به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 11 آبان طرح یک فوریتی جمعیت و تعالی خانواده مطرح شد.
سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در توضیحاتی در رابطه با این طرح گفت: در ابتدای انقلاب نرخ رشد جمعیت ما 5/3 درصد بود که قرار بود این نرخ به 2/1 برسد در سال 90 و طبق آمارگیری که انجام نرخ رشد جمعیت به 7/1 درصد رسید که قطعاً این آمار باعث می شود نرخ رشد جمعیت ما در چند سال اینده به صفر برسد.
سیدهادی حسینی نماینده قائمشهر در مخالفت با کلیات این طرح گفت: نگاه رهبری به افزایش جمعیت است، من با افزایش جمعیت مخالف نیستم ولی با این طرح به دلیل اینکه از جامعیت مطلوب برخوردار نیست مخالفم.
وی با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج و همچنین افزایش جمعیت طلاق گفت: ازدواج و جامعه به سمتی می رود که مطلوب نیست.
وی با طرح این سوال چه عواملی باعث ازدواج در جامعه می شود گفت: آنچه می تواند به ازدواج دامن می زند این است که مشکل معاش در جامعه برای جوانان حل نشود جوانان به سمت ازدواج نمی روند و یا اگر هم بروند اجازه نمیدهند بچه دار شوند.
وی با بیان اینکه این طرح دارای 45 هزار میلیارد ریال بار مالی برای کشور است گفت: نگاه رهبری در مورد طرح تعالی جمعیت این بود که مجلس به مواردی که می تواند وارد شود.
احمد آریایی نژاد نماینده ملایر نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: در اینکه نرخ رشد فعلی جمعیت در آینده کشور را دچار مشکل می کند شکی نیست و قطعا ما باید راهکارهایی برای افزایش جمعیتمان داشته باشیم.
وی اظهار کرد: دکترین نظامی آمریکا که به ارتش آن کشور ابلاغ شد این بود که بحران غذا در پیش است و باید جمعیت در سراسر دنیا کاهش یابد و یکی از استراتژی های حضور انها در خاورمیانه همین است که با نسل کشی به کم شدن جمعیت کمک کند.
وی تصریح کرد: اگر امار طلاق بالاست و کاهش ازدواج در جامعه داریم باید مشکل اشتغال را حل کنیم.
آریایی نژاد با بیان اینکه بسیاری از خانواده های متمول میلی به داشتن فرزند ندارند گفت: ما باید با ارتقای کیفی جمعیت به رشد جمعیت کمک کنیم.
ایرج ندیمی نماینده لاهیجان نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: در اینکه در بحث تعالی جمعیت که نظر مقام معظم رهبری است باید فکری اندیشیده شود شکی نیست اما انچه ما می گوییم این است که این طرح نمی تواند حلال مشکلات ما در این بخش باشد زیرا بحث ازدواج فقط موضوع فرهنگی نیست و بحث های اقتصادی و اجتماعی را نیز شامل می شود.
وی تاکید کرد: این طرح تبعیض نارواست زیرا در مورد اشتغال زنان و دختران موادی اورده شده است که به عدالت نزدیک نیست، ما دلایل اجتماعی زیادی داریم که باید دخترانمان از باب استقلال وارد فضای کار و اشتغال شوند.
ندیمی بیان کرد: در این طرح امده است که نخبگان باید با همدیگر ازدواج کنند و قطعا این موضوع خودش کار را سخت تر می کند.
حجت الاسلام احمد سالک نماینده اصفهان نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: بحث اصلی این طرح خانواده پایدار است و قطعاً خانواده پایدار با استحکام به تعالی می رسد.
وی با تاکید بر نقش اقتصاد در بحث پایداری خانواده گفت: مخالفین این طرح وارد جزییات ان شده اند در صورتی که ما در بحث جزییات تمامی مسایل را می توانیم مورد بررسی قرار دهیم.
وی اضافه کرد: آقای ندیمی مسایلی را مطرح کرده اند که نقطه مقابل نظرات رهبری بود زیرا رهبری فرمودند که اشتغال اولویت دوم زنان باشد و اولویت اول انها باید تربیت فرزند و حفظ بنیان خانواده باشد.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز در مخالفت با کلیات این طرح گفت: نرخ رشد جمعیت کشور ما 4/1 درصد است و ما 4 دهم درصد از نرخ رشد جهانی جمعیت که یک درصد است بیشتر هستیم و این حاکی از این است که ما باید به یک درصدی که متوسط نرخ جهانی است برسیم.
وی تصریح کرد: طی 70 سال اینده براورد می شود جمعیت ایران به 150 میلیون نفر برسد و قطعا با بحث بحران محیط زیست و کمبود اب این سقف جمعیت کشور را دچار مشکلات عدیده می کند.
حسن تامینی نماینده رشت نیز در موافقت با کلیات این طرح یادآور شد: در اینجا بحث سلامت باروری بسیار اهمیت دارد و بسیاری از مشکلات ما الان در این حوزه ها است.
وی با بیان اینکه در بحث جزییات این طرح بیشتر کار شود گفت: در مسایلی که رهبری در مورد جمعیت مطرح کرده اند دو بحث اصلی یعنی بحث کمی و کیفی مطرح است که ما در بحث کیفی باید به اشتغال جوانان و اسیب های اجتماعی توجه بیشتری کنیم.
وی با بیان اینکه عدم تمایل به بچه دار شدن در خانواده های ایرانی تبدیل به یک بحران شده است برخی از کشورها با معضل جمعیت مواجه هستند و بسته های تشویقی را برای باروری ارایه می دهند.
لاله افتخاری نماینده تهران نیز در اخطار قانون اساسی در ادامه بررسی این طرح گفت: نتیجه این طرح چیزی به جز کاهش جمعیت نیست اینکه ما سیاستهایی در بحث ازدواج نخبگان و یا اشتغال زنان در این طرح اورده ایم باعث کاهش جمعیت می شود پس بهتر است این طرح را به کمیسیون ارجاع دهیم تا بررسی دقیقتری صورت گیرد و یا اینکه طرح بهتری در این زمینه ارایه شود.
همچنین معاون پارلمانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز تصریح کرد: دولت نه تنها سیاستهای کلی جمعیت را قبول دارد بلکه در قالب برنامه ششم توسعه یک فصل کاملی را برای جمعیت و خانواده دیده است و بار مالی ان را در برنامه ششم تامین می کند.
وی تاکید کرد: اگر نمایندگان اجازه دهند که ما در قالب برنامه ششم هم بار مالی این طرح را ببینیم و هم بار مالی ان را حل کنیم بهتر است تا این طرح به شورای نگهبان برود و شورای نگهبان به دلیل بار مالی ان را رد کند. در نهایت کلیات این طرح به تصویب مجلس رسید.
نظر شما