (ره) را به طلاب حاضر در جلسه توصیه کرد.

 

 

کد خبر 498400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha