حجت الاسلام محمد مدنی، استاد حوزه علمیه رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با اشاره به دنیاطلبی مردم زمانه در شکل گیری واقعه کربلا، گفت: وقتی کسی اسیر دنیا شود جوهر ایمان خود را از دست میدهد حتی اگر نماز بخواند و مستحبات را انجام دهد.
وی با بیان اینکه خطبه امام حسین(علیه اسلام) در مواجه با حر، مردم زمان حضرت و علت بی وفایی آنان به سیدالشهدا(علیه السلام) را مشخص میکند، اظهار کرد: امام در این خطبه مردم زمان خود را عبید و اسیر دنیا معرفی میکند.
این استاد حوزه، فرد اسیر دنیا را فردی استحاله شده در منافع مادی توصیف کرد که عبادتش روح ندارد و افزود: شخص اسیر نمیتواند فکر کند چون اختیاری برای سرنوشت خود ندارد و تنها یک قالب و پیکر است.
وی عبدالله بن عمر را یکی از نمونههای اسیر دنیا در خطبه امام حسین(علیه السلام) برشمرد و گفت: عبدالله بن عمر از شخصیتهایی است که اذعان به حق بودن حضرت سیدالشهدا( علیه السلام) در برابر یزید دارد اما به خاطر گرفتار بودن در برابر دنیا از یاری امام زمان خود سرباز میزند.
مدنی، حق گرایی را محکمات دین اسلام دانست و اعلام کرد: کسی که بخواهد حق را کتمان کند در مسیر کفر است و با کفر از دنیا میرود.
این استاد حوزه، یاری امام زمانه را نشانه در تراز ولایت و امامت مردم آن عصر خواند و خاطرنشان کرد: امام زمان هر عصر چهره حقیقی دین است.
وی با اشاره به ثمره توجه شهدای کربلا به امام حسین(علیه السلام) در تعالی دین و ایمان آنان، گفت: شهدای کربلا شاید تعدادشان کم باشد اما به خاطر باور کردن حقیقت دین یعنی امام زمانه، از یاری دین جدا نشدند.
مدنی اضافه کرد: زهیر بن قین از یاران امام حسین(علیه السلام) در پاسخ امام که اجازه رفتن و جان به در بردن از لشکر یزیدیان به یاران خود میدهد میگوید، اگر هزار بار کشته شوم و باز زنده شوم، هیچگاه از شما جدا نمیشوم.
وی اظهار داشت: زهیر بن قین در اظهار نظری شگفت آور که نشانه امام شناسی او بود، میگوید، اگر این دنیا فانی نبود باز هم مرگ در کنار امام حسین(علسه السلام) را ترجیح میدادم.
این استاد حوزه، با بیان اینکه شهدای کربلا به خاطر باور قلبی و ایمانی که در یاری امام زمان خود داشتند سادات شهدای عالم شدند، گفت: یاران امام حسین(علیه السلام) در تراز ولایت و امامت بودند.
نظر شما