ذبح دام در کشتارگاه صنعتی سنندج کاملا شرعی است

خبرگزاری شبستان: امام جمعه سنندج صبح امروز (۹ آبان) در راستای نظارت بر ذبح شرع دام از کشتارگاه صنعتی سنندج بازدید کرد و گفت: هیچ ایرادی از نظر شرعی در کشتارگاه صنعتی سنندج مشاهد نشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، کشتارگاه صنعتی دام استان کردستان در دی ماه سال 89 و با اختصاص اعتباراتی از محل سفر مقام معظم رهبری در زمینی به مساحت 3.5 هکتار دارای دو خط کشتار شامل گوسفندی و گاوی در سنندج به بهره برداری رسید.

 

تنها کشتارگاه صنعتی دام کردستان که در 15 کیلومتری جاده سنندج به کامیاران و در اطراف روستای گزنه واقع شده است، که ورود دام زنده، تخلیه دام، معاینات قبل از کشتار، شوک‌زنی، ذبح شرعی، پوست‌کنی و برش، شستشوی لاشه، تونل انجماد انگلی، سردخانه نگهداری لاشه و سردخانه نگهداری گوشت منجمد و قسمت بسته بندی و نظارت از مراحل بخش های کشتار دام در این کشتارگاه است.

 

سه نفر دامپزشک و یک روحانی بر امر ذبح حیوان نظارت دارند و دام در مراحل مختلف مورد بازرسی دامپزشکان قرار می گیرند تا از نظر بهداشت و سلامت گوشتی مطمئن به مردم عرضه و آماده شود.

 

امام جمعه سنندج صبح امروز (9 آبان) در راستای نظارت بر ذبح شرعی دام و بازدید از مراحل کشتار، از کشتارگاه صنعتی سنندج بازدید کرد و از نزدیک با روند ذبح گوشت دام سبک و سنگین آشنا شد.

 

ذبح دام در کشتارگاه صنعتی سنندج کاملا شرعی است

ماموستا عبدالرحمن خدایی؛ نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در این بازدید گفت: جای افتخار است که در استان مان همچنین کشتارگاه مرتب و منظم داریم.

امام جمعه سنندج با اشاره به تاکید فراوان دین مقدس اسلام به بهداشت بیان کرد: هیچ ایرادی از نظر شرعی در کشتارگاه صنعتی سنندج مشاهد نشد و از نظر بهداشتی ذبح کاملا تکمیل و مکانیزه است.

 

ماموستا خدایی توجه به توصیه های ناظر ذبح شرعی و بازرسین بهداشتی دامپزشکی را یک ضرورت دانست و اظهارداشت: حضور ناظرین ذبح شرعی و بازرسین بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه های دام و طیور حلیت گوشت و سلامت آن را تضمین می کند.

 

مسئولان نسبت به فرهنگ سازی گوشت تولیدی در کشتارگاه صنعتی همکاری کنند

مدیرعامل شرکت فرآوری مواد پروتینی استان کردستان، نیز در جریان این بازدید با اشاره به ظرفیت روزانه این کشتارگاه اظهار داشت: کشتارگاه صنعتی سنندج روزانه ظرفیت هزار راس دام سبک و یکصد راس دام سنگین دارد که در حال حاضر با 50 درصد ظرفیت اسمی کار می کند.

 

آزاد سعیدی، با اظهار امیدواری از اینکه شهرستان های دیواندره و کامیاران به حوزه پوشش این کشتارگاه اضافه شود، بیان کرد: نظارت دقیق بر بهداشتی و شرعی بودن، کیفیت گوشت تولیدی فاقد چربی از جمله مزیت های این کشتارگاه است.

 

وی با اشاره به میزان اشتغال در این کشتارگاه بیان کرد: در حال حاضر 115 نفر به صورت مستقیم در این کشتارگاه مشغول به کار هستند و صدها نفر دیگر نیز به صورت غیرمستقیم همکاری می کنند.

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی سنندج با اشاره به انجام بازرسی و نشانه‌گذاری آلایشات برای اولین بار در کشتارگاه صنعتی سنندج، گفت: مرحله پیش سردکن در کشتارگاه صنعتی سنندج وجود دارد که این مهم درجه اعتماد را بالا می‌برد.

 

سعیدی به فعالیت واحد بسته‌بندی، بارگیری و توزیع این کشتارگاه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر این کشتارگاه دارای دو دستگاه بویلر 6 تنی، تبدیل ضایعات، محل بازیافت و فرآوری ضایعات گوشت و استخوان و خون دام است.

 

وی با بیان اینکه عده‌ای سودجو با حاشیه‌سازی کشتار در این واحد را نامتناسب با ظرفیت آن می‌دانند، تاکید کرد: با توجه به سرمایه گذاری که انجام شده است انتظار داریم از ظرفیت اسمی کشتارگاه کامل استفاده شود با همکاری مسئولان و در راستای سلامت جامعه کشتاردام کشتارگاه سنتی 8 شهرستان استان به این کشتارگاه منتقل شود.

 

سعیدی همچنین خواستار فرهنگ سازی استفاده از گوشت تولیدی در کشتارگاه های صنعتی شد و افزود: امیداواریم مسئولان با همکاری فرهنگ مردم را به سمتی ببرند که مردم بدانند در کشتارگاه صنعتی چه گوشتی تهیه می شود و به فرهنگ سازی گوشت تولیدی در کشتارگاه صنعتی کمک کنند.

 

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی سنندج با بیان اینکه این کشتارگاه برای کل استان به جز شهرستان های سقز و بانه و آن هم به دلیل بعد مسافت طراحی شده است، اذعان کرد: در حال حاضر گوشت این کشتارگاه فقط در شهرستان های سنندج و دهگلان عرضه می شود که می طلبد مسئولان در این زمینه تلاش جدی تر و همکاری بیشتری داشته باشند تا هم شاهد رفع مشکلات زیست محیطی ناشی از وجود کشتارگاه های سنتی در سایر شهرستان های کردستان و هم استفاده بهینه از یکی از پروژه های شاخص استان باشیم.

 

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی دام کردستان، طرح جامع پالایشگاه دام، احداث صنایع جانبی و وابسته، طرح پرواربندی دام، تکمیل و توسعه تجهیزات قطعه‌بندی گوشت و آلایشات را از طرح های توسعه ای کشتارگاه صنعتی سنندج برشمرد که نیازمند جذب سرمایه گذار است.

 

کشتارگاه صنعتی سنندج به عنوان کشارگاه نمونه کشوری برگزیده شده است


مدیرکل دامپزشکی کردستان نیز در جریان این بازدید گفت: کشتارگاه صنعتی سنندج به عنوان کشتارگاه نمونه کشوری برگزیده شده است و امکان صادرات گوشت گرم به کشورهای همجور توسط کردستان وجود دارد.


دکتر کامران زیباکرداربا بیان اینکه، کشتارگاه سنتی را از لحاظ کیفیت و بار میکروبی نمی توان با کشتارگاه صنعتی مقایسه کرد، اظهار داشت: نگهداری 24 ساعته گوشت ذبح شده در سردخانه از مزیت های کشتارگاه صنعتی است و گوشت در این مدت از نظر سلامت و بیماری کاملا سالم می شود و نوعی ضدعفونی داخلی است.

وی بیان کرد: بعد از طی مراحل مذکور برچسبی شامل تاریخ کشتار، تاریخ انقضا، کدبهره برداری، کدکشتارگاه بر روی گوشت زده می شود.

 

مدیرکل دامپزشکی کردستان خاطر نشان کرد: زمان انقضای گوشت گوسفند سه روز بعد از کشتار و گوشت گاو نیز پنج روز بعد از کشتار است و در صورتی که بازرسان گوشتی که زمان انقضای آن به پایان رسیده در قصابی ها مشاهده کنند ضبط خواهند کرد.


 

 

کد خبر 497584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha