شرایط جاده‌ها در کارشناسی تصادف لحاظ می‌شود

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با تاکید بر توجه به شرایط جاده‌ای در بروز حوادث رانندگی گفت: تجهیزات امدادی نیز مورد توجه قرار بگیرد، چراکه بی توجهی به آن باعث می شود همچنان شاهد فوت افراد براثر تصادف باشیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سرهنگ عین‌اله جهانی،  معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کل کشور در نشست خبری چهارمین کنفرانس حوادث رانندگی و جاده‌ای درباره اقداماتی که پلیس راهنمایی و رانندگی برای کاهش تلفات جاده‌ای انجام داده‌است، گفت: هزینه‌ای که از شرکت‌های بیمه و مراکز دیگر به پلیس راهنمایی و رانندگی پرداخت می‌شود در مباحث آموزشی، فرهنگی و ترویج فرهنگ ترافیک مصرف می‌شود.

وی افزود: البته نگاه پلیس این است که با اقدامات فرهنگی بتواند میزان تصادفات را کاهش داده و از بروز تخلفات جلوگیری کند، خوشبختانه در سال جاری شاهد سیر نزولی حوادث راهنمایی و رانندگی هستیم گرچه آمار ارائه شده رضایت بخش نیست، اما قطعا پلیس تلاش خود را انجام می‌دهد.

معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کل کشور همچنین در مورد نقش جاده‌ها و تاثیر آن در تصادفات گفت: طبق قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، تاثیر جاده‌ها و شرایط دیگر نیز مورد توجه کارشناسان پلیس قرار می‌گیرد.

وی درباره اجرا نشدن قانون رسیدگی به تخلفات جاده‌ای و مقصر شناختن عوامل دیگر غیر از راننده در تصادفات افزود: این قانون اجرا می‌شود، اما به دلیل اینکه این‌گونه مسائل و مقصر شناختن راهداری، شهرداری و یا خودروسازان بین سازمان‌ها مطرح می‌شود و رسانه‌ای نمی‌شود؛ اطلاعاتی نیز در این زمینه منتشر نشده است.

جهانی تاکید کرد: طبق کارشناسی‌های پلیس اگر راهداری، شهرداری و یا خودروساز در تصادف و خسارت حادثه، مقصر شناخته شوند، پرونده به مراجع قضایی ارجاع می‌شود.

وی تاکید کرد: مشکل عمده دیگری که در تلفات جاده‌ای با آن مواجه هستیم، این است که 50 درصد تلفات و مرگ و میر در حین تصادف رخ داده و 50 درصد آن در مسیر بیمارستان رخ می‌دهد که در این باره لازم است نیروهای امداد جاده‌ای برای نجات جان افراد مجهز شوند.

معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کل کشور تاکید کرد: اگر تجهیزات و امکانات برای انتقال مناسب مصدومان استاندارد نشود، همچنان شاهد فوت افراد براثر تصادف خواهیم بود.

وی تاکید کرد: پلیس علاوه بر اعمال قانون نیازمند سیستم کنترل الکترونیک رفتارهای غلط رانندگان است، از این رو باید تجهیزات کنترل الکترونیک ایجاد شود. اگر راننده‌ای بداند که اعمال قانون می‌شود تخلف خود را تکرار نمی‌کند. اگر بتوانیم کنترل ترافیک را به سیستم هوشمند مجهز کنیم، تاثیر بهتری را شاهد خواهیم بود.

معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کل کشور همچنین درباره تلاش نیروی انتظامی و ایجاد فرهنگ‌سازی برای افزایش گرایش رانندگان به بیمه خودرو و شخص ثالث گفت: در برنامه‌های آموزشی به این موضوع نیز توجه شده و ما چندین برنامه با این موضوع ساخته‌ایم که اگر راننده کارت بیمه نداشته باشد، اعمال قانون می‌شود و یا اگر بیمه‌نامه خودرو و شخص ثالث نداشته باشد با مشکلات متعددی روبرو می‌شود.

وی با تاکید براینکه شاهد افزایش میزان جریمه‌ها تا پایان سال جاری نخواهیم بود، گفت: حساسیت‌های پلیس بیش از این‌ها است و ما حتی در برخی از موارد خودروسازان را وادار به تغییرات شرایط استاندارد خودرو کردیم، به طور مثال ترمز ای‌بی‌اس و اضافه کردن ایربگ به خودروها از شرایط پلیس راهنمایی و رانندگی برای خودروسازان بود.

جهانی همچنین تاکید کرد: ما زمینه کنترل رفتار راننده توسط مردم را نیز فراهم کرده‌ایم و مسافران می‌توانند اگر تخلفی را از سوی راننده شاهد هستند با ارسال پیامک آن را به پلیس اطلاع داده تا اعمال قانون مناسب صورت گیرد.

 

کد خبر 496555

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha