به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، اسدالله درویش امیری، معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی، امروز(11 آبان) در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل قدیم و جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان که در هتل پارس اهواز برگزار شد، گفت: خوزستان برای همه ملت ایران سرشار از خاطرات تلخ و شیرین است و همه مردم ایران در حفظ حراست از این مرز و بوم به مردم خوزستان بدهکارند.
وی با اشاره به اهمیت سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای کشور، افزود: حوزه میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان دارای ظرفیت ها و جاذبه های منحصر به فردی است که توجه ویژه به آنها در جذب گردشگر خارجی می تواند تاثیر گذار باشد.
امیری، تاکید کرد: میراث فرهنگی هویت تاریخی، فرهنگی و تمدنی ماست به طوری که از یک عقبه بسیار طولانی در حوزه تاریخ و تمدن برخورداریم و این سابقه میتواند در انتخاب مسیر برای تولید ثروت و پیشرفت چراغ راه باشد.
وی با بیان اینکه ایران جزو اولین تمدن های جامعه بشری است و در حوزه گردشگری حرف های بسیاری برای گفتن دارد، تصریح کرد: ایران با تمدن و سابقه میتواند با تکیه بر اقتصاد فرهنگی و گردشگری از اقتصاد نفتی رهایی یابد.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، خاطر نشان کرد: ما با دارا بودن بیش از 2 هزار سایت به ثبت رسیده در حوزه میراث معنوی و ناملموس، میتوانیم از منظر اقتصادی بسیار توانا شویم.
وی با اشاره به اهمیت خوزستان در زمینه میراث فرهنگی، اضافه کرد: ما 21 اثر ثبت جهانی در یونسکو داریم که سه اثر آن در خوزستان است و 42 اثر بزرگ دیگر در فهرست ثبت جهانی هستند.
امیری، افزود: خوزستان موفق به ثبت جهانی سه اثر بزرگی چغازنبیل، سازه های آبی شوشتر و شهر شوش شده و این در حالی است که کشورهای نوظهور مسیرهای بسیار طولانی و طاقت فرسایی را باید طی کنند تا شاید بتوانند به جایگاه های تاریخی و ثبت های جهانی که ما موفق به ثبت آنها شده ایم، برسند.
وی عنوان کرد: بخش گردشگری خوزستان با ظرفیت هایی که در جذب گردشگر خارجی دارد میتواند حتی در اقتصاد ملی و در شرایط اقتصاد مقاومتی نقش انکارناپذیر داشته باشد.
وی با اشاره به منحصر به فرد بودن مقوله گردشگری دفاع مقدس در استان خوزستان بر ضرورت شناساندن استان به راهیان نور تاکید کرد و گفت: علاقه مندان به راهیان نور به تاریخ ملت عشق میورزند و از این فرصت باید استفاده کرد و از سویی گردشگری مذهبی خوزستان نیز پررنگ است و زائران از این مسیر به عتبات میروند که این مورد نیز فرصتی دیگر برای استان خوزستان است.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، به ظرفیت توریسم درمانی در خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: این استان به دلیل همجواری با کشورهای عربی از جمله عراق دارای پتانسیل های فراوانی در بخش توریسم درمانی است که باید به آنها توجه شود.
وی اظهار کرد: همچنین ثبت گل نرگس بهبهان نیز یکی از فعالیت های صورت گرفته بسیار موفق در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی محسوب میشود که باید قدر آن را بدانیم.
امیری، بیان کرد: مراکز تاریخی و گردشگری که از ظرفیت های بالایی در بخش فرهنگی هستند نباید تنها به عنوان سنبل تاریخی و میراثی مورد توجه قرار گیرند بلکه مراکز فرهنگی باید محلی برای بهره برداری و استفاده چند جانبه فرهنگی برای مردم باشد.
وی با بیان اینکه اگر تنها یک درصد بودجه دولتی کشور در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار می گرفت، تحول عظیمی در زمینه حفاظت و صیانت از آثار فرهنگی شکل می گرفت، ابراز کرد: در حال حاضر به منظور حفظ و احیای صنعت گردشگری نه تنها در استان خوزستان بلکه در همه بخش های کشور باید از مردم کمک بخواهیم.
معاون امور مجلس حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اذعان داشت: در کنار جاذبه های گردشگری باید شرایطی را برای برقراری ارتباط عمیق مهیا کرد تا گردشگران به عمق معماری گذشتگان در ساخت آثار به جا مانده پی ببرند.
وی با بیان اینکه حفظ و نگهداری میراث گذشتگان از رسالت های مهم ماست، اضافه کرد: آثار باقی مانده از گذشته با زیبایی تمام ساخته و در اختیار ما گذاشته شد و با توجه به اینکه ما موظف به حفظ آثار و انتقال آن به نسل های بعدی هستیم براین اساس نباید این میراث را به صورت مخروبه تحویل آیندگان دهیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ورود امام رضا(ع) از شلمچه و استان خوزستان، یاد آور شد: طی مطالعاتی که در آستان قدس رضوی و جلساتی که در 6 استانی که امام رضا(ع) از مسیر آنها گذشت داریم درصدد هستیم مسیر ورود امام رضا(ع) به ایران را تحت عنوان «جاده ولایت» به ثبت برسانیم.
نظر شما