روحانیون سینمایی عجیب و غریب اند/ آدم زیادی سریال ها روحانی اند

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه تصویر مردم از روحانیون نان خشک خور و بیغوله نشین یا تجریش نشین است، گفت: سینماگران تصاویر عجیب و غریبی از روحانیون نشان می دهند که با واقعیت فاصله بسیاری دارد.

حجت الاسلام حیدری ابهری از نویسندگان کشورمان در پاسخ به این سوال که سریال ها و فیلم هایی که تاکنون در مورد روحانیون ساخته شده است تا چه اندازه تصویر درستی از روحانی به نمایش گذاشته است به خبرنگار شبستان گفت: فیلم ها و سریال ها روحانیون را در حد آدم بیکار تصویر کردند و به درستی وارد لایه های زندگی، کسب و کار و زندگی خانوادگی روحانیون نشده اند، به عنوان مثال در سریال " تنهایی لیلا " روحانی آدمی بیکار بود که به داد مردم می رسید. در این سریال نقش اجتماعی روحانی بد بیان نشده بود اما ایجاد درک مشترک نمی کرد.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با اشاره به تصویر نادرست روحانیون در فیلم ها و سریال ها بیان کرد: روحانی هم مانند افراد دیگر جامعه با مشکلات مختلفی مواجه است، زن و بچه دارد و باید جوابگوی آنها باشد اما در فیلم ها و سریال ها نشان می دهد که یک روحانی  در جامعه کار خاصی ندارد، مشکلی ندارد، جیب پرپول دارد، کم نمی آورد و عصبانی هم نمی شود.

 

وی تصریح کرد: سریال ها و فیلم هایی که تاکنون در مورد روحانیون ساخته شده است انتظارات بیجایی در مردم نسبت به روحانیون ایجاد می کند و به هیچ عنوان هم بین روحانی و مردم همدلی ایجاد نمی کند. شاید این فیلم ها مردم را به روحانیت خوشبین کنند اما با واقعیت سازگار نیست.

 

این نویسنده با بیان اینکه فیلم ها و سریال ها انتظارات عجیب و غریبی نسبت به روحانیون ایجاد می کند، اظهار داشت: من خودم یک بچه کارگر و یک نویسنده هستم و مانند مردم عادی زندگی می کنم. فیلم هایی که در مورد روحانیون ساخته شده سطح انتظارات مردم را از روحانی بالا می برد و بعد مردم می بینند که به این انتظارات عمل نمی شود و به نوعی سرخورده می شوند.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه در تمام فیلم ها و سریال ها آخوندها بیکار هستند، خاطرنشان کرد: من زندگی ساده ای دارم، خانه ام برای پذیرایی عده زیاد جا ندارد، ماشین ندارم اما توقع از من بالاست چون روحانی هستم . فیلم ها و سریال ها به این توقعات دامن می زند. اگر به شمای خبرنگار بگویم برای مصاحبه وقت ندارم و سواد این مسئله را ندارم، شما ناراحت می شوی زیرا از یک روحانی توقع نداری. من هم کارهای مربوط به خود را دارم، میهمان دارم، درس دارم اما تلویزیون و سینما تصویری که از روحانیون نشان داده است، آدم های بیکاری است که فقط نماز می خوانند و منبر می روند.

 

وی با اشاره به اینکه فیلمسازان آخوند را به زور به فیلم و سریال ها سنجاق کرده اند، اظهار داشت: در فیلم و سریال ها نقش ها مشخص است و همه دارند بازی می کنند اما آخوند به فیلم سنجاق شده است، در صورتی که آخوند سنجاقی کارایی ندارد، موثر نیست چون مثل آگهی بازرگانی است.

 

این نویسنده با اشاره به فیلم سینمایی " رسوایی" یادآور شد: این فیلم نسبت به فیلم های دیگر بهتر است اما اکثر سریال های ما اصلا پرداخت خوبی نسبت به روحانی ندارند. روحانی در این سریال ها آدم زیادی، مزاحم و بی فایده است.

 

 

حجت الاسلام حیدری ابهری خاطرنشان کرد: مردم ما را به عنوان افراد راحت طلب می شناسند و سریال ها هم کمکی به اصلاح نگرش مردم نمی کنند. در سریال ها و فیلم ها روحانیون آدم های دوست داشتنی و خوبی هستند که نصیحت می کنند، برای فقرا پول جمع می کنند، نماز می خوانند و منبر می روند.

 

وی با بیان اینکه زندگی خانوادگی روحانیون در فیلم ها و سریال ها مغفول مانده است، گفت: سریال ها و فیلم ها به افزایش درک و آگاهی مردم از روحانیون کمک نمی کنند. روحانی هم یک آدم است، مشکل مالی دارد، ممکن است، زنش قهر کند اما متاسفانه واقعیت در فیلم ها و سریال ها نشان داده نمی شود. اگر کارهای تالیفی ام نبود، فامیلم باور نمی کردند که من هم کار می کنم.

 

این نویسنده فیلم" طلا و مس" را خیلی تراژدی دانست و افزود: این فیلم طلبه را مفلوک نشان داده است. ما دو موضع داریم یا فکر می کنیم روحانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است یا بیکار. یا فکر روحانیون فقیر و نان خشک خور و بیغوله نشین هستند یا تجریش نشین و ویلانشین.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه فیلم ها و سریال ها تصاویر عجیب و غریبی از روحانیون نشان می دهند، عنوان کرد: مردم ما را یا جزو اشراف می دانند یا جزو فقرا. مردم یا ما را سوار ماشین نمی کنند و یا از روی ترحم به ما نگاه می کنند. ما هم جزو مردم هستیم و این طور نیست که 24 ساعته روضه بگوییم. ما هم تفریح و کار داریم اما متاسفانه تصویر متعادلی از ما نشان داده نشده است.

 

وی شناخت سینماگران از روحانیون را اندک دانست و افزود: دوستانی که فیلم و سریال می سازند حتما باید 2-3 مشاور روحانی آگاه داشته باشند. متاسفانه گاهی در فیلم ها حتی سطحی ترین مسایل رعایت نمی شود. عمامه ای که یک بازیگر که نقش روحانی را بازی می کند به سر کرده ، چپکی است.

 

این نویسنده با اشاره به فیلم "رسوایی" تصریح کرد: روحانی در این فیلم نصفه شب ها باربری می کند. الان اگر روحانی باربری کند، خیانت است چون نظام می گوید یک روحانی می تواند نویسنده، معلم و استاد شود.

 

وی با اشاره به فیلم "مارمولک" بیان کرد: در این فیلم هم تصویر درستی از روحانیون به تصویر کشیده نشد. آیا از نظر شرعی درست است که یک روحانی همچون کارگر ساده کار انجام دهد و پزشک به جای مداوای بیمار مسافرکشی کند؟ آیا این خیانت نیست؟ اینطور نشان داده می شود که کار یک روحانی کار نیست و باید برود کارگری کند چیزی که در فیلم مارمولک نشان داده شد. به روحانی می گوییم تو کارت بیخود است و معاشت را باید از راه کارگری بدست آوری.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه روحانیون رسانه ندارند، عنوان کرد: سینماگران و مردم روحانیون را نمی شناسند چون روحانی رسانه ندارد. برای همین هر کس هر طور که بخواهد او را تعریف می کند. حتی مادر من نمی داند چکار می کنم. گاهی زن و بچه ما از کارمان اطلاع ندارند اما همین که کتاب های مرا می بینند، می پذیرند که دارم کار انجام می دهم. متاسفانه روحانیون رسانه ای ندارند که خود را معرفی کنند.

 

این نویسنده با اشاره به فیلم سینمایی "زیر نور ماه" خاطرنشان کرد: آقای محمدی حشر و نشر خوبی با روحانیون دارد و برای همین فیلم" زیر نور ماه" نسبت به سایر فیلم ها بهتر است. کسی که از نزدیک به زندگی روحانیون اشراف دارد، می تواند فیلم خوبی در مورد زندگی آنها بسازد اما در فیلم"طلا و مس" انگار فیلمساز دلش برای روحانیون سوخته بود و خواسته بود به آنها  فیلم خود را صدقه بدهد.

 

وی تصریح کرد: من روحانی می خواهم شمال بروم، توقع دارند من با همان لباس روحانی بروم. من فردوسی و طوس رفتم، معمم نبودم .پسرم گفت که مرا موتور سوار کن من مجبورم پسرم را همراهی کنم.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه انتظارات مردم از ما زیاد است، اظهار داشت: مردم انتظار دارند من روحانی وقتی در مسجد شب قدر می روم کلا حضور داشته باشم در صورتی که برای من سخت است که 5ساعت تمام یک جا بنشینم. من هم آدمم. به هر حال واقعیت زندگی ما اینطور نیست که فیلم و سریال ها نشان می دهد.

 

این نویسنده عنوان کرد: مردم فکر می کنند همه روحانیون یک جور هستند یا مجمع تشخیص مصلحت نظام می رویم یا باید مثل جوادی آملی حرف هایی بزنیم که کسی سر در نیاورد. در صورتی که ما هم آدم هستیم. یک روحانی هم با زن و بچه اش دعوا می کند، کار دارد و تفریح دارد، مشکلات زیادی دارد.

 

وی بیان کرد: فیلمسازان از ما تصویر نورانی نشان ندهند. ما هم مثل بقیه زندگی می کنیم. آنها باید واقعیت را نشان بدهند اگر می خواهند که ما با مردم همراهی مان بیشتر شود باید واقعیت نشان داده شود. من روحانی هم تفریح دارم اما تفریحم سالم است. من به نمایشگاه کتاب رفتم و فرزندم می خواست که همچون یک گربه گریم شود اما تصور کنید که مردم با چه دیدی به یک روحانی که دست یک بچه گریم شده را گرفته است،نگاه می کنند. من هم با بچه هایم به پارک می روم و با آنها بازی می کنم.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری اظهار داشت: تلویزیون روحانی را یک آدم بیکار خوب نشان داده است. این تصویر نه تنها مردم را به روحانیت نزدیک نمی کند بلکه آنها را از هم دور می کند. ما باید آنچه که امروز واقعیت دارد  را نشان دهیم. شاید روحانیت در قدیم برای امرار معاش کارگری می کردند اما امروز روحانی این کار را نمی کند زیرا که فقط آموزش و پرورش به ما التماس می کند با آنها همکاری کنیم و ما می توانیم شغل های مختلفی را عهده دار شویم.

 

 

کد خبر 497492

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha