به گزارش خبرنگار شبستان، پرویز افشار،سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در بخش دوم سخنان خود در نشست خبری با بیان اینکه از مجموع کشفیات 366هزار و 577 کیلوگرمی انواع مواد مخدر در سال 94، 79 درصد کشفیات مربوط به ناجا بوده است گفت: کشفیات سازمان زندان ها در سال 94، 69کیلوگرم است. همچنین مجموع درگیریها در هفت ماه اول سال ۹۳، ۱۲۸۰ مورد بوده که در سال 94 به 1510مورد رسیده و حاکی از رشد 18 درصدی است.
وی با اشاره به بیمه درمان اعتیاد اظهار کرد: براساس ماده 15 قانون مبارزه با موادمخدر، وزارت رفاه مکلف به انجام دو برنامه است. نخست تکمیل و اجرای آییننامه حمایت از معتادان کم بضاعت که تاکنون عملیاتی نشده است و دوم پوشش بیمهای درمان معتادان. در سالهای 92 و 93 به تدریج 22.5 و 30 میلیارد تومان بودجه در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار گرفت، گرچه این رقم بسیار اندک بود، اما کمک میکرد تا معتادان کم بضاعت تحت درمان قرار بگیرند. متاسفانه آییننامهای که تدوین شد بسیار محدودنگر بود و تنها معتادان زیر 18 سال را صرفا در مراکز دولتی تحت پوشش قرار میداد.
افشار ادامه داد: این بودجه در سنوات قبل جذب نشد و به سمت نیازهای دیگر بیمه سلامت رفت. در سال 94 این آییننامه را بازنگری کردیم و محدودیت سنی و جنسی آن را برداشتیم و قرار شد پذیرش در مراکز خصوصی هم انجام شود. در حال حاضر درمان اعتیاد از طریق پوششهای بیمهای در 16 استان کشور در مراکز درمانی دولتی در حال اجراست و انتظار داریم توسعه یابد.
وی با بیان اینکه پیشگیری و مقابله با عرضه موادمخدر به عنوان دو اولیت اصلی ستاد مبارزه با موادمخدر به شمار می رود، گفت: ورود ضعیف به موضوع پیشگیری از موادمخدر باعث شده که با جمعیت قابل توجهی از معتادان روبه رو باشیم و چون به این دو اولویت توجه جدی نشده، معتادان متجاهر را در کشور شاهد هستیم.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دو تا سه درصد معتادان کشور را معتادان متجاهر تشکیل می دهند، که بخش قابل توجهی از این افراد نیاز به جمع آوری ندارند و باید مداخلات دارویی و مشاوره ای و کاهش آسیب برای آنها انجام شود و تنها اندکی از آنها است که اصرار به انجام جرم و خرده فروشی موادمخدر دارند که این افراد مشمول جمع آوری می شوند.
افشار افزود: مراکز درمانی اعتیاد در کشور شامل مراکز سرپایی، بستری، و مراکز اقامتی غیردارویی یا همان کمپ ها هستند که بیشترین مشکل مربوط به این کمپ ها است.
وی افزود: این مراکز نیاز به دارو ندارند و خدمات مشاوره ای ارائه می دهند و به همین منظور نظارت بر آنها به راحتی صورت نمی گیرد و متاسفانه تعدادی از آنها نیز فاقد پروانه کسب هستند و اگر مشکلی هم وجود دارد در این کمپ ها رخ می دهد.
وی با اشاره به کشف تعدادی سلاح غیرمجاز شامل در یکی کمپ ها ،خاطر نشان کرد: با وجود هفت هزار مراکز درمانی ممکن است برخی اینگونه تخلفات را داشته باشند اما با استفاده از قمه و زور نمی توان کسی را برای درمان هدایت کرد و این موضوع باید از طریق مراجعه قضایی پیگیری شود.
نظر شما