مسجد جامع قزوین سنجشی برای اسلامی بودن بناهای تاریخی کشور

خبرگزاری شبستان: نظریه‌پرداز شهرسازی و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه مسجد جامع قزوین می‌تواند سنجشی برای اسلامی بودن سایر بناهای تاریخی در سراسر کشور باشد، گفت: آتشکده بودن مسجد جامعه صحت ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید مهدی مجابی شب گذشته (۱۱ آبان) در مراسم نکوداشت یک هزار و هفتصد و هفتادمین سالروز تاسیس شهر قزوین به دست شاپور ساسانی که در سالن بهشتی شهر قزوین برگزار شد، بیان کرد: پایه‌ گذاری قزوین در دوره ساسانی بوده و متون مربوط به این دوره بسیار مختصر است.

 

وی با بیان اینکه آثار مربوط به قزوین بیشتر مربوط به دوره اسلامی است، گفت: شهرسازی دهلی کهنه تحت تاثیر مکتب شهری قزوین است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت تهران با تاکید بر اینکه در زندگی متمدن به کیفیت زندگی توجه می‌ شود، عنوان کرد: شهر باید به گونه‌ ای باشد که مردم به راحتی در آن زندگی کرده و بتوانند یک زندگی پایدار و پرمحتوا داشته باشند.

 

وی با اشاره به اینکه عده‌ای اعتقاد دارند که مسجد جامع عتیق در ابتدا آتشکده بوده است، تاکید کرد: چنین چیزی به هیچ وجه صحت ندارد و مجموعه بنای مسجد جامع صددرصد اسلامی است.

 

مجابی تصریح کرد: بنای مسجد جامع عتیق مربوط به دوره دیلمی است و در واقع مسجد جامع قزوین می‌تواند سنجشی برای اسلامی بودن سایر بناهای تاریخی در سراسر کشور باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: در دوره ساسانی یک جنبش عظیم شهرسازی اتفاق افتاد و قزوین نتیجه این جنبش عظیم است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت تهران با تاکید براینکه قزوین مولد فرهنگ است، اظهار کرد: این شهر برای مشروعیت بخشیدن به حکومت ساسانی ساخته شد؛ شهرهای دوره ساسانی ماهیت آموزشی داشتند و این ماهیت مشخص می‌ کند که دوره ساسانی متعلق به دوره پیش از اسلام است.

 

وی خاطر نشان کرد: ساسانیان یک ساختار بسته داشتند، : اختلاف طبقاتی شدید و هرم اجتماعی قوی در این دوره حاکم بود و هیچ طبقه‌ای اجازه نداشت ارتقاء پیدا کند؛ دوره ساسانی جامعه‌ای از درون پوسیده بود که وارد دوران بالنده اسلامی شد و شهرهای ساسانی با تمام هیبتی که داشتند پس از اسلام باقی نماندند چراکه مردمی نبودند.

 

مجابی یادآور شد: شهرها پس از اسلام در خدمت مردم قرار گرفتند و جامعه مدنی شکل گرفت و آزادی به معنای واقعی تحقق پیدا کرد؛ مدیریت شهرها در دوره اسلامی به دست مردم افتاد و سرمایه‌گذاری‌ ها نیز از جانب خود مردم انجام می‌ شد.

 

کد خبر 498252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha