دنیا برای عقوبت و ثواب ظرفیت مناسبی ندارد/ همه باید مورد آزمایش قرار بگیرند

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه همه باید مورد آزمایش قرار بگیرند هم به خیر و هم شر، اظهار داشت: دنیا برای عقوبت و ثواب ظرفیت مناسبی ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله دکتر محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اهواز، امروز(4 آبان) در جلسه ماهانه سرگروه های حلقه های صالحین، گفت: از جمله مسائلی که در قرآن مجید بر آن تاکید شده، مسئله ابتلا و امتحان است و همه انسان ها با آن درگیر هستند.

 

وی با بیان اینکه همه باید مورد آزمایش قرار بگیرند هم به خیر و هم به شر، افزود: هر کس با توجه به ظرفیت وجودی اش درس هایی از این مقوله را فرا گرفته و به گونه ای آن را در زندگی فردی و اجتماعی خود تجربه کرده است.

 

وی با اشاره اینکه در عرف ما ابتلا به زمانی می گویند که دچار سختی و گرفتاری شده باشیم، تصریح کرد: انسان مؤمن بیشتر از بقیه مردم مورد ابتلا قرار می گیرد هر چقدر درجه دین، اعتقادات، اخلاقیات و اعمال بالاتر رود ابتلا بیشتر می شود.

 

آیت الله حیدری، اذعان داشت: هر کسی که دین و عقیده اش قوی تر و عملش بهتر باشد ابتلایش شدیدتر و مشکل تر است و اگر فردی دینش ضعیف تر و سست تر و عملش هم ضعیف باشد گرفتاریش کمتر است.

 

وی ابراز کرد: دلیل این امر، این است که خداوند دنیا را ظرف مناسبی قرار نداده تا مزد و ثواب مؤمن را بدهد، دنیا ظرف بسیار محدودی است و نمی تواند ظرفیت داشته باشد که سزای عمل مؤمن را به او بدهد؛ دنیا برای عقوبت هم ظرفیت مناسبی ندارد.

 

وی اظهار کرد: اگر خداوند دنیا را محل مناسبی برای مؤمن قرار می داد دیگر ابتلا معنا نداشت اما چون محل ثواب قرار نداده لذا در دنیا حسابی دچار فشار قرار می دهد که در سرای آخرت ثوابش را خوب ببیند.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، خاطر نشان کرد: گاهی خدا ادعیه مؤمن را به ثواب نمی رساند که در آخرت سزای خوبی به مؤمن دهد؛ چرا که دنیا جای ثواب و عقوبت نیست.

 

وی با بیان اینکه اگر انسان در دنیا با مشکلات و با نارسایی هایی مواجه شود نباید آن را حمل بر بدبختی و گرفتاری بداند بلکه این امر نشان می دهد انسان درجه ایمانش بالاتر رفته اینگونه مورد تنگنا قرار می گیرد، اضافه کرد: اگر کسی با این بینش به مسائل نگاه کند دنیا و جهان خلقت را زیبا می بیند.

 

وی یاد آور شد: ابتلا و امتحان یکی از سنت های عمومی خداوند است و به منظور کشف و ظهور و بروز موقعیت و به ثمر رسیدن استعدادهای باطنی و برطرف کردن جهل نسبت به موضوعی انجام می گیرد و تا لحظه مرگ ادامه دارد و زندگی انسان در دنیا از سنت امتحان منفک نخواهد شد.

 

کد خبر 496464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha