به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، محمدحسین مقیمی، رئيس ستاد انتخابات كشور امروز(6آبان) در نشست خبري به مناسبت برگزاري همايش دوروزه توجیهی و آموزشی اعضای ستاد انتخابات سه استان شمالی کشور در پلاژ وزارت كشور، با اشاره به درپيش رو بودن دو انتخابات بزرگ مجلس خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي، عنوان داشت: تلاش داريم با آموزش مجريان انتخابات، انتخابات شكوهمند و حضور پور شور ملت را در پاي صندوق هاي راي داشته باشيم.
وی درخصوص عزل و نصب هاي اخير در استانداري مازندران، گفت: مدیران اجرایی کشور و فرمانداران برای فعالیت خود، همکارانی انتخاب میکنند که انتخاب همكار از اختيارات نماينده عالي دولت در استان است و تغييرات اخير نيز به همين ترتيب صورت گرفته است.
مقيمي با بيان اينكه عزل يك مدير به معناي اين نيست كه آن مدير توانمند نبوده بلكه افراد عزل شده در مدت مسئولیت خود زحماتی را متقبل شدند، اما این تصمیم براساس نظر مدیران استانی بوده است.
وي درپاسخ به اينكه هيئت هاي اجرايي از چه زماني براي انتخابات فعاليت شان را آغاز مي كنند، تصريح كرد: هم اكنون نه ثبت نام از كانديدا ها شروع شده و نه مجاز به فعاليت انتخاباتي هستند و فقط در اندازه احتمال است كه برخي احتمال مي دهند شخص مورد نظر و وثوق آنها بركرسي نمايندگي تكيه زند؛ همچنين اعضاي هیئتهای اجرایی در زمان ثبتنام كانديداها انتخاب و آغاز به كار مي كنند.
مقيمي با بيان اينكه با آغاز ثبت نام هیئت اجرايي انتخاب شده تا تخلفات انتخاباتی را رصد کند، افزود: البته توصیه ما به فرمانداران این است که در هیئت اجرایی از افراد کارآمد، خدا ترس، آشنا به قانون و شایسته بهره گرفته شود.
وي در پاسخ به برگزاري انتخابات الكترونيك آري يا نه، اظهار داشت: برای برگزاری انتخابات 25 فرآیند داریم که 23 فرآیند الکترونیکی و دو فرآيند مهم و كليدي رایگیری و شمارش آرا هنوز به صورت دستی انجام میشود.
مقيمي با بیان اینکه در انتخابات مجلس نهم راي گيري در 14 حوزه انتخاباتي، ماشینی برگزار شد، تصریح کرد: وزارت کشور از این کار تجربه خوبی دارد و برای انتخابات این دوره هم دولت اعتبار یک سوم از حوزههای انتخاباتی را تامین کرده است و باید براساس تجارب قبلی و اعتباراتی که داریم سختافزارهایی تامين شود.
وي ادامه داد: براي تهيه نرم افزار اين دو فرآيند مهم بین کارشناسان وزارت کشور و شورای نگهبان در این زمینه تفاهم به وجود آمده و پیمانکار در حال ساخت این سختافزار است.
مقیمی با اشاره به اینکه سیاستهای دولت مشخص و يك برنامه مدون براي برگزاري انتخابات دارد، گفت: دولت خود را متعهد میداند این برنامهها را اجرایی کند و براي اجراي صحيح اين سياست ها نيازمند مدیرانی که با سیاستهای دولت همراه باشند از اينرو در ادامه مسير اگر نياز به تذكر، آموزش و بازآموزي باشد، انجام مي شود.
وی با بيان اينكه به دنبال این هستیم که مطالبات مردم تامين شود، گفت: اين مهم زمانی محقق میشود که نیروها به اهداف دولت متعهد باشند.
مقيمي با بيان اينكه برداشت ها از دولت ها متفاوت است، تصريح كرد: دولت يازدهم از ابتداي فعاليت خودش اذعان داشته كه پذيراي نقد است و حتي اگر اين نقد از سوي افرادي باشد كه با دولت زاويه دارند.
وي درپاسخ به اينكه برخي نگران رد صلاحيت ها در انتخابات آتي هستند، اظهار داشت: به عنوان مجري قانون انتخابات از زمان آغاز ثبت نام تا زمان اعلام تعيين صلاحيت ها، همه افراد با هم از هر طيفي به يك ديد نگريسته مي شوند و درصورتيكه از سوي دستگاهي گزارش براي تعيين يا رد صلاحيت ارائه شود ما فقط بر اساس نظارت چهار مرجع عمل خواهيم كرد.
مقيمي با بيان اينكه تلاش داريم شرايط انتخابات به درستي فراهم شود، گفت: مردم باید تشخیص دهند به چه کسانی رای دهند.
وي با درپاسخ به اينكه برخي تلاش دارند حضور حداكثري مردم در انتخابات را كمرنگ جلوه دهند، گفت: شبهات فكري مردم درخصوص انتخابات با تبيين اهميت راي و اينكه يك راي در انتخاب فرد اصلح چه مقدار اثر گذار است، برطرف مي شود كه البته در اين ميان نقش صدا و سيما بركسي پوشيده نيست.
مقيمي درخصوص اهميت فعاليت گروه ها و احزاب در آستانه انتخابات، اظهار داشت: حدود 250 مجموعه قانونی داریم که از کمیسیون ماده 10 قانون احزاب که در وزارت کشور مستقر است، مجوز گرفتند و بستر فعاليت براي آنها آماده است.
وي بر لزوم حمايت از احزاب تاكيد كرد و افزود: این احزاب و گروه ها مجوز دریافت کردهاند تا کار سیاسی شناسنامهدار انجام دهند و وظیفه حمایت آنها و برقراري امنیت جلسات آنها ضروري است.
مقیمی با بیان اینکه در انتخابات پیشرو استفاده از کارت ملی و شناسنامه ضروري است، تاكيد كرد: کسانی که کارت ملی ندارند، نسبت به دریافت آن اقدام نمايند تا در زمان انتخابات مشکلی پیش نیاید.
وی با تاكيد بر ضرورت فعاليت احزاب در طول سال علاوه بر زمان انتخابات، گفت: احزاب، مشكلات را بیان کرده و راهکار ارائه میدهند كه بدين جهت نظارت مردمی از طریق احزاب بر عملکردها انجام میشود.
مقيمي با بيان اينكه با فعال شدن احزاب فساد مالي و اداري كمتر مي شود، افزود: همچنين فعال شدن احزاب در زمان انتخابات شور سیاسی در کشور به راه مي اندازد.
وي درخصوص خريد و فروش احتمالي آرا در زمان انتخابات، عنوان داشت: باید برای مردم تبيين شود فروش راي خلاف و مجازات در پي دارد.
مقيمي ادامه داد: نمیگویم خرید و فروش رای وجود دارد یا نه و جلوگيري از اين عمل ناشايست نياز مند تبليغ و فرهنگ سازي گسترده تري است.
وي اضافه كرد: فرمانداران موظف هستند كه اين دست تخلفات را شناسايي و با افراد خاطي برخورد نمايند؛ لازم به ذكر است كه در چنين مواردي دستگاه قضا بدون نوبت به پرونده رسيدگي مي كند.
مقيمي با اشاره به اينكه امسال از صندوق هاي راي شفاف در انتخابات استفاده مي شود، گفت: با كارشناسان شورای نگهبان به توافق رسیدیم صندوقی انتخاب شود که علاوه بر شفاف بودن، آرا مشخص نباشد.
وي بار ديگر درخصوص عزل و نصب هاي استانداري ها، اظهار داشت: قطع همكاري ويا ادامه همكاري مدير در مجموعه از اختيارات استاندار است و نبايد انتفاقات با دید سیاسی نگریسته شود.
نظر شما