همایش اسلامی محیط زیست  برگزار می شود

خبرگزاری شبستان:ریس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از برگزاری همایش محیط زیست اسلامی مطابق با دانش روز و برگرفته از معارف دینی با هدف الهام گیری مردم از این معارف و داشتن رفتار بهتر نسبت به محیط زیست خود با همکاری حوزه علمیه در اواخر سال جاری خبر داد.

به گزارش  خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، معصومه ابتکار ریس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ظهرامروز در دیدار با آیت الله امینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه از وظائف مهم سازمان محیط زیست کاهش خطر و جلوگیری از بروز بیماریهای زیست محیطی است گفت: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به مقوله سلامت جامعه و محیط زیست شده است که از مهمترین این امور احیای دوباره دریاچه ارومیه است که  در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی افزود: سلامت و تلامین آب ازدیگرمواردمهم و قابل اهمیت بویژه موضوع تالابها به جهت خشکسالی و تغییر اقلیم ومصرف نادرست کشاورزان درسازمان محیط زیست است که تلاش داریم با اصلاح الگوی مصرف و برنامه ریزی گام مهمی در احیای تالابها برداریم .

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: بحث کشاورزی و توجه به اصلاح الگوی کشت و تغییر آبیاری کشاورزان در استان قم از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه شود چرا که حفاظت از تالابها قم حفاظت از طبیعت است که اگر دچار خشکی شوند می توانند کانونی برای ایجاد آلودگی های زیست محیطی و بروز گرد و غبار شوند.

 

ابتکار تصریح کرد: یکی از صنایع آلوده و فعال در استان قم تولید باطری وبازیافت زباله است که بسیار فراوان بوده که اگر کاربرد این صنایع آلوده اصلاح نشود و همچنان ادامه داشته باشد قطعا آسیب جدی به محیط زیست و شرایط آب هوایی استان قم وارد می شود.

 

وی اظهار داشت: افزایش جمعیت، استفاده نادرست و بی رویه ازآب، عدم توجه به اهمیت تالابها و خشکسالی آنها، همه می تواند از عوامل مهم آلودگی و بروز بیماری های مختلف در جامعه باشد که همه دستگاه ها باید در این راستا برنامه ریزی منسجم و همکاری داشته باشند.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطر نشان ساخت: سازمان محیط زسیت با توجه به اهیمت سلامت محیط زیست تفاهم نامه ای را با سازمان آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت  و ارشاد در راستای ساخت فیلم و آموزش صحیح الگوی مصرف در بخش های مختلف مرتبط باسلامت فرد و جامعه  امضا شده است که امیدواریم بتوانیم با همکاری دستگاه ها و نهادهای فرهنگی و آموزشی کار مؤثری در مسیر حفاظت از محیط زیست انجام دهیم.

 

ابتکار یاد آور شد: در همین راستا پژوهشهای مختلفی در حوزه علمیه صورت گرفته است که در اواخر سال جاری نیز همایش اسلامی محیط زیست در حوزه علمیه در  جنبه  فقهی  و مطابق با دانش روز و برگرفته از معارف دینی در زمینه و زوایای مختلف برگزار خواهیم شد تا مردم با الهام از این معارف  رفتار بهتری نسبت به محیط زیست خود داشته باشند.

 

وی عنوان کرد: همچنین یک همایش بین المللی  با همکاری سازمان ملل و حضور رهبران ادیان های مختلف با عنوان "دین، محیط زیست وفرهنگ" با موضوع  بررسی مشترکات و آموزه های ادیان دیگر با نگاهی عمیق تر نسبت به محیط زیست  در اوایل  سال آینده برگزار خواهد شد.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استان قم  با اشاره به هدف برگزاری همایش بین المللی دین محیط زسیت و فرهنگ گفت: هدف از برگزاری اسن همایش ایجاد یک جریان سازی فکری  در جهان تشیع و اسلام و تعامل بین ادیان های الهی است که میتواند برکات و ثمرات فراوانی  برای جامعه ما داشته باشد.

 

ابتکاردرادامه در پاسخ به سوالات آیت امینی در خصوص سلامت محصولات کشاورزی و نحوه پرورش میوه و سبزیجات گفت: بحث توجه به سم پاشی، کود دهی محصولات کشاورزی از اهداف مهم سازمان محیط زیست است که در همین راستا مصرف و استفاده برخی سموم به جهت الودگی بالا از چرخه مصرف خارج  شده اند .

 

وی افزود: گرده افشانی 70 درصد محصولات بر عهده حشرات از جمله زنبوراست که اگر همین حشرات نباشند بسیاری از محصولات کشاورزی به میوه و باربری نمی رسند که وجود برخی سموم در محصولات کشاورزی که علاوه بر اینکه عوارض زیادی برای صرف کننده داشته وسبب الودگی خاک  و آب و از بین برنده حشرات مفید بوده اند حذف شده و دیگر استفاده نمی شوند.

 

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ابراز داشت: تغییر سبک زندگی، الگوی نادرست مصرف غذا ،استعمال دخانیات ، عدم توجه به سلامت محیط زیست، کم تحرکی، الودگی های زیست محیطی، گردو غبار و ...  می تواند از جمله عوامل بروز بیماری در جامعه باشد که خوشبختانه توسط وزارت بهداشت در حال پیگیری است  تا با اصلاح پذیری الگوی مصرف در بخش های مختلف بتوانیم  از بروز و ایجاد الودگی در آب خاک و هوا سبب کاهش بیماری در جامعه جلو گیری کنیم.

 

ابتکار اذعان کرد: توجه به معنویات هم امر مهمی است که متاسفانه در جامعه امروز به جهت ترافیک بالا، ساختمان سازی، شکار غیر مجازپرندگان و قاچاق آن به کشورهای خلیج فارس ازعامل مهم در نابودی و از بین رفتن طبیعت و کم شدن پرندگان که همه از نشانه های قدرت خدا در طبیعت هستند سبب شده تا معنویت در جامعه کاهش پیدا کند .

 

وی در ادامه با بیان اینکه مادی گرایی تنهامختص به جامعه پزشکی نسیت اظهار داشت: پدیده مادی گرایی متاسفانه به عنوان یک اتفاق در سطح عمومی جامعه رخ داده است  و همه افراد در بخشها و سطوح مختلف به دنبال مادی گری و سود جویی می باشند که باید تلاش کنیم با اصلاح الگوی درست مصرف مردم و جامعه نسبت به نعمتهای مادی و معنوی و حفاظت ازمحیط زیست خود توجه ویژه داشته باشند.

کد خبر 498154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha