کاهش ۷.۵ درصدي سرقت در ۶ ماهه امسال/وقوع یک سوم سرقت‌ها در تهران بزرگ

خبرگزاری شبستان:معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا از کاهش ۷.۵ درصدي وقوع سرقت طي شش ماهه امسال در مقايسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: طي اين مدت بيش از ۳۰ مرحله طرح هاي عملياتي مقابله با سرقت در موضوعات مختلف در کشور به اجرا درآمده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سرهنگ غياثوند، معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا با اعلام این خبر گفت: يکي از مأموريت هاي قرارگاه مقابله با سرقت در ستاد ناجا و قرارگاه هاي استاني، شناسايي بسترها و عوامل تأثيرگذار در وقوع سرقت و به دنبال آن شناخت نقش نهادها و سازمان هاي مختلف در موضوع مقابله با سرقت و جلب و جذب مشارکت آنها يا به عبارتي مسئول سازي مي باشد.

تشکيل قرارگاه مقابله سرقت با رويکرد مديريت بر سرقت

وي با بيان اينکه زماني اقدامات پليس در راستاي مبارزه با سرقت تأثير گذار خواهد بود که اين مقابله با مشارکت عمومي همراه بوده و هر يک از نهادهاي مسئول نيز نقش خود را ايفا کنند، تصريح کرد: قرارگاه مقابله با سرقت با رويکرد مديريت بر جرم سرقت و يا به عبارتي مقابله همزمان با ارکان بوجود آورنده اين جرم از قبيل سارق، شرايط و بسترهاي موجود محيطي و اجتماعي اين جرم و همچنين آموزش همگاني و بالا بردن سطح آگاهي عمومي در سال 93 تشکيل و در سال جاري نيز به مأموريت خود ادامه مي دهد.

غياثوند اذعان داشت: در اين مدت به منظور جلب مشارکت عمومي اقدامات فراواني صورت گرفته که در برخي موارد توفيقاتي بدست آمده و همکاري هايي از سوي نهادهاي دولتي و يا خصوصي صورت گرفته و يا در حال انجام مي­باشد.

معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا در ادامه خاطر نشان کرد: در مواقعي از بين بردن يا کاهش بسترهاي وقوع سرقت در سطح جامعه مستلزم اقدامات زيربنايي و گسترده بوده که اين موضوعات نيز در حال پيگيري است.

کاهش 7.5درصدي وقوع سرقت در شش ماهه امسال

وي افزود:در شش ماهه ، امسال شاهد کاهش 7.5 درصدي وقوع سرقت نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده ايم. ضمن اينکه سرقت خودرو 9 درصد، موتورسيکلت 8 درصد و لوازم و قطعات داخل خودرو نيز 16 درصد کاهش داشته است.

سرهنگ غياثوند اذعان داشت: 14 استان در سطح کشور که داراي بيشترين آمار وقوع سرقت مي باشند به عنوان استانهاي هدف در قرارگاه مبارزه با سرقت تعيين شدند که به ترتيب عبارتند از: تهران بزرگ، غرب و شرق استان تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، خراسان رضوي، سيستان و بلوچستان ، کرمانشاه، قم، آذربايجان غربي وشرقي، مازندران و استان کرمان.

اجراي 30 مرحله طرح عملياتي مقابله با سرقت

وي با بيان اينکه بالاترين سهم وقوع سرقت با حدود 31 درصد از کل کشور مربوط به تهران بزرگ و پائين ترين سهم مربوط به خراسان جنوبي با 0.4 درصد مي باشد، تصريح کرد: در شش ماهه نخست سال جاري بيش از 30 مرحله طرح هاي عملياتي مقابله با سرقت در موضوعات مختلف از جمله: سرقت منزل، سرقت وسايل نقليه، سرقت  توأم با خشونت و...) در سطح کشور اجرا شده است. همچنين طرح هاي عملياتي منطقه اي و استاني توسط رده ها به تناسب وضعيت استان در مقاطع مختلف به اجرا گذاشته شده است.

معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا تصريح کرد: طرح دستگيري سارقين تحت تعقيب و همچنين محکومان متواري که با وثيقه قبل از اجراي حکم آزاد و مراجعه نداشته اند از جمله طرح هاي اجرا شده در سال جاري مي باشند.

وي افزود: از جمله اقداماتي که سال گذشته و در ادامه در سال جاري صورت گرفته برگزاري جلسات متعدد در وزارت کشور و معاونت پيشگيري از جرم قوه قضائيه با حضور سازمان ها و نهادهاي مسئول در امر کاهش وقوع سرقت بود که در برخي از موارد نتايج مثبتي به همراه داشت.

غياثوند اظهار داشت: درخصوص ارتفاء ضريب ايمني خودروها، جلسات متعددي در وزارت صنايع با حضور خودروسازها تشکيل شد که در نتيجه خودروسازها در توليدات وسايل نقليه اصلاحاتي را انجام دادند که برگزاري اين جلسات همچنان ادامه دارد.

وي با اشاره به کاهش وقوع سرقت از زمان تشکيل قرارگاه، تصريح کرد: هرچند تا رسيدن به وضعيت مطلوب راه زيادي باقي مانده است اما روند کاهشي وقوع سرقت تا حداقل ممکن همچنان ادامه دارد.

معاون مبارزه با سرقت پليس آگاهي ناجا، گفت: نقش مردم و داشتن آگاهي و اطلاع آنان در مراقبت از اموالشان و پرهيز از رفتاري که فضا و بستر را براي سوء استفاده سارقين فراهم مي کند نيز بسيار مهم و حساس است و توجه مردم به هشدارها و آموزش هايي که توسط همکاران پليس به آنها ارائه مي شود مي تواند تأثير زيادي در کاهش وقوع سرقت داشته باشد.
کد خبر 496833

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha