توسعه بخش کشاورزی، نیازمند آماده سازی زیرساخت ها است

خبرگزاری شبستان: شرکت های تولیدی و مسئولان بخش کشاورزری، توسعه بخش کشاورزی را نیازمند آماده سازی زیرساخت ها و حمایت بیشتر و همه جانبه دانستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ ششمین نمایشگاه کشاورزی و صنایع وابسته شامل ادوات کشاورزی، ماشین آلات، نهاده ها، گل و گیاه، گلخانه و سیستم های آبیاری و دام و طیور و آبزیان شامگاه هشتم آبان با حضور سرپرست مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی و جمعی دیگر از مسئولان استانی و شهرستانی در محل نمایشگاه بین المللی بجنورد به کار خود پایان داد.

 

بر اساس گفته های مسئولان مربوطه با توجه به برنامه ریزی انجام گرفته و حضور 65 شرکت مربوطه در این نمایشگاه، استقبال امسال مردم، کشاورزان و بهره برداران از این نمایشگاه بسیار بیشتر از سال های گذشته بوده است.

 

مهندس مسعود اخلاصی، مدیرعامل شرکت تامکو که تولید کننده ماشین آلات و مونتاژ تراکتور و سایر ادوات کشاورزی است با تاکید بر ارتباط بیشتر بین بهره برداران، این رابطه را در بهبود کیفییت و اطلاع از دانش روز بسیار موثر دانست.

 

وی اظهار داشت: قابلیت های فراوان خراسان شمالی در زمینه کشاورزی ما را بر آن داشت تا در شرقی ترین قسمت کشور حضور پیدا کنیم.

 

مهندس اخلاصی متذکر شد: تجربه پنج روزه حضور در این نمایشگاه نشان داد که باید حضور پررنگ تر و فعالانه تری در این گونه نمایشگاه ها به منظور تعامل بیشتر داشته باشیم.

 

وی از فعالان عرصه کشاورزی خواست به این گونه نمایشگاه ها به عنوان استان محلی نگاه نکنند بلکه دید ملی بر روی آن داشته باشند.

 

این غرفه دار نمایشگاه، تشویق و حمایت و کمک مسئولان را  برای برگزاری این گونه نمایشگاه ها بسیار تاثیر گذار خواند تا ارتباط تنگاتنگی بین تولید کنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی ایجاد شود.

 

غفار ارغیانی، تولید کننده نمونه کشوری محصول باغی سالم پسته در سال 93 نیز، با اشاره به مستعد بودن نواحی جنوب استان برای کاشت محصولات سالم، خاطرنشان کرد: نواحی جنوب خراسان شمالی از صفی آباد  تا جلگه جاجرم نواحی بکری دارد که بسیار مستعد برای کشت محصولات کشاورزی است.

 

وی وجود آب و هوا و اقلیم مناسب و خوب و پاک بودن منطقه را از دلایل مستعد بودن این منطقه برشمرد و گفت: از 20 سال گذشته سعی شده تا از این مزیت ها بهترین استفاده و بهره برداری شود.

 

وی با اشاره به وجود سه هزار هکتار باغ پسته در منطقه صفی آباد اسفراین، خاطرنشان کرد: در این منطقه پسته استاندارد و سالم تولید می شود.

 

ارغیانی تصریح کرد: هم اکنون خود من در سطح 14 هکتار برداشت محصول پسته داشته و 10 هکتار نیز در مرحله رشد قرار دارد.

 

وی متذکر شد: با توجه به اینکه این نمایشگاه محل عرضه این محصول نبود خرید چندانی انجام نشد ولی باز هم استقبال خوبی از پسته پاک و سالم شد.

 

این کشاورز شهرستان اسفراین به حمایت موثر سازمان جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی استان از کشاورزی و کشاورزان اشاره کرد و گفت: با این وجود مساله ای که بسیار اهمیت دارد حمایت مجموعه مسئولان استان از این بخش به عنوان اولویت اول استان و اشتغال 50 درصد جمعیت استان است.

 

وی متذکر شد: باید فکری اساسی شود تا این محصولات استان از قبیل پسته سالم برای صادرات آماده شود و به عنوان برندی برای استان مطرح شود و در نتیجه تولید شغل نیز شود.

 

ارغیانی برنامه ریزی را در این راستا بسیار مهم خواند و بیان داشت: بعد از تولید، مساله ای که بسیار اهمیت دارد کارخانه، صادرات، برند سازی، بسته بندی مناسب است که همگی این موارد نیز نیازمند حمایت بیشتر از ناحیه سازمان های زیربط است تا این مزیت را تبدیل به سرمایه و درآمد برای استان کنند چرا که این قابلیت در محصولات استان وجود دارد.

 

رحیم آذری، مدیرعامل اتحادیه مرغداران خراسان شمالی نیز به عنوان دیگر شرکت کننده در این نمایشگاه یادآور شد: هم اکنون این استان دارای 70 واحد مرغداری است که بنا به دلایل مختلف در طول سال حدود 67 واحد آن فعال است و مابقی به دلیل مشکلاتی از قبیل نبود سرمایه در حالت رکود قرار دارند.

 

وی افزود: تمامی واحدهای مرغداری استان گوشتی هستند و واحد تخم گذار فعال نداریم یا به مرحله بهره برداری نرسیده است.

 

آذری، برپایی این نمایشگاه را در معرفی کشاورزی و محصولات مختلف به فعالان بخش  بسیار موثر دانست.

 

وی افزود: انتظار می رود با توجه به هزینه ای که توسط غرفه داران در این نمایشگاه انجام شده، برداشت خوبی نیز از آن صورت گیرد و کارکرد خوبی داشته باشد.

 

آذری متذکر شد: این نمایشگاه جایگاه زیادی برای معرفی پتانسیل های استان دارد که در این دوره تا حدودی به خوبی عمل شده و امیدواریم در آینده به نحو بهتری انجام شود.

 

وی نبود امکانات زیرساختی را از مشکلات موجود دانست و بیان داشت: با توجه به جمعیت بسیار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان، بهتر است همانند نمایشگاه بهاره و پاییزه توجه بیشتری به آن شود و امکاناتی همچون سرویس ایاب و ذهاب، خدمات مختلف در آن فراهم شود تا بازدید کننده بیشتری داشته باشد.

 

مدیرعامل اتحادیه مرغداران خراسان شمالی تصریح کرد: در این میان مهمترین راهبرد و راهکار می تواند این باشد که در یک کار بلند مدت از تشکل های بخش کشاورزی حمایت شود و برنامه ها به شکلی باشد که اتحادیه ها و تعاونی های تخصصی، بیشتر وارد کار شوند.

 

وی رفع تصدی گری و واگذاری کار به بخش خصوصی را راهگشای بسیاری از مشکلات دانست.

 

مهندس حسن نامجو، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی نیز در مراسم اختتامیه این نمایشگاه با اشاره به شرکت 36 شرکت در دوره قبل این نمایشگاه، اظهار داشت: با این وجود در یک برنامه ریزی کامل با پیگیری انجام گرفته تعداد 65 شرکت در 94 غرفه و در هزار و 100 متر فضای نمایشگاهی در این نمایشگاه شرکت داشتند.

 

وی افزود: با توجه به اولویت کاری سعی شده تا بیشتر از شرکت های تولید کننده سیستم های آبیاری با توجه به مشکلات آب دعوت به عمل آید.

 

وی خاطرنشان کرد: همچنین از شرکت های مکانیزاسیون و تولید کننده ادوات کشاورزی نیز به منظور افزایش ضریب مکانیزاسیون بیشتر دعوت شده است.

 

مهندس نامجو با اشاره به استقبال گسترده مردم از این دوره نمایشگاه، تصریح کرد: علی رغم اینکه هیچ گونه بایگانی از دوره های قبل نمایشگاه در دست نبود ولی باز هم این دوره به نحو خوبی برگزار شد.

 

وی ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی و کار بهتر در سنوات آینده، خراسان شمالی تبدیل به قطب نمایشگاهی در بخش کشاورزی شود تا از این طریق ورود دانش فنی نوین را به استان داشته باشیم.

 

دکتر عبدالله یوسفی، رئیس جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز میانگین بارندگی در مهر ماه امسال را بیش از 22 میلی متر اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به میانگین بلند مدت در مدت مشابه سال گذشته رشد 148 درصدی داشته است.

 

وی اظهار داشت: امسال به دلیل کشت و کار به موقع و کار فنی تولیدات خوبی داشته ایم به طوری که فقط در گندم به میزان 138 هزار تن خرید صورت گرفته که از رشد 89 درصدی برخوردار بوده است.

 

دکتر یوسفی با اشاره به توزیع 8 هزار تن بذر در بین کشاورزان استان، اظهار داشت: این میزان از رشد دو و نیم برابری برخوردار بوده است.

 

وی با اشاره به وجود شرایط خوبی در این دوره از نمایشگاه بنا به گفته غرفه داران، تصریح کرد: حضور غرفه داران از سایر استان ها نیز باعث استقبال تولید کنندگان و ارتقاء کیفیت شده است.

 

دکتر یوسفی انتقال دانش و فن آوری را از مهمترین کارکردهای این نمایشگاه دانست و گفت: این مزیت تا حدود زیادی برای تولید کنندگان در این نمایشگاه فراهم شده است.

 

وی با اشاره به پیشنهاد برگزاری همایش سراسری و علمی انگور برای سال آینده در استان، خاطرنشان کرد: در صورت تصویب و  برگزاری این همایش بسیار برای این محصول که از مزیت های بالقوه و نسبی استان در سطح 18 هزار هکتار است، مطلوب خواهد بود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی میزان تولید انگور در استان را 160 هزار تن ذکر کرد و گفت: این همایش قابلیت فراوانی در جهت شناساندن و احیاء و تقویت و ایجاد فضای جدید برای افزایش ارزش افزوده این محصول خواهد داشت.

 

مجید پور عیسی، سرپرست مدیریت برنامه ریزی خراسان شمالی نیز در این مراسم با اشاره به عبور مبانی توسعه از حالت سنتی، اظهار داشت: هر چه کارکردها بر مبنای دانش فنی باشد ارزش افزوده در بخش کشاورزی بیشتر می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از 40 درصد جمعیت استان در بخش کشاورزی فعالیت دارند، ولی ارزش افزوده این بخش بسیار کمتر است و هنوز دوران سنتی را طی می کند.

 

پورعیسی متذکر شد: با برگزاری این نمایشگاه قدم های مثبتی در این راستا برداشته شده که باید تداوم یابد تا همزمان با اشتغال، سهم ارزش افزوده نیز بالا رود.

 

وی افتخار استان را در تولید محصولات خوب و با کیفیت از قبیل انگور، اسب اصیل ترکمن و گوسفند کردی دانست و گفت: این نعمات بزرگ نباید ما را به واپس گرایی بیندازد.

 

 

کد خبر 497448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha