به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، همایش وحدت حوزه و دانشگاه در جهت فرهنگ سازی و مطالبه گری اقتصاد مقاومتی امروز (11 آبان) به همت پایگاه تخصصی بسیج مؤسسه نهضت ملی صرفهجویی در سرمایههای ملی و با مشارکت مراکز دانشگاهی، اجرایی، اقتصادی و فرهنگی برگزار شد.
در این همایش که از ساعت 8 صبح در تالار شیخ مفید واقع در دانشگاه قم برگزار شد، پس از تلاوت قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی، مدیحه سرایی توسط مداح اهل بیت صورت گرفت.
در ادامه همایش، محمد زمان رستمی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه قم به سخنرانی پرداخت و عنوان کرد: ولایت امیر المؤمنین صرفا به معنای شناخت نیست، بلکه ولایت به معنای پیروی عملی از امام علی است؛ پیروی از رهبری و ولایت فقیه نیز به معنای صرف شعار دادن و حمایت زبانی نیست، بلکه به معنای پیروی عملی است.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه قم اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله) از مسائل جهان اطلاع دارند و فرمایشاتی را در حوزه های مختلف بیان می کنند که توصیه های ایشان باید پیگیری عملی شود
رستمی بیان کرد: روانشناسان برجسته اعتقاد دارند که شخصیت کودک در چهار سالگی شکل می گیرد و علت موفقیت کشورهای پیشرفته این است که افراد از کودکی به عنوان کارگر تربیت می شوند.
وی تصریح کرد: زمانی اقتصاد، اقتصاد مقاومتی می شود که در کنار نظریه پردازی، فرد از کودکی توانمند تربیت شود و فرد از کودکی با اقتصاد مقاومتی آشنا باشد.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه قم در پایان تأکید کرد: اقتصاد ما اقتصاد نفتی است و وابسته به اقتصاد نفتی بودن از جمله چالش های کشور است؛ غرب امروز نیز ما را استثمار می کند، چون ما نفت را ارزان می فروشیم، در حالی که نفت باید فرآوری شود، سپس به قیمت واقعی به فروش برسد.
رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی به دست مردم است
همچنین حجت الاسلام و المسلمین محمود جانلو، مدیر مؤسسه نهضت ملی صرفهجویی در سرمایههای ملی اظهار داشت: مردم ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی، مشکلات و سختیهای و فشارها و جنگ تحمیلی را تحمل کردند، امروز نیز مقام معظم رهبری (مد ظله) در رأس کار هستند که دردهای جامعه را میبینند و نسخههای مورد نیاز را تجویزی میکنند که یکی از نسخهها اقصاد مقاومتی است.
مدیر مؤسسه نهضت ملی صرفهجویی در سرمایههای ملی بیان داشت: دولت تنها بخشی از مشکلات اقتصادی را میتواند حل کند که اخیرا نیز در این مسیر حرکت میکند، اما رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی به دست مردم است.
حجت الاسلام و المسلمین جانلو یادآور شد: این مؤسسه به مدت یک سال و نیم است که در جهت اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی در سرمایههای ملی به صورت شبانه روزی فعالیت میکند و اعضای آن با یکدلی و همزبانی و به دور از مسائل حاشیه ای در راستای اقتصاد مقاومتی حرکت می کنند.
وی اظهار داشت: مؤسسه نهضت ملی صرفه جویی در سرمایههای ملی در مراکز استانها و در دانشگاههای مادر در نظر دارد تا هستههایی ایجاد کند تا از پتانسیل و ظرفیت دانشجویان در این زمینه استفاده کند.
تبلور تبعیت از رهبری توجه به عملکرد در حوزه اقتصاد مقاومتی است
حجت الاسلام و المسلمین عسگر دیرباز، رئیس دانشگاه قم نیز یکی دیگر از سخنرانان این همایش بود و عنوان کرد: زمانی میتوانیم درباره اقتصاد مقاومتی سخن بگوییم که به دو معیار اهتمام داشته باشیم از جمله این که ما باید به رهنمودهای مقام معظم رهبری (مد ظله) درباره اقتصاد مقاومتی توجه کنیم و آنها را نصب العین در برنامههای خود قرار دهیم.
وی تصریح کرد: تبلور تبعیت از رهبری این است که در اقتصاد مقاومتی در دانشگاه و محل کار خود چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم، چه تفاوتهایی در عملکرد و رویکردهای ما در زمانی که اقتصاد مقاومتی مطرح نبود و امروز که مطرح شده است، وجود دارد؛ بنابراین ما باید به عملکرد فعالیتههای خود در حوزه اقتصاد مقاومتی توجه داشته باشیم.
اقتصاد مقاومتی باید درونزا و بروننگر باشد
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در همایش وحدت حوزه و دانشگاه به ضرورت اقتصاد مقاومتی در کشور اشاره کرد و گفت: همان طور که مقام معظم رهبری (مدظله) در سخنرانیهای متعدد فرمودند، ما با یک اقتصاد وابسته مواجه هستیم که مبتنی بر نفت، غیرفعال، غیرپویا و غیرقابل اطمینان در شرایط خاص است.
وزیر کشور یادآور شد: امروز ما با موضوع کاهش منابع نفتی و معطل ماندن پروژههای عمرانی مواجه هستیم و وضعیت اقتصادی ما با آرمانهای انقلاب اسلامی متناقض است، ما برای این که به آرمانهای انقلاب اسلامی دست یابیم و بتوانیم این انقلاب را به دیگر کشورها صادر کنیم، باید الگویی ارائه دهیم که در حوزههای مختلف، نقشه راهی برای کشورهایی باشد که در مسیر انقلاب اسلامی میخواهند حرکت کنند که یکی از الگوها مسائل اقتصادی است.
رحمانی فضلی عنوان کرد: نگاه برنامه ریزی به بحث اقتصادی باید نگاه میان مدت و دراز مدت باشد، ما باید تغییرات ساختاری و نهادی در کشور ایجاد کنیم تا اقتصاد مقاومتی به عنوان یک امر دائمی و پویا باشد.
وی تصریح کرد: ما نمی توانیم اقتصاد مقاومتی را در بستر یک نظام اداری معیوب و یا ضعیف ساماندهی کنیم، بنابراین باید اصلاحات اساسی در نظام اداری کشور صورت بگیرد؛ ما نمی توانیم همه اختیارات خود را در یک دستگاه اجرایی متمرکز کنیم.
وزیر کشور با بیان این که نتیجه کار و فعالیتهای اقتصادی ما افزایش بهره وری باشد، گفت: تکیه گاه اصلی فعالیتهای اقتصادی باید مردم باشد؛ ما باید مردم را متشکل کنیم، ساماندهی کنیم و وارد اقتصاد کنیم.
رحمانی فضلی با تأکید بر مشکل دار بودن مدیریت جذب، تصریح کرد: کشور ما با این همه منابع و موجودی که در دست مردم است، نباید مشکل سرمایه داشته باشیم و اما مدیریت جذب ما دچار اشکال است.
وی با بیان این که اقتصاد مقاومتی باید درون زا و برون نگر باشد، گفت: ما باید با تکیه بر ظرفیتها و منابع و امکانات لازم، تولید داخلی داشته باشیم و همچنین به صادرات نیز توجه داشته باشیم؛ نگاه اقتصاد به برون مرزها الزامات خاصی دارد و الزامات آن در حوزه سیاست خارجی، در حوزه قوانین، سرمایه گذاریهای خارجی و جذب منابع مالی است.
قبل از سخنرانی رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، کلیپی توسط مؤسسه نهضت ملی صرفه جویی در سرمایه های ملی پخش شد که در این کلیپ، یکی از مناطق بکر استان مازندران توسط برخی افراد دچار آسیب شده بود و حجت الاسلام و المسلمین جانلو، مدیر مؤسسه نهضت ملی صرفهجویی در سرمایههای ملی در این خصوص از ابتکار درخواست همکاری کرد.
حفاظت از محیط زیست و منابع پایه، الفبای اقتصاد مقاومتی است/اقتصاد مقاومتی مبتنی بر مشارکتجویی است
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به اهداف توسعه پایدار در جهان، عنوان کرد: اقتصاد و توسعه با موضوع محیط زیست گره خورده است با توجه به این که اقتصاد با محیط زیست در ارتباط است، در صورت تخریب منابع پایه، چیزی از اقتصاد باقی نمی ماند، بنابراین ابتدا و الفبای اقتصاد مقاومتی، حفاظت از محیط زیست و منابع پایه است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به این که نجات دریاچه ارومیه یکی از برنامه های دولت است، گفت: آلودگی و امروز با فناوری و مدیریت سبز و همچنین سیاستگذاری صحیح، فعالیت های صنعتی بدون آلودگی، امکان پذیر است، همچنین فعالیت های کشاورزی، دامداری و صنعتی با طراحی سبز، برنامه ریزی صحیح و اجرای ارزیابی زیست محیطی می تواند بدون تخریب، توسعه داشته باشد.
ابتکار عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی با اقتصاد محیط زیست و اقتصاد سبز گره خورده است، دانشگاه در این زمینه می توانند پیشگام باشند و می توانند مجری آیین نامه بند ماده 190 قانون برنامه پنجم در مدیریت سبز باشند.
وی در پایان گفت: اقتصاد مقاومتی و اقتصاد زیست محیطی مبتنی بر مشارکت جویی است و با همکاری دانشجویان می توان مدیریت سبز ر اجرایی کرد و این فعالیت ها می تواند برای کشور ما الگویی موفق از اقتصاد مقاومتی در یک محیط دانشگاهی باشد.
شاهکلید اقتصاد مقاومتی، کاهش تصدیگری دولت در اقتصاد است
محمدرضا پورابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون حمایت از تولیدات داخلی مجلس به عنوان آخرین سخنران این همایش بود که در سخنان خود به چالش های مهم اقتصاد کشور از جمله تصدی گری دولت در اقتصاد و وابسته بودن اقتصاد ایران و بودجه عمومی دولت به درآمد نفت اشاره کرد و گفت: اگر ما بخواهیم اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد مقاومتی هدایت کنیم، شاه کلید تصمیم، کاهش تصدیگری دولت در اقتصاد است که یکی از نگران کننده ترین موضوعات در فرآیند تصدی گری دولت، موضوع سهام عدالت است.
نایب رئیس کمیسیون حمایت از تولیدات داخلی مجلس بیان کرد: سالها 80 درصد از بودجه عمومی کشور از طریق فروش نفت تأمین میشد که در دو سه سال اخیر با تحریمها مواجه شدیم و در این چند سال اخیر قیمت نفت کاهش یافت، بنابراین ما باید به دنبال راهکاری برای برون رفت از وابستگی بودجه عمومی به درآمد نفت باشیم.
وی با بیان این که استمرار سیاستهای ضدتورمی در اقتصاد ایران نگرانکننده است، تصریح کرد: این که تورم تک رقمی شود، موضوع خوبی است، اما اگر کاهش نرخ تورم در اقتصاد منجر به افزایش میزان رکود در اقتصاد ایران شود، خطر بسیار جدی برای اقتصاد ایران محسوب میشود.
پورابراهیمی اظهار داشت: امروز در دنیا، دیپلماسی اقتصادی حرف اول را میزند؛ سفرای ایران که در کشورهای خارجی به عنوان نمایندگان جمهوری هستند، باید در حوزه اقتصادی، خط شکن اقدامات باشند و به اقتصاد مقاومتی در کشور کمک کنند.
نایب رئیس کمیسیون حمایت از تولیدات داخلی مجلس تأکید کرد: روحیه اجرای اقتصاد مقاومتی باید مبتنی بر جهاد و مقاومت باشد، اقتصاد مقاومتی نیاز به روحیه جهادی و بسیجی دارد.
یادآور می شود که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از دیگر مدعوین این همایش بود که در این همایش حضور نداشت.
نظر شما