خبرگزاری شبستان- گروه سیاسی: یکی از مباحثی که در سالیان اخیر مورد توجه جوامع بشری قرار گرفته است لزوم رشد علم و فناوری است. توجه به این امر می تواند زمینه توسعه و پیشرفت روز به روز کشور را فراهم کند از این رو کشور ما نیز می تواند همپا با سایر کشورها در این عرصه رشد و شکوفایی داشته باشد و با این اقدام جایگاه خود را در منطقه و در جهان بیش از پیش به عنوان یک قدرت برتر تثبیت کند. موضوعی که در سالهای اخیر نیز به صورت مکرر در بیانات مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره شده است.
تاکیدات مکرر ایشان و نیاز به رشد علم و فناوری باعث شده که توجه به این امر به عنوان اولویتی در کشور در نظر گرفته شود تا جایی که رسانه های خارجی و حتی مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران به این تغییر چشمگیر کشور در عرصه علم و فناوری تاکید داشته باشد.
خبرگزاری مهر به نقل از هاآرتض گزارش داده است: " هرتصل هَلِوی، رئیس سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل گفته است اسرائیل و ایران «در جنگ فناوری» هستند و فاصله جمهوری اسلامی ایران با اسرائیل در تکنولوژی «به سرعت» در حال کاهش است و هر اندازه ایران پیشرفت میکند، برتری اسرائیل «محدود» میشود.
هَلِوی گفتهاست، «اگر از من بپرسند که آیا در 10 سال آینده جنگی میان اسرائیل و ایران درخواهد گرفت، جواب من شما را غافلگیر خواهد کرد که بگویم: «این جنگ شروع شده و در جریان است».
به گفته هَلِوی، «مهندسهای ما (اسرائیل) با مهندسهای آنها (ایران) در جنگ هستند و این جنگ به طرزی چشمگیر در آینده هم گسترش مییابد. ماهیت این جنگِ بسیار مهم، بر سر اطلاعات، تجهیزات و توان نظامی طرف مقابل است».
هَلِوی افزایش شمار دانشگاهها و دانشجویان در ایران را که پس از انقلاب را که «۲۰ برابر شدهاست، در افزایش توان فناوری ایران مؤثر دانسته و گفتهاست در ۳۶ سال اخیر، شمار دانشگاهها و دانشجویان اسرائیل، تنها سه و نیم برابر شدهاست.
هاآرتص نوشتهاست: هَلِوی برخلاف سلف خود، آویو کوخاوی، در یک سالی که ریاست سازمان اطلاعات نظامی را در دست دارد، حضور رسانهای نداشته و از این نظر، اظهارنظرهای صریح او «غیرعادی» و «جالب» است."
بنابراین گزارش رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به سند چشم انداز ملی 20 ساله بر قرار گرفتن ایران از لحاظ رشد علمی در درجات اول دنیا تأکید دارند و رهنمودهای مدبرانه و حکیمانه ایشان، اولویت ها و شاخص ها را برای توسعه و پیشرفت ایران اسلامی مشخص می کند، لذا نگاه رهبری به مسئلۀ پیشرفت و توسعه ، تولید علم و فناوری از جمله مقولاتی است که نیازمند توجه بیشتر مدیران، کارشناسان، اساتید، نخبگان و دولتمردان برای توسعه و اقتدار جمهوری اسلامی است.
ایشان در دیدار با نخبگان جوان دانشگاهى با در 5/6/1387 تاکید دارند که "علم مایه قدرت و ثروت است. اگر کشور شما و نظام جمهورى اسلامى باید به این قدرت و اقتدار دست پیدا کند تا بتواند از ملت خود، از کشور خود، از ارزشهاى خود و از نظام خود پشتیبانى کند و مصونیت ببخشد - که قدرت فایدهاش این است؛ اقتدار براى زورگوئى به دیگران نیست، براى جلوگیرى از زورگوئى دیگران است - و اگر در کنار این به ثروت احتیاج دارد تا بتواند مشکلات گوناگونى را که میراث سالها حکومت استبدادى در این کشور است برطرف کند، باید علم را به دست بیاورد. براى یک ملت، علم وسیلهاى است براى رسیدن به اقتدار ملى و ثروت ملى.
با ارتقای علم و فناوری می توان موقعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشید و افزایش نرخ رشد اقتصادی با بهره گیری از علم و فناوری قابل حصول است و برای توسعه و پیشرفت کشور باید علم و فناوری پابه پای هم حرکت کنند و ورود فناوری پیشرفته باید همراه با پیشرفت علم صورت پذیرفت."
رهبر معظم انقلاب حرکت علمی را برای کشور یک ضرورت مضاعف می دانند و در 12/6/1386 در دیدار با نخبکان جوان تصریح کردند: "حرکت علمى براى کشور ما یک ضرورت مضاعف است؛ یک نیاز مضاعف و مؤکد است. نیاز است؛ چرا؟ چون علم، عامل عزت و قدرت و امنیت یک ملت است ... لذا تلاش ما باید مضاعف باشد. پس، یک نیاز است و این نیاز مؤکد و مضاعف است."
ایشان در همین دیدار حرکت علمی را برای کشور یک نیاز موکد و مضاعف می دانند و علت آن را چنین بیان می کنند: "حقیقتاً کشورى که دستش از علم تهى است، نمی تواند توقع عزت، توقع استقلال و هویت و شخصیت، توقع امنیت و توقع رفاه داشته باشد. طبیعت زندگى بشر و جریان امور زندگى این است. علم، عزت می بخشد. جملهاى در نهجالبلاغه هست که خیلى جملهى پرمغزى است. می فرماید: «العلم سلطان»؛ علم اقتدار است. «سلطان» یعنى اقتدار، قدرت. «العلم سلطان من وجده صال و من لم یجده صیل علیه»؛ علم اقتدار است. هر کس این قدرت را به چنگ آورد، می تواند تحکم کند؛ می تواند غلبه پیدا کند؛ هر کسى که این اقتدار را به دست نیاورد، «صیل علیه»؛ بر او غلبه پیدا خواهد شد؛ دیگران بر او قهر و غلبه پیدا می کنند؛ به او تحکم می کنند."
نظر شما