به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، ربيس سازمان حج و زيارت از برگزاري اولين جلسه كميته تبيين راهكارها و سياست هاي تحقق منويات رهبرانقلاب در خصوص فاجعه منا خبر داد و اظهار داشت: كميته تبيين راهكارها و سياست هاي تحقق منويات رهبرانقلاب در خصوص فاجعه منا تشكيل جلسه داد.
مهندس سعيد اوحدي در خصوص برگزاري اولين جلسه كميته تبيين راهكارها و سياست هاي تحقق منويات مقام معظم رهبري در خصوص فاجعه منا گفت: در ديدار اخير مسؤولان حج با رهبر معظم انقلاب ايشان بر دو موضوع پيگيري امور حقوقي آسيب ديدگان شامل جان باختگان، مجروحان و زائراني كه اطلاعي از آنها در دست نيست و همچنين زنده نگاهداشتن اين فاجعه تلخ تأكيد فرمودند.
وي افزود: روز چهارشنبه هفته گذشته در خصوص فاجعه منا جلسه اي در كميسيون حقوقي و قضايي مجلس داشتيم كه كارگروهي در اين خصوص با مسئوليت معاونت كنسولي وزارت امور خارجه تشكيل شده است، البته ظرفيت هاي سازمان حج و زيارت و ديگر بخش هاي كشور نيز در اين حوزه در اختيار خواهد بود همچنين كارگروه كارشناسي اين موضوع هم در بعثه مقام معظم رهبري با حضور صاحبنظران تشكيل شده است تا بتوانيم راهكارهاي پيگيري حقوقي اين فاجعه را چه از طريق بين المللي و چه از طريق محاكم عربستان و يا حتي از طريق محافل داخل كشور تبيين و بصورت جدي دنبال كنيم.
ربيس سازمان حج با اشاره به اينكه رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار بامسؤولان حج بر زنده نگاه داشتن فاجعه تلخ و غمبار منا تأكيد داشتند، بيان كرد: زائران بيش از 26 كشور جهان دراين فاجعه تلخ آسيب ديدند و لازم است يك كار كارشناسي در دنيا شكل گيرد تا اين فاجعه كه در آن بيش از هفت هزار نفر جان باختند، فراموش نشود.
مهندس اوحدي گفت: روز گذشته اولين جلسه كميته تبيين راهكارها ، سياست ها و راهبرد ها براي تحقق منويات مقام معظم رهبري در خصوص فاجعه تلخ منا با حضور نمايندگاني از وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در سازمان حج تشكيل شد كه اميدواريم با تصميمات اتخاذ شده، دبيرخانه متمركزي براي پيگيري اين امر تشكيل شود و يك صداي واحدي در اين خصوص بگوش برسد.
ربيس سازمان حج و زيارت در اين باره اضافه كرد: ظرفيتي هاي مختلفي از جمله شوراي حقوق بشر و كميسارياي عالي حقوق بشر و همچنين NGO ها و سازمان هاتي مردم نهاد در جهان وجود دارد كه مي توانند دراين خصوص نقش لازم را ايفا كنند همچنين خانواده ها و بستگان قربانيان فاجعه منا نيز مي توانند نقش جدي در زنده نگاه داشتن اين فاجعه تلخ داشته باشند.
وي افزود: هدف ما از زنده نگاه داشتن اين فاجعه تلخ اين است كه مانع تكرار چنين اتفاقات تلخي شويم و در آينده ديگر شاهد دگرگوني در روشهاي سنتي كه امروز در بعضي از مديريت ها و برنامه ريزي هاي عربستان در حج هستيم نباشيم و راهكارهاي كارآمدي را تبيين نماييم و با همكاري و مشاركت كشورهاي دنيا جمع بندي هايمان را به عنوان مشورت به كشور عربستان ارائه دهيم تا از تكرار اينگونه فجايع در حج و حتي عمره جلوگيري شود.
اولين جلسه كميته تبيين راهكارها و سياست هاي تحقق منويات رهبرانقلاب در خصوص فاجعه منا روز گذشته با حضور مسؤولان بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت تشكيل شد.
در جلسه ديروز كميته تبيين راهكارها و سياست هاي تحقق منويات رهبرانقلاب در خصوص فاجعه منا ربيس سازمان حج به حضور مسؤولان حج در كميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد و بيان داشت: در جلسه با كميسيون امنيت ملي مصوباتي در خصوص پيگيري فاجعه منا به تصويب رسيد كه از جمله آنها مي توان به بررسي ظرفيت همه دستگاه هاي مرتبط و برگزاري سمينار در جهت تحقق منويات رهبر معظم انقلاب اشاره كرد.
ربيس سازمان حج همچنين از تلاش هاي دستگاه ديپلماسي كشور در پيگيري اين فاجعه تلخ ياد كرد و گفت: براي زنده نگهداشتن اين حادثه بايد از ظرفيت هاي موجود در شبكه هاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي و سازمان هاي مردم نهاد و NGO ها بهره جست.
حميد محمدي معاون سازمان حج و زيارت نيز در اين ديدار بر تعيين راهكاري براي عمل به فرمايشات رهبر معظم انقلاب تأكيد كرد و گفت: با كمك نهادهاي حقوق بشري، NGO ها و كمپيني متشكل از خانواده هاي قربانيان مي توانيم صداي خودمان را به گوش نهادهاي حقوق بشري دنيا برسانيم.
در اين ديدار كه با حضور دكتر علي باقري معاون بين الملل بعثه مقام معظم رهبري برگزار شد، نمايندگان هر يك از دستگاه ها اقدامات صورت گرفته در خصوص پيگيري فاجعه منا را ارائه كردند.
در پايان اين ديدار مهندس اوحدي در جمع بندي اين جلسه بيان كرد: در خصوص پيگيري حقوقي فاجعه با مذاكراتي كه با نماينده محترم ولي فقيه در امور حج و زيارت داشتيم، كارگروهي در اين خصوص در بعثه مقام معظم رهبري تشكيل خواهد شد و با توجه به وظيفه و مأموريت دستگاه ديپلماسي كشور به عنوان متولي اين موضوع ، تمامي ظرفيت هاي كارشناسي در خدمت معاونت كنسولي وزارت خارجه خواهد بود.
وي به حضور مسؤولان حج در كميسيون حقوقي و قضايي مجلس اشاره كرد و گفت: ظرفيت هايي نيز در حوزه پيگيري حقوقي فاجعه دراين كميسيون وجود دارد.
وي در خصوص روند مستند سازي فاجعه در سازمان حج توضيح داد: در 28 استان كشور كار مصاحبه با كاروان ها به اتمام رسيده است.
ربيس سازمان حج بر پرهيز از پراكنده كاري در پيگيري حادثه منا تأكيد كرد و گفت: در اين راستا بايد از همه ظرفيت هاي موجود دردستگاه هاي مرتبط بهره بگيريم.
وي همچنين در سخنانش بر لزوم ساماندهي روند اطلاع رساني واحد و متمركز فاجعه و پيگيري هاي صورت گرفته، تأكيد كرد.
شايان ذكر است از مجموع جان باختگان ايراني فاجعه منا تاكنون پيكر 400 زائر ايراني به كشور انتقال يافته و اخيرا پيكرهاي 3 زائر ايراني از مجموع 36 زائر مفقودي ايراني فاجعه منا شناسايي شده است.
سعيد اوحدي ربيس سازمان حج و زيارت كشورمان نيز در ادامه روند پيگيري وضعيت مفقودين و دفن شدگان ايراني فاجعه منا (يكشنبه) عازم عربستان شد تا در چهارمين جلسه كميته مشترك ايران و عربستان كه ساعت 11 (دوشنبه) بدين منظور تشكيل مي گردد،شركت كند.
خبرگزاری شبستان: مهندس اوحدي گفت: روز گذشته اولين جلسه كميته تبيين راهكارها ، سياست ها و راهبرد ها براي تحقق منويات مقام معظم رهبري در خصوص فاجعه تلخ منا تشكيل شد كه اميدواريم با تصميمات اتخاذ شده، دبيرخانه متمركزي براي پيگيري اين امر تشكيل شود.
کد خبر 498008
نظر شما