حسن علیکرمی، مدرس دانشگاه درباره استفاده از هنرهای تجسمی از جمله طراحی گرافیک در تبلیغات شهری و محیطی شهر به خبرنگار تجسمی شبستان گفت: سازمان زیبا سازی شهر تهران از زیر مجموعه های شهرداری تهران است؛ وظیفه اصلی این سازمان گرافیک محیطی شهر و زیبایی آن است. به دلیل نبود مدیریت واحد در این عرصه متاسفانه نقصان زیادی می بینم، مثلا در منطقه ای مدیر خوش ذوق و دغدغه مندی حرکت هایی را در عرصه جغرافیایی که در اختیارش بوده در حوزه مبلمان شهری و تبلیغات انجام داده است، اما می بینم در بقیه شهر این گونه نیست و هیچ یکدستی در استفاده از هنر محیطی در شهر تهران نمی بینند، منظور این نیست که همه در مناطق مختلف شهر یک شکل کار کنند نه، مسئله این است که از هنر گرافیک در طراحی محیط پیرامون استفاده کنیم؛ یک جایی اصلا از این هنر استفاده نشده است و جایش خالی است، در واقع به نظر من شهرداری وظیفه اصلی اش را در این بخش کامل و درست و استاندارد و علمی انجام نداده است و کارشناسی نشده است و بیشتر متکی به تلاش مدیریت هایی است که دغدغه مند بوده اند. اینکه مدیریت واحد و متمرکزی باشد که این هنر کاربردی را در زندگی روزمره بینیم، نمی بینید.
این مدرس دانشگاه با اشاره به کاربردهای طراحی های گرافیکی در محیط شهری اظهار داشت: هنر گرافیک در محیط شهری و اطراف ما آنچنان مهم، کاربری و تاثیرگذار است که می تواند به رفع مشکلات روحی و روانی که زندگی شهری بر مردم می گذارد کمک کند، ترافیک، شلوغی، زشتی های معماری از هم گسیخته و بی مبنا و هرج و مرجی که در تصویر جلوی چشم مردم شهر وجود دارد؛ می تواند بر آرامش روح و روان مردم اثر گذار باشد.
وی در پاسخ به این سئوال که استفاده از هنرهای تجسمی در زیباسازی شهر آیا به ارتقا این هنر و همچنین بالا بردن سلیقه مخاطبان کمک می کند، گفت:وقتی حرکتی اینچنینی آغاز می شود مطمئنا یک گروه نفع نمی برند، گروه های مختلف اجتماعی نفع می برند یعنی وقتی این اتفاق برنامه ریزی شده می افتد یک طرف مردم به عنوان مخاطبان هستند، آنها خواه ناخواه بهره را می برند، وقتی از منزل خارج می شوند عوض اینکه تصاویر زشت و بی هویت ببیند مدام تصاویر خوب می بینند، یکی از اهداف اصلی گرافیک محیطی زیبا کردن محیط و چشم نواز کردن تصاویر اطراف است که البته با معماری عجین است. این هدف در طرح های گرافیکی مهم است، هر طرحی هدفی دارد ولی یک هدف در همه آثار وجود دارد و آن هم زیبا کردن محیط است؛ بنابراین خواه ناخواه تمام مخاطبان نفع می برند، یک اتفاق هم در کنار ان می افتد این گروه که در عرصه این هنر هستند کارشان می چرخد و بخش کارآفرینی این هنر زنده و پویا می شود و افراد بیشتری مشغول کار می شوند و توانمندسازی صورت می گیرد، وقتی این اتفاق می افتد و کارآفرینی صورت می گیرد جامعه شادابی خواهیم داشت.
حسن علیکرمی خاطر نشان کرد: گرافیک محیطی بخش مهم و تاثیرگذار هنر گرافیک است، ارزش بخش هایی مختلف گرافیک (طراحی جلد، بسته بندی) را کم اهمیت به حساب نمی آورم، همه ارزشمند هستند اما گستره دید و نفوذ یک سازه که هر روزه در اتوبانی یا خیابانی می بینید چقدر شگرف است. طراحی گرافیک محیطی شبیه طراحی داخلی و دکوراسیون داخل منزل است که در اشل بزرگ تعریف می شود؛ همانطور که خانه ما زندگی ماست شهر ما هم خانه ماست و این هم باید طراحی شود، هرچه این بهتر طراحی شود بهتر است. باید در این طراحی خلاقیت باشد که زیبایی را دوچندان کند، وقتی هنرمندی محیط را طراحی کند شهر برای مردم خسته کننده نمی شود.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه نهادهای متولی زیبا سازی شهر تهران وظایفشان در قبال شهر را درست انجام نداده اند.
نظر شما