تکذیب ارسال نامه جدید وزرا در مورد بحران اقتصادی به رییس جمهور/ممنوعیت ورودکالا تنها از رژیم صهیونیستی است

خبرگزاری شبستان: سخنگوی دولت ارسال نامه جدید از سوی وزرا علاوه بر نامه قبلی ۴ وزیر درخصوص بحران اقتصادی به رییس‌جمهور را تکذیب کرد.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در ابتدای نشست امروز خود با خبرنگاران درخصوص اظهارنظر اکبر ترکان مشاور رییس جمهور مبنی بر اینکه 4 وزیری که به رییس جمهور نامه داده بودند درخصوص رانت این نامه را ارسال کرده‌اند گفت: همکاران من در ارتباط با بازار سرمایه و بورس نگرانی هایی از نوسان بازار بورس داشتند که در قالب یک نامه به رییس جمهور اعلام کرده‌اند.

وی علت نگرانی 4 وزیر را نوسان بازار بورس اعلام کرد و گفت: آنها خواسته بودند قیمت خوراک پالایشگاهی که از دی ۱۳۹۲ سنت مطرح شده کاهش یابد.

نوبخت اضافه کرد: آقای ترکان جزو کسانی است که معتقد است نرخ 13 سنت نباید تقلیل یابد زیرا میزان سود در این صنعت کافی است اما ان 4 وزیر و سرمایه گذاران این صنعت راضی نیستند و آقای ترکان این اعتقاد خود را با عنوان رانت بیان کرده بود. و قصدش قطعا به 4 وزیر نبوده بلکه آثار درخواست آنها در بازار بورس را مدنظر قرار داده است.

سخنگوی دولت با تاکید بر این نکته که نظر رسمی دولت توسط سخنگو اعلام می‌شود خاطرنشان کرد: مشاور رییس‌جمهور می‌تواند نظر شخصی خودش را بیان کند. وی ادم صاحب‌نظری است و نظراتش را بیان کرده است.

نوبخت در ادامه در پاسخ به این سوال که گفته می شود وزرای دیگری نیز درخصوص بحران اقتصادی به رییس جمهور نامه‌نوشته اند ضمن تکذیب این خبر توضیح داد اینکه وزرا هر کدام در حوزه اجرایی شان مشکلاتی را ببینند و آن را به رییس جمهور انعکاس دهند امر کاملاً طبیعی است اما نامه ای از سوی وزرا درخصوص بحران اقتصادی (که ما بحران اقتصادی نداریم) به رییس جمهور ارسال نشده است.


سفرهاي آباني رييس جمهور

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره سفر رییس جمهوری به ایتالیا و فرانسه و زمان آن گفت: مقدمات این سفر فراهم شده است و برنامه آن پس از تکمیل شدن اعلام می شود.

وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره سفر رییس جمهوری با استان سمنان نیز گفت: این سفر قرار است 18 یا 20 آبان ماه انجام شود اما به دلیل اینکه ممکن است تا آن زمان تغییری در زمان سفر بوجود آید پس از قطعی شدن اعلام می شود.

نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا در لایحه‌ای که امروز تقدیم مجلس شد مساله‌ی خروج از رکود و هدفمندی یارانه‌ها مطرح شده است، گفت: آنچه امروز تقدیم مجلس شد لایحه برنامه ششم نبود، بلکه برخی از احکام در قوانین برنامه‌های گذشته بود که همواره تکرار می‌شد و موارد قبلی را که لازم بود دائمی شود به مجلس دادیم و این کار خواسته خود مجلس نیز بوده‌است.بنابراین احکام تکراری در قالب 50 ماده تنظیم و تقدیم مجلس شد.

نوبخت در رابطه با درگیری‌های اخیر در دزفول و بهبهان و برنامه‌های دولت برای پیشگیری از این اتفاقات در ایام انتخابات و تجمعات سیاسی گفت: حادثه دزفول جنبه‌ی امنیتی داشت که همه عناصر آن دستگیر شدند و با آنها برخورد شد، اما موضوع بهبهان یک اقدام شرارتی بود و نسبت به آن نیز برخوردهای لازم انجام شده است. تاکید دولت برای جلوگیری و پیشگیری از این اتفاقات نه تنها در دوران انتخابات، بلکه در تمام زمان‌هاست. چرا که مردم باید از هرگونه ناآرامی که مخل آرامششان می‌شود مصون باشند.

سخنگوی دولت در جواب سوالی مبنی بر این که گفته می‌شود علت نامه چهار وزیر به رییس جمهور افت اقتصادی در حوزه‌ی صنعت بوده است ، شما این مطلب را تایید می‌کنید گفت: نامه 4 وزیر معطوف به مساله‌ی بورس و ضرورت توجه به آن است، اما این که باید شتاب رشد اقتصادی را مورد توجه قرار بدهیم مساله‌ای است که از ابتدا قول دولت بوده‌است.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه بهار تورم و خروج از رکود و توجه به رونق اقتصادی از قول‌های دولت به مردم بوده است گفت: در طول فعالیت دولت، اقدامات خوبی در زمینه‌ی رشد اقتصادی اتفاق افتاده است البته هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله داریم و باید به تلاشمان ادامه دهیم.

وی با اشاره به این که همه مراجع اقتصادی جهان برای اقتصاد ایران رشد 5 تا 6 درصدی را پیش بینی کردند گفت: در این چند ماه که برجام تایید شده است همچنان در حالت تحریم هستیم، بنابراین در این شرایط با توجه به دستاوردهایی که به دست آورده‌ایم باید از تیم اقتصادی قدردانی کنیم.

نوبخت تاکید کرد:‌سیاست دولت، مهار تورم و خروج از رکود از ابتدای کار بوده است و در حال حاضر نیز با این انگیزه اقدامات گذشته را برای چند ماه آینده به صورت بسته ویژه اقتصادی ارائه داده‌ایم.

سخنگوی دولت در مورد پرداخت تسهیلات برای خودرو نیز خاطرنشان کرد: این تسهیلات نه فقط برای خودرو بلکه برای برخی از اقلام پرمصرف بادوام که مشکل انبار دارند یعنی تولید شده و به مصرف نرسیده، مطرح است.

وی توضیح داد:‌اگر قرار باشد بر تولید داخلی متمرکز شویم و مردم را به استفاده از تولید داخل دعوت کنیم قطعا باید کیفیت تولیدات داخلی بالا رود و قیمت‌ها مناسب شوند. اما چون به دلیل عدم وجود تقاضای کافی برای تولیدات داخلی در حال حاضر روند تولید کند شده است، برای سرعت بخشیدن به تولید باید انبارها را خالی کنیم یعنی باید قدرت خرید ایجاد کنیم. و این سیاستی است که در همه کشورها برای تحریک تقاضا از آن استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد: بنگاه‌هایی می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند که کیفیت کالاهای خود را بالا برند و قیمت‌هایشان را مناسب کنند.

سخنگوی دولت در رابطه با موضوع سوئیف توضیح داد: با توجه به این که تحریم‌هایی که از قبلا وجود داشت همچنان ادامه دارد و از زمانی که برجام به صورت کامل اجرایی شود، تحریم‌ها برداشته می‌شود و ما نیز باید تکالیف و تعهداتمان را انجام دهیم، بنابراین تا وقتی این دو اتفاق نیفتد تحریم‌ها برداشته نشده و این صحبت حرف غریبی نیست که بگوییم برجام اجرا شود تا تحریم‌ها از جمله سوئیف برداشته شود و در این زمینه در مورد زمان اجرایی شدن برجام زمان‌هایی مطرح است که حتی 24 آذرماه نیز گفته می‌شود اما هنوز زمان قطعی آن مشخص نشده است.


اگر ورود به ايران با ترس همراه شود امر تحريمي ايجاد ميشود

در ادامه اين نشست خبري نوبخت در خصوص اقدامات خودسرانه در مخالفت با برجام گفت: همانطور که در نامه رهبری اشاره شده اصل در اجرای برجام برداشتن تمام تحریم ها است.ما باید از فضای پساتحریم استفاده کنیم ولی اگر عده ای در خیابان ها شرایطی ایجاد کنند که ورود به ایران با ترس همراه شود خود به خود این امر تحریمی را ایجاد خواهد کرد.علاقمندان به نظام اجازه چنین اقداماتی را نخواهند داد ضمن اینکه مداقه کافی در این زمینه صورت خواهد گرفت.

وی اظها رداشت: رهبری و هیات اجرای برجام مسایل را با دقت تحت نظر دارند و تمام دغدغه ها را مورد توجه قرار خواهند داد.

سخنگوی دولت گفت: بحث برجام در کشور فرایند بی بدیلی را طی کرد ضمن اینکه مذاکرات مفصل و کم نظیری در تاریخ معاصر پیش امد. ایران با شش کشور به تفاهماتی برای کارهای اینده دست یافت.

نوبخت افزود: در موضوع برجام مخالفان و موافقان صحبت کردند و مسایل شنیده شد و در نهایت در قالب یک طرح در مجلس بررسی شد. اینکه چنین کارهایی سابقه داشته یا خیر ورود نمی کنم ولی درنهایت مجلس طرح را با ذکر نکاتی تصویب کرد.

وی گفت .همینطور شورای عالی امنیت ملی هم مسایل را دقیقا بررسی و نکاتی را مطرح کرد و در نهایت رهبری بررسی فرمودند و نظرات خود را که راهگشای دولت و مجریان است با صراحت اعلام فرمودند.

وی افزود. تمامی این فرایند طی شد و همانطور که در نامه رییس جمهوری به رهبری اعلام شد تمامی موارد مجلس و شورای عالی امنیت ملی و موارد 9گانه رهبری در اجرای برجام و در جهت تامین منافع مردم رعایت خواهد شد.

نوبخت در ادامه این جلسه در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت مناطق آزاد گفت: دو منطقه آزاد کردستان و سیستان و بلوچستان مدنظر است که برای آن کار کارشناسی شده است؛ چرا که معتقدیم باید از ظرفیت مناطق آزاد بهتر استفاده کنیم و به جای آنکه تبدیل به سکوی واردات شود از آن به عنوان کانون صادرات استفاده کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های دو استان مرزی کردستان و سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تعیین منطقه آزاد در این دو استان در نفس عمل کار مثبتی است اما باید در عملکرد ها نظارت شود تا بهتر از گذشته نتایج به دست آید بنابراین آخر این هفته احتمالا برای بازدید سفری به سیستان و بلوچستان خواهم داشت.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارنظرهای اخیر مبنی بر استفاده از مدیران خارجی در عرصه اقتصادی و صادرات در کشور گفت: این که از مشاوران خارجی در کلیه موضوعات بهره بگیریم می تواند مفید باشد که از مشاوره های مختلف استفاده کنیم اما اینکه مدیر از خارج وارد کنیم سیاست دولت ما نیست.

نوبخت درباره شکایت احمدی نژاد از جهانگیری تصریح کرد: این شکایت با قرار رفع پیگرد مختومه شد.

وی در رابطه با سهام عدالت نیز یادآور شد: آنچه که در گذشته صورت گرفته است متوقف شده است و وزارت اقتصاد و دارایی طرحی را برای بهینه کردن آن مدنظر دارد که پس از تکمیل شدن اطلاع رسانی می‌شود.

وی همچنین در رابطه با لایحه شفاف سازی منابع مالی کاندیداهای انتخاباتی گفت: به نظر می رسد با توجه به فرایند قانونی این لایحه به انتخابات این دوره مجلس نرسد اما دولت کار کارشناسی خود را برای این موضوع ادامه می‌دهد.

وی در خصوص دلایل تغییرات برخی مدیران استان ها نیز توضیح داد: استانداران و همه مدیران اجرایی توسط مدیران مافوق شان ارزیابی می‌شوند و هر جا که لازم به تذکر و جابجایی مدیر باشد در راستای خدمت رسانی بهتر به مردم اتفاق خواهد افتاد.

وی با بیان اینکه نگاه دولت در انتخاب مدیران فراجناحی است خاطر نشان کرد: اینکه به بعضی از تغییرات در استان هایی مثل کرمان و مازندران وجه سیاسی بدهیم کار درستی نیست چون تغییرات در این سطح از مدیران بر حسب تشخیص استانداران طبیعی است.

ممنوعیت واردات تنها از رژیم صهیونیستی داریم

سخنگوی دولت در رابطه با تاکیدات رهبری درمورد حساسیت واردات گفت: توصیه های رهبری بسیار ارزشمند است و همه تلاش ما استفاده از تولیدات داخلی است و به خصوص در حوزه خودرو تاکید بر افزایش کیفیت کار خودروسازان داریم و باید بدانیم برای اتکا به توان ملی باید به کیفیت تولیدات داخلی توجه بیشتری داشته باشیم، بنابراین تلاش دولت است به جز موارد اجتناب ناپذیر که محدودیت تولید در داخل وجود دارد و یا کالای اولیه است حتما واردات تغییر یابد که محرومیت‌ها و ممنوعیت های آن در قانون مشخص است.

نوبخت توضیح داد: مطابق قانون تنها رژیم صهیونیستی است که نمی توانیم از آن واردات داشته باشیم و در مورد کالاهای آمریکایی ممنوعیت وجودندارد اما با توجه به تذکر رهبری تاکید ما این است که کالاهای مصرفی از آمریکا وارد نکنیم و اگر تکنولوژی مدنظر باشد نیز در چارچوب قانون اقدامات لازم انجام شود.

وی تاکید کرد: رشد و تولید به رشد واردات وابسته نیست بلکه رشد تولید به استفاده از تولیدات داخلی مرتبط است.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد خارج از کردن کالاهای پتروشیمی از بورس یادآور شد: دولت چنین تصمیمی ندارد اما در مورد مناسب کردن قیمت خوراک پالایشگاه به وزارت نفت مسئولیت داده شده است که اقدامات لازم در این رابطه انجام می‌شود.

سخنگوی دولت در مورد وضعیت نظام مالیات در کشور توضیح داد: ما حق نداریم در چنین شرایطی نرخ مالیات را افزایش دهیم اما وظیفه داریم پایه مالیاتی را گسترش دهیم، بنابراین اعتبارات مناسب را به سازمان مالیات داده ایم تا از تکنولوژی های روز استفاده کرده و پایه مالیاتی وسیعی که در کشور وجود دارد و از آن بی اطلاع هستیم را شناسایی کنیم پس افزایش نرخ مالیات کاملا با سیاست های دولت مغایر است.

وی همچنین در مورد نحوه استفاده از پول های بلوکه شده و مبالغ آن تاکید کرد: منابعی از آن در اختیار دولت است و بخشی مربوط به صندوق توسعه ملی و بخشی دیگر بانک مرکزی است و به طور مثال هفت میلیارد دلار در هند داشتیم که بخشی از آن آزاد شد و در هزینه کرد آن بسیار با دقت عمل می کنیم و سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این زمینه بسیار دقیق است و حتی بسیار از سفرهای خارجی دولت را کاهش داده است و از منابع به دست آمده از آن برای طرح های عمرانی استفاده می‌کند که امسال بیش از دو هزار میلیارد تومان نسبت به سال گذشته برای طرح های عمرانی پرداخت داشته ایم.

وی در مورد اتهامات اخیر عربستان به ایران مبنی بر اشغال گری در سوریه گفت: ایران در سطح مستشاری به دولت برخواسته از رای مردم کمک می کند و موضع جمهوری اسلامی ایران حمایت از ملت و دولت سوریه به صورت مستشاری و غیرسیاسی است.

کد خبر 496711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha