به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، امام حسین(ع)، بزرگترین پاسدار دین، شرف و آزادگی است و چه زیبا فرزند بزرگوارش، خمینی کبیر(ره) روز میلاد بزرگترین حماسه ساز تاریخ بشریت را " روز پاسدار" نامید. این مهم، فرصت مناسبی است که پاسداران انقلاب اسلامی در همه زمینه ها به سیدالشهدا(ع) اقتدا کنند.
مقام معظم رهبری در توصیف پاسدار و سپاه می فرمایند: "آنچه که در اضلاع اصلی شاکله معنوی سپاه به نظرم رسید عبارت است از دل های مشتاق، زبان های صادق و نگاه های حق بین و حق شناس، این ها سه عنصر اصلی شاکله معنوی سپاه است." در این رابطه و در تأکید بر این مهم و بررسی نقش پاسداران در شرایط حاضر گفتگویی با سردار حسینعلی یوسفعلیزاده، فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی انجام دادیم که در ذیل می خوانید:
*از نظر شما پاسداری چیست و به چه کسی پاسدار می گویند؟
در واقع پاسداری شغل انبیاء در مکتب اسلام، دین و قرآن بودن است. همه کسانی که در پرتو ایمان قرار دارند به نوعی پاسدار دین، ارزش های اخلاقی و قرآن هستند.
امام خمینی می فرمایند:"ما برای نماز می جنگیم"، این جمله بدین مفهوم است که ما می جنگیم تا نماز باقی بماند.
پاسداری در واقع حفاظت و صیانت از دین و مبانی دینی همچون نماز است. برپایی حکومت اسلامی و صیانت از دستاوردهای آن جزئی از پاسداری است.
محرک حضور پاسدار در این نهاد، خدمت بی شائبه به انقلاب اسلامی و اطاعت محض و عاشقانه از مقام والای ولایت فقیه است.
*پاسدار واقعی این عرصه کیست؟
البته تشریح این مبحث در این فرصت کوتاه نمی گنجد اما به گوشه ای از خصوصیات یک پاسدار واقعی که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب نیز هست، اشاره می کنم: پاسدار شایسته، در رأس آن یک مومن است. ایمان و معنویت مربوط به حوزه باورهای قلبی است، یک پاسدار، مومن به اصول و ارزش هایی همچون ایمان به خدا، آخرت و امامت بوده و با تمام وجود خود را در محضر این باورها قرار می دهد.
مثلاً بیان جمله "الله اکبر" توسط انسان های مختلف، برداشت های مختلفی دارد، اما وقتی در فرهنگ پاسداری گفته می شود، یعنی اثبات خدایی که بزرگترین است و الله دیگری به جای خدا نمی نشیند. یک پاسدار واقعی از کسی جز خدا نمی ترسد، چون معتقد به آیه شریفه "یدالله فوق ایدیهم" بوده و خدا را در تمامی لحظات حاضر می بیند.
پاسدار واقعی ایمان دارد، اهل رعایت مسائل شرعی و تکالیف است، اهل امر به معروف و نهی از منکر است. عناصر جهاد، دفاع، تولی و تبری در زندگی یک پاسدار واقعی موج می زند.
قطعا دوست دوستان خدا و دشمن دشمنان خداست و این را نه برای رضایت دیگران بلکه یک تکلیف شرعی می داند. پاسدار واقعی کسی نیست که دل بخواه کار کند، بلکه خودش را مقید به رعایت حدود الهی کرده است.
در حوزه اخلاق اسلامی، پاسدار واقعی متخلق به اخلاق حسنه و سجایای کریمه اخلاقی است، در حوزه مباحث انقلابی و حاکمیت، پاسدار واقعی خودش را جزئی از این حاکمیت می داند و در خدمت و پرچم دار این حاکمیت است. پشت سر ولی فقیه جان فدا و جان نثار است، مصالح انقلاب را بر منافع شخصی خود ترجیح می دهد و در عرصه های عزت و شرف از همه چیز خود گذشته است. در حوزه مدیریتی و انجام وظایف خود، مدیریتی جهادی، مکتبی، مخلصانه و توأم با اقتدار، ابتکار و روز آمدی دارد.
همیشه به دنبال عرصه های تازه و خلق حماسه های جدید است، روز مرگی در نهاد پاسدار واقعی نیست. در سازمان پاسداری رعایت سلسله مراتب را تکلیف و اطاعت از فرمانده را واجب می داند و مثل باید ها و نباید های شرعی رعایت می کند. پاسدار باید آئینه تمام نمای اسلام ناب محمدی(ص) باشد.
اگر انقلاب ما، انقلاب اسلامی و ارزش های انسانی است، پاسدار باید حافظ اسلام باشد و تا اسلام را نشناسیم نمی توانیم از آن حفاظت کنیم. پاسدار باید حافظ این ارزش ها باشد، اگر انقلاب ما انقلاب فلسفه پیروزی خون بر شمشیر است، پس پاسدار باید، در خونفشانی پیشتاز همه باشد، اگر انقلاب ما درحال حاضر به طرق مختلف مورد تهدید دشمنان است، پاسدار باید در تمامی ابعاد، تهدیدها را شناسایی کند و خود را برای مقابله با آنفتنه های دشمنان آماده کند.
*به نظر شما چرا نگاه رهبر معظم انقلاب به پاسداران نگاه خاص و ویژه ای نسبت به دیگر نیروهای مسلح است؟
این نگاه، محصول یک تشخیص است. مقام معظم رهبری سپاه و بسیج را از بدو پیروزی انقلاب تا کنون رصد کردند و به این تشخیص رسیدند که این نهاد مقدس بر سر پیمان ها ایستاده، هر کجا که تکلیف و مسئولیتی او را به خود فراخوانده از تمام وجود مایه گذاشته و سپر حوادث شده است. وقتی یک نهاد و ساختاری چنین ویژگی هایی داشته باشد نه تنها مورد لطف اولیاء دین، بلکه مورد لطف ذات اقدس الهی نیز قرار می گیرد.
خداوند در قرآن کریم وعده داده: " اگر به یاری دین خدا بشتابید، خدا شما را یاری می کند"، در واقع سپاه مظهر تحقق این آیه است.
امام خمینی(ره) فرمودند: "من از سپاه راضی هستم و به هیچ وجه نظرم از شما بر نمی گردد"، این جمله امام خمینی (ره) برای ما افتخار بزرگی است.
رهبر معظم انقلاب نیز در سخنان خود فرمودند:"سپاه رکن رکین و پایه محکم دفاع از انقلاب در کشور است"، یعنی سپاه، ستون خیمه انقلاب و دفاع از آن است، طبیعی است وقتی یک نهادی چنین شأنی داشته باشد در کانون توجه همه قرار می گیرد.
*چه عنصر ارزشمندی در نیروهای سپاه وجود دارد که دشمن تا این اندازه از این نیروها عصبانی بوده و از آنها می ترسد؟
چون عامل معنوى قدرت، در درون این سازمان بهطور وافر وجود داشته است و امروز هم وجود دارد و نیز در طول سال های پس از پیروزی انقلاب تاکنون دشمن از هر راهی وارد شده تا به پیکره نظام ضربه بزند و فتنه انگیزی کند و در مسیر ارزش های اسلامی همچون جهاد، شهادت، نماز و باورهای جوانان انحراف ایجاد کند، این پاسداران بودند که خواب های پریشان دشمن را از بین بردند.
اگر تمام شکست های دشمن را در طول سال های پیروزی انقلاب تا به امروز مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم، بدون استثنا سپاه در کانون تحمیل این شکست بر دشمن بوده است. به همین دلیل دشمن از این نهاد و آحاد پاسداران عصبانی و خشمگین است، پس اگر این طور نباشد، دشمن نیست. در واقع ذات سپاه و پاسدار مقابله با دشمن است، اگر این حالت مقابله حذف شود، باید گفت، ذات او عوض شده است.
*چه برنامه ای برای تحقق ارتش ده ها میلیونی و بسیج مستضعفان دارید؟
از بدو صدور فرمان تاریخی امام در کشور مبنی بر اینکه مملکتی که 20 میلیون جوان دارد باید 20 میلیون تفنگدار داشته باشد، تحقق بسیج ده ها میلیونی به سپاه محول شد. سپاه همزمان، ضمن پاسداری از انقلاب به طور ثابت پیگیر تحقق ارتش ده ها میلیونی و بسیج مستضعفان بوده و هست و با اعتقاد کامل این امر را دنبال می کند، چرا که معتقد است، بسیج ضامن و پشتوانه انقلاب اسلامی است.
تحقق ارتش ده ها میلیونی یکی از مأموریت ها و وظایف سپاه است، که وجود این عنصر گرانبها در تمام مقاطع نظام خواب های آشفته دشمنان را بر هم ریخته است.
هم اینک سپاه از طریق جذب آحاد مختلف جامعه به بسیج و آموزش، سازماندهی و به کارگیری در عرصه های ضروری و حفظ انسجام و فعالیت های فرهنگی و بصیرتی به طور ثابت در راستای تحقق ارتش ده ها میلیونی حرکت می کند.
*به نظرشما مهم ترین راه کار مبارزه با دشمن به ویژه در حوزه جنگ نرم چیست؟
امروز که راهبرد اصلی دشمن از میان انواع جنگ ها، جنگ نرم است، ما به عنوان مدافع و پاسدار باید در "لجمن"، یعنی در لبه جلویی منطقه نبرد با جنگ نرم دشمن باشیم.
در جنگ نرم، سپاه باید ساز و کاری اتخاذ کند که با مهاجمان آن به شیوه نرم مقابله کند و با سازماندهی، آموزش و انسجام نیروهای خود، این جنگ را نیز مثل جنگ سخت و نیمه سخت مدیریت کند.
خوشبختانه سپاه بر اساس ویژگی روز آمدی، هم هجوم دشمن را به خوبی درک کرده و هم چگونگی مقابله با دشمن را یاد گرفته و از نیروهای خود پاسدار واقعی اسلام ساخته است.
*در پایان چه پیام یا توصیه ای در این روز به نیروهای خود به عنوان فرمانده سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی دارید؟
همچون امام حسین پای آرمان ها، تکالیف، وظایف و مسئولیت های بزرگ تا پای جان ایستادگی کنند.
همه ما باید آنچه در توان داریم آماده کنیم و بیاییم پای کار، دشمنان خدا و دشمنان خود را چه آنهایی که می بینیم و چه آنهایی که نمی بینیم، باید برای مقابله و ترساندن آنها همه در عرصه عمل حضور یابیم ومقاوم و مداوم پای آرمان و پشت سر ولایت فقیه باشیم.
از سوی دیگر، ایثار و فداکاری برای حفظ نظام اسلامی و دستاوردها و اصول آن، آرمانی است که سپاه با درس آموزی از حماسه حسینی، آن را خط مشی اصلی خود قرار داده است.
پاسداران امروز باید در سنگر سازندگی کشور، سنگر هوشیاری در برابر توطئه های پنهان دشمنان، سنگر مبارزه با جنگ های روانی دشمنان و سنگر حفظ دستاوردهای نظام به ویژه ولایت مطلقه فقیه باشند.
پایان پیام/
نظر شما