حجت الاسلام سلیمان پورابراهیم، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان امروز(4 آبان) در مراسم ویژه ماه محرم در مجتمع خاتم الانبیاء(صلی الله علیه و آله) رشت، با بیان اینکه باید از واقعه عاشورا درس بگیریم اظهار کرد: با سیر در تاریخ و تحقیق در آن درمییابیم یکی از علل وقوع حادثه کربلا به زمان بعد از پیامبر(صلی الله علیه و آله) بر میگردد.
وی با بیان اینکه بعد از فوت پیامبر اسلام جامعه کم کم از مسیر پیامبر فاصله گرفته و به سمت دوری از اسلام میرفت افزود: فاصله بین غدیر تا محرم بسیار کوتاه است وعلت وقوع عاشورا عدم درک واقعه غدیر است.
حجت الاسلام پورابراهیم ادامه داد: امام حسین(علیه السلام) با قیامش به ما فهماند مبارزه وجود دارد و این مختص به سال 61 هجری نیست و تا این دنیا برپاست جنگ بین حق و باطل چه درونی و چه بیرونی وجود دارد و نباید لحظهایی از آن غافل بود.
وی با بیان اینکه قیام امام حسین(علیه السلام) یک کار تبلیغی بود اذعان کرد: متولیان فرهنگی باید همواره آماده باشند و با برگزاری دعا و مراسمات مذهبی فضای فرهنگی کشور را مهیا کنند زیرا دشمن بیکار ننشسته و از خلاءهای فرهنگی نهایت بهره را میبرد.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اضافه کرد: امام حسین(علیه السلام) به ما فهماند که در جبهه حق انسانهای پاک با نیت پاک هستند و برای حرکت و رفتارشان استدلال و منطق دارند و مردم را هدایت می کنند.
وی ادامه داد: ملت ایران نیز در دنیا با استدلال و منطق پیش میرود و در همه مباحث از انرژی هستهایی گرفته تا منابع طبیعی دارای استدلال هستیم و اگر جنگ بد است باید برای همه بد باشد.
حجت الاسلام پورابراهیم با تاکید بر اینکه دشمن اهل منطق و استدلال نیست افزود: جبهه حق کسانی هستند که دارای منطق و استدلال هستند و پیروزی از آن کسانی است که به یاری خدا میشتابند.
وی با بیان اینکه حرکت امام حسین(علیه السلام) برای اصلاح جامعه است تصریح کرد: کربلا و محرم نگرش انسان را به زندگی تغییر میدهد، به انسان عزت میبخشد و نگاهمان را به دنیا و مسائل آن عمیقتر میکند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گیلان اذعان کرد: محرم بهترین شیوه زندگی را به انسان آموزش داده و اوج مسائل و فضایل اخلاقی است که یاران امام حسین(علیه السلام) به عینه برای جهانیان به نمایش گذاشتند.
وی با تاکید بر اینکه دنیا هنوز تشنه مکتب امام حسین(علیه السلام) است و درسهای بسیار باید آموخت، گفت: ارزش کربلا مقطعی و مختص به زمانی خاص نیست بلکه حیات بخش همه انسانهاست و باید از آن مدد گرفته تا حیات مجدد یابیم، از توقف و ماندگاری در گذشته بیرون آمده و مسیر شرافتمندانه که امام حسین(علیه السلام) ترسیم کرد را طی کنیم.
حجت الاسلام پورابراهیم ادامه داد: در کربلا یاران حسین(علیه السلام) تک تک وظیفه خود را انجام داده و امروز ما نباید از کربلای یمن و لبنان و کربلای فضایل انسانی و اخلاقی غافل نشویم.
وی تاکید کرد: ما نیز باید به تاسی از شهدای کربلا نقش خود را ایفا کرده و عاشورا را در بطن رویددهای اجتماعی نهادینه کنیم.
گفتنی است، در ادامه زیارت عاشورا توسط حاضرین قرائت و سوگواران با مداحی مداح اهل بیت به عزاداری پرداختند.
نظر شما