به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، خانواده، جامعه نسبتاً کوچکی است که هر یک از اعضای آن به نحوی بر دیگری تأثیر می گذارد. در چنین تأثیر متقابلی، مجموعه ای از اعتقادات، آداب، رسوم و ارزشهای اخلاقی، عاطفی و اجتماعی شکل میگیرد.
رشد کودکان و نوجوانان در این نهاد نیز بیشتر متأثر ازهمین ارزش گذاریها و گرایشهای اخلاقی، عاطفی و اجتماعی است. از این رو خانواده به عنوان یکی از عوامل مؤثر در رشد و پرورش فرزندان نقش کلیدی را ایفا میکند.
اگر توجه ای به اطرافمان کنیم خواهیم دید برخی نوجوانان و جوانان در جامعه پلههای ترقی را به سرعت طی میکنند و بعضیها متاسفانه در منجلاب انواع ناهنجاریهای جمع غوطه ور خواهند شد.
رشد وپرورش کودکان در نخستین حیات زندگیشان توسط پدرو مادر شکل خواهد گرفت اگر خانواده به پرورش فرزندان و گام نهادن آنها در مسیرهای زندگی بیتفاوت باشد مطمنا جوانان با سردرگرمی مواجه خواهند شد و به سمت و سویی نا کجا آباد خواهند رفت.
در این زمینه گزارشی با خانواده قرآنی موفق استاد فرهاد فلاح پور، قاری قرآن و فرزند ارشد وی محمد فلاح پور قاری و حائز رتبه بین المللی قرآنی تهیه شده است که با هم میخوانیم :
خانواده نخستین محیط پرورش فرزندان است
فرهادفلاح پور، استاد برجسته قرآن کریم اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار حرفهای قرآن را آغاز کرده و برکات فراوانی در سایه الطاف قرآن کریم در زندگی شخصیام به وجود آمده است که تمام زندگیم را تحت تاثیر قرار داده و برکات اثر قرآن در زندگیام غیر قابل احصاء است که مجال آن نیست بیان شود.
وی با بیان اینکه آغاز آموزش قرآن کریم از کودکی نتیجه مطلوبتری خواهد داشت گفت: شخصیت انسان از کودکی تا نوجوانی شکل میگیرد و کودکی بهترین سنین آموختن قرآن است.
فلاح پور به نقش خانواده در شکل گیری شخصیت افراد و گرایش فرزندان به سمت معارف دینی پرداخت و افزود: خانواده کلاس اول زندگی و نخستین محیط اجتماعی پرورش فرزندان است که در شکل گیری شخصیت جوانان تاثیر بهسزایی دارد.
این قاری و استاد قرآن کریم گیلان با تاکید بر انتخاب مسیر درست محیطهای آموزشی معتبر و هدفمند اشاره و خاطرنشان کرد: پدر و مادر جهت فراگیری قرآن کودکان و نوجوان بایستی آگاهی کافی داشته باشند که متاسفانه این آگاهی به جامعه داده نشده است.
وی در ادامه بیان کرد: پدران و مادران میتوانند با مشاوره و انتخاب محیط معتبر آموزشی قرآن در کنار فرزندان خود در فراگیری صحیح قرآن و ایجاد فضای معاشرتی سالم زمینهساز تربیت و پرورش مناسب برای فرزندان باشند.
فلاح پور در ادامه اضافه کرد: اولیاء میتوانند در جلسات آموزشی قرآن به صورت خانوادگی در کنار فرزندانشان شرکت کنند چرا که بدین سبب برکات فراوانی در فراگیری قرآن کریم برای اهل خانه و اجتماع خواهد شد.
استاد برجسته قرآن گیلان تصریح کرد: وقتی انسان به عنوان یک چهره قرآنی در جامعه شناخته میشود علاوه بر شخصیت حقیقی، شخصیت حقوقی نیز برای فرد ایجاد و نگاه افراد جامعه نسبت به او متفاوت خواهد بود.
وی رفتار شایسته و اخلاق خوش را از آثار پربرکت قرآن در رفتار اجتماعی یک فرد قرآنی دانست و گفت: آثار علمی و عملی آموزههای قرآنی باید در رفتار یک شخصیت قرآنی نمود و تجلی یابد.
فلاح پور تدریس قرآن و مشاوره را بهترین لحظات زندگی خود دانست و اذعان کرد: بیشترین اوقاتم در اجتماع در خدمت قرآن آموزان و خانوادههای آنان است که در پناه الطاف معنوی قرآن بودن تحمل حجم زیاد کاری را برایم سهل کرده است.
وی ادامه داد: مراجعه مردم برای فراگیری و مشاوره قرآنی از الطاف و موهبت های الهی برای بنده است و از لذت بخش ترین لحظات زندگیم است.
استاد برجسته قرآن کریم به آغاز فعالیت قرآنی خود اشاره وتصریح کرد: سالهای پس از پیروزی انقلاب به صورت تخصصی هنر قرائت قرآن را آغاز کردم و تاکنون رتبههای متعددی در استان و کشور کسب کرده ام.
وی به درخشش قرآن آموزان خود در سطح استان و کشور پرداخت و گفت: اکثرجوانان و نوجوانان اعم از دختر و پسر با آموزشهایم در سطح استان، کشور و بین المللی خوش درخشیدهاند و این از مهمترین افتخاراتم می باشد که توانسته ام اینچنین در آموزش قرآن کریم در جامعه موثر باشم.
فلاح پور تصریح کرد: به لطف الهی، خانوداگی در مسیر فعالیتهای آموزشی حرفهای قرآن قرار داریم دو فرزندم در مسیر قرآن فعالیت میکنند، فرزند ارشدم از قاریان بین المللی و صاحب دو رتبه نخست جهانی در مسابقات قرآن است و همسرش نیز حافظ کل قرآن می باشد و همچنین همسر بنده نیز از اساتید صاحب نام قرآن در استان است.
وی خاطرنشان کرد: خانوادگی به صورت روشمند، هدفمندو برنامه ریزی شده در مسیر ارتقاء حفظ و قرائت قرآن به امر آموزش میپردازیم و این از افتخارات گرانبهای زندگیام بوده که خانوادگی در مسیر قرآن قرار داریم.
قرائت و حفظ قرآن کریم با روش صحیح انتقال داده شود
این استاد برجسته و قاری قرآن گیلان در ادامه با تاکید بر اینکه قرائت و حفظ قرآن بایستی با اصول صحیح بیان شود گفت: برای خواندن شعر شعرا و هر متون ادبی وغیرادبی، قانون، قاعده، وزن، آهنگ و اعتبار تلفظی قائل هستند اما قرآن را که زبان اعجاز و کلام الهی و در فصاحت و بلاغت سرآمد کتب آسمانی و زمینی است و تمام ادبای عرب و عجم را به اعجاب واداشته این تفکر را القا میکنند که قرآن را هرطور خواندیم اشکالی ندارد و با این نگرش غافلانه و جاهلانه از قرنها پیش، مانع شناخت این هنر عرشی در بین مردم به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان شده اند و آموزش سهل و روان آن را پیچیده، دست و پاگیر و غیر قابل دسترس در جامعه جلوه دادند.
فلاح پور اذعان کرد: با این تفکر جامعه را از لذت انس با قرآن دور نگه داشتند حال آنکه مخاطب قرآن مردم هستند و به همین دلیل خدای متعال قرآن را آنقدر آسان کرده که اعجاز سهل الوصول بودن و جاذبه آن را از طریق شیوه صحیح آموزشی که خداوند تبیین فرموده در کودکان سه چهارساله ملاحظه می کنیم.
استاد قرآن کریم افزود: از این رو افرادی که با قرائت اصیل و موسیقیایی قرآن آشنا شدند هرگز نتوانستند از آن دل برکنند و حلاوت آهنگ تلاوت قرآن چنان وجودشان را اشباع و ارضاع کرده که خود را بینیاز و مستغنی از هر موسیقی میبینید.
وی اظهار کرد: لذا با سابقه بیش از سی و چند سال تجربه علمی وعملی محققانه بی وقفه در تلاوت قرآن، توصیه میکنم از راه صحیح و اصولی این کتاب آسمانی را تجربه بگیرید از این طریق تلاوت صحیح و اصولی وارد اجتماع و خانواده خواهد شد و این روش هدفمند است که آموزش صحیح را نهادینه می کند.
با الگوبرداری از قرآن و سیره پیامبر میتوان در آموزش روشی جامع و پرجاذبه ایجاد کرد
فلاح پور به فرمایش قریب به این مضمون رهبری « تا خواندن درست قرآن در جامعه حاکم نشود تضمینی برای عمل به قرآن نیست» اشاره و اظهار کرد: این فرمایش گویای این مطلب است این شیوه آموزشی منحصر به فرد است، جاذبه، نوآوری و کیفیت و کمیت از ویژگیهای این شیوه است و ریشه در آیات و روایات دارد با این شیوه حتی کودکان تا ساعتها در کلاس پایبند می شوند و از طرفی افراد زیادی را همزمان تحت آموزش قرار میدهند و در نتیجه خروجی زیادی به همراه دارد.
وی ادامه داد: این شیوه همزمان آموزش همه سر فصلها و موضوعات آموزشی اعم از روخوانی و روانخوانی و تجوید و صوت و لحن و وقف و ابتداء و حفظ را به طور یکجا در بر دارد در حالیکه در آموزش متداول و مرسوم یعنی آموزش بر مبنای فصلها آسیبهای فراوانی به همراه دارد و یکدیگر را نقض میکنند.
این قاری قرآن تصریح کرد: اینک خروجی بالای این شیوه آموزشی آن را نسبت به سایر شیوههای متداول کلیشهای موجود ممتاز کرده که اثرش در سالهای اخیر در سطح استان به وضوح دیده شده است.
وی با بیان اینکه باید با تامل در اینکه پیامبر اسلام با چه شیوهای قرآن را از خدای متعال آموخت و چگونه به دیگران آموزش داد در امر آموزش قرآن امروز بهره جست افزود: این بدین معناست که با الگو برداری از قرآن و سیره پیامبر(صلی الله علیه و اله) میتوان در آموزش، روحی جامع و پر جاذبه ایجاد کرد.
فلاح پور تاکید کرد:در آموزش نوین باید از شیوه متعلمی و معلمی پیامبر اقتباس کرد که در عین آسانی عالیترین وجه تلاوت را به همراه دارد. در این شیوه یک معلم واستاد مجرب همه دانستهها و یافتههای نهادینه شده خود را با سالها پشتوانه علمی و تجربی همراه با توضیحات لازم و ضروری که سرشار از حاذبه است در یک حرف و کلمه جمع کرده و در مدت زمانی خیلی کوتاه به متعلم القاء میکند.
کیفیت کارهای قرآنی بیشتر توجه شود
محمد فلاح پور قاری قرآن کریم و فرزند ارشد فرهاد فلاح پور اظهار کرد: بزرگترین موفقیت و افتخارم در زندگی این است که در مسیر قرآن قرار دارم و به عنوان قاری قرآن در جامعه شناخته شدهام و هر موفقیتی در زندگیم را مدیون برکات قرآن هستم.
وی تصریح کرد: من از کودکی در خانوادهای قرآنی پرورش یافتم و با توجه به اینکه پدرم از اساتید برجسته قرآنی و مادرم از مربیان قرآن و داوران قرآنی است، بدین سبب همواره تلاوت قرآن را در منزل میشنیدم و لذت میبردم و این علاقه تلاوت قرآن در من بروز کرد.
فلاح پور با بیان اینکه اول با لطف و عنایت خداوند متعال، دوم زحمات پدر و مادرم، سوم علاقه و پشتکارم بود که توانستم در این مسیر موفق باشم گفت: سال ۸۴در مسابقات بین المللی قرآن کریم کشور لیبی که بیش از ۹۰قاری و حافظ منتخب از ۵۲کشور شرکت داشتند، رتبه نخست رشته قرائت را کسب کردم، همچنین سال ۸۵در مسابقات بین المللی دانشجویان جهان اسلام که با حضور ۳۰کشور اسلامی به میزبانی کشورمان برگزار شد حائز رتبه نخست شدم.
این قاری قرآن اذعان کرد: الحمدلله در کشورمان با پیروزی انقلاب اسلامی فضا برای فعالیتهای قرآنی مهیاست، بایستی به کیفیت کارهای قرآنی توجه بیشتری کرد، اگر از لحاظ کیفی در امر آموزش پیشرفت داشته باشیم، مطمئنا علاقمندان بیشتری هم به سمت قرائت و حفظ قرآن جذب خواهند شد و بدین سبب در کنارش از نظر کمی هم رشد ایجاد خواهد شد.
فلاح پور به بیان خاطرات قرآنیش اشاره کرد و افزود: تلاوت در محافل و مجالس مختلف همهاش خاطرات شیرین و خوبی است که گاهی با خودم مرور میکنم، تلاوت در محافل استان و کشور، سفرهای تبلیغی جهت تلاوت قرآن به کشورهای مختلف از جمله مالزی، بنگلادش، عراق، عربستان، زامبیا، زیمبابوه همه محافل برایم خاطرات شیرین در بر داشت.
این قاری قرآن کریم در ادامه اضافه کرد: تلاوت در مکانهای مقدس از جمله تلاوت در حرم حضرت ابوالفضل(علیه السلام)، تلاوت در حرم امام علی(علیه السلام) و تلاوت در مسجد شیعیان عربستان و شیعیان تانزانیا وغیره از جمله توفیاقات وخاطرات به یاد ماندنیم است.
وی به توصیه ای از مقام معظم رهبری در زمینه خواندن قرآن پرداخت و اظهار کرد: ایشان فرمودند: " قرآن را زیاد بخوانید، قرآن نور است، قرآن را خیلی مطالعه کنید، من در جوانی هر سه روز یک دور قرآن می خواندم. یعنی روزی 10 جزء، الان دیگر حوصله اش نیست، پیر شده ام، از نظر سن و سال، وضعیت، شغل، گرفتاریهای کاری، این همه مسائل واقعا نمیتوانم قرآن بخوانم خیلی دور شده ام. ۹روز ۱۰روز طول می کشد من یک دور قرآن را بخوانم".
نظر شما