خبرگزاری شبستان- گرگان: سال 86 در نخستین سفر هیئت دولت نهم به گلستان، احداث فرودگاهی در شهرستان کلاله به تصویب رسید، فرودگاهی که قبل از این تصمیم دولتمردان برای پرواز هواپیماهای سمپاش و آموزشی مورد استفاده قرار می گرفت. پس از این مصوبه دولتی بیش از 15 میلیارد ریال برای احداث و تجهیز این فرودگاه هزینه شد و سال 88 بود که کار ساخت و تکمیل آن به پایان رسید اما انگار قفل درب های این فرودگاه به راحتی باز نمی شود.
سال 90، برای نخستین بار پروازهای این فرودگاه برقرار شد اما شرکت هواپیمایی طرف قرارداد تنها دو ماه توانست شرایط را تحمل کند و پس از آن پروازها لغو شد. ماه ها گذشت تا اینکه مسئولان تلاش کردند برای بار دیگر پروازهای این فرودگاه را راه اندازی کنند اما این بارهم بعد از مدت کوتاهی بخش مسافری فرودگاه تعطیل شد. روند برقراری پروازها و لغو آنها هم چنان ادامه داشت تا اینکه سال گذشته و اوایل امسال مسئولان از فعال سازی دوباره آن خبر دادند اما هنوز این اتفاق رخ نداده است. شاید تصمیمی که آن زمان برای احداث این فرودگاه توسط دولت نهم گرفته شد، چندان علمی و کارشناسی شده نبود اما از این موضوع هم نمی توان گذشت که فرودگاه ها یکی از زیرساخت های مهم در امر توسعه به شمار می روند.
گلستان، استانی با وسعت بیش از 22 هزار کیلومتر مربع بوده که فاصله برخی از شهرستان ها از یکدیگر بیش از صد کیلومتر است. باید قبول کرد دسترسی به حمل و نقل سریع و ایمن نیز از حقوق مردم به شمار می رود و جمعیت بیش از 700 هزار نفری شهرستان های شرقی استان که فاصله برخی از این شهرها تا مرکز استان و فرودگاه بین المللی گرگان بیش از 300 تا 350 کیلومتر است، نیاز به یک فرودگاه دارند اما آنچه که در تمام این سال ها علت اصلی به تعطیلی کشاندن این فرودگاه به شمار می رفت، مسئله عدم استقبال مردم از پروازها بوده است. هرچند آن هایی هم که به این فرودگاه امید بسته بودند بعد از بارها کنسلی پروازها، دیگر اعتماد خود را از دست دادند و ترجیح می دهند مسافت طولانی را طی کرده و پرواز خود را از طریق فرودگاه بین المللی گرگان انجام دهند.
آسمان شرق استان حالا بعد از 6 سال پس از تکمیل و تجهیز این فرودگاه، هم چنان در حسرت پرواز هواپیماهای مسافربری است و آن طور که نماینده مردم این منطقه در مجلس شورای اسلامی خبر داده در روزهای آینده خبرهای خوشی از فعالیت مجدد این فرودگاه شنیده خواهد شد. هرچند تجربه تلخ گذشته، دیگر اعتمادی باقی نگذاشته اما عبدالکریم رجبی در این زمینه هم نگرانی ها را برطرف شده می داند و می گوید: بخش خصوصی قرار است حمایت های لازم را در این زمینه انجام دهد تا بار دیگر شاهد تعطیلی چندباره این فرودگاه نباشیم.
عبدالکریم رجبی، نماینده مردم گالیکش، مینودشت، کلاله و مراوه تپه در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: فرودگاه این شهرستان قریب به 40 سال قدمت دارد و پیش از این برای هواپیماهای سمپاش مورد استفاده قرار می گرفت. با تلاش هایی که صورت گرفت در آن مقطع زمانی قرار شد فرودگاه کلاله، برای نشست و برخاست هواپیماهای مسافربری نیز آماده شود که در همین رابطه بیش از 1.5 میلیارد تومان هزینه شد.
وی با بیان اینکه تمامی زیرساخت های مربوطه در این فرودگاه تأمین شده است، افزود: این فرودگاه مشکلی برای برقراری پروازها ندارد مهم ترین دلیل تعطیلی پروازها پس از مدتی کوتاه، عدم استقبال مردم و البته انجام ندادن تعهدات و قول هایی بود که مسئولان استان برای حمایت از فعالیت مجدد این فرودگاه داده بودند.
دبیر مجمع نمایندگان استان از راه اندازی پروازهای در این فرودگاه برای چندمین بار خبر داد و اظهار کرد: قرار شد از ابتدای آذرماه امسال پروازهای مسافری در این فرودگاه انجام شود، در حال حاضر هم تاریخ و ساعت پروازها مشخص شده که شرکت پویا ایر این پروازها را برقرار خواهد کرد.
وی با اشاره به عدم استقبال مردم از پروازهای فرودگاه کلاله گفت: مشکل اصلی ما در تمام این سال ها بحث چارترینگ بود، خوشبختانه با هماهنگی که با یکی از سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام شده است دیگر شاهد این مشکل هم نخواهیم بود و صندلی های خالی نمی تواند موجب تعطیلی فرودگاه شود.
رجبی با بیان اینکه می توانستیم از ابتدای آبان ماه پروازها را انجام دهیم، خاطرنشان کرد: قرار شد یک ماه دیرتر (آذرماه) این کار را انجام دهیم اما مشکلاتی که وجود داشت را به طور کامل رفع کنیم. خوشبختانه این بار شهرستان های مجاور هم پای کار آمدند و به فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این زمینه تلاش ها و حمایت های خوبی انجام داده است.
وی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم تا از محل درآمدهای دیگر فرودگاه کلاله نیز برای اسپانسرینگ بلیط هواپیما استفاده کنیم تا به مرور موانع کار برطرف شود.
به گفته وی، از ابتدای آذرماه روزهای شنبه و دوشنبه پروازهای این فرودگاه به مقصد تهران و زاهدان آغاز می شود.
گفتنی است، فرودگاه کلاله قدمتی حدود 4 دهه دارد که برای آموزش خلبان ها و هم چنین هواپیماهای سمپاش استفاده می شد که البته هنوز هم این کار ادامه دارد. در کنار اینها، با سفر نخست دولت نهم به گلستان، تکمیل این فرودگاه برای پروازهای مسافری به تصویب هیئت وزیران رسید و بیش از 1.5 میلیارد تومان برای آن هزینه شد. بعد از سال 88 و تکمیل این پروژه، سریال برقراری و تعطیلی پروازهای این فرودگاه آغاز شد و تاکنون هم ادامه داشته است تا اینکه دبیر مجمع نمایندگان خبر داده مشکلات خالی بودن صندلی ها و اسپانسرینگ بلیط ها برطرف شده و از ابتدای آذرماه پروازهای این فرودگاه برای چندمین بار از سر گرفته می شود.
نظر شما