سینمایی ها با ظرافت زندگی روحانیت آشنا نیستند/ روحانیون بازیگر شناسایی شوند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام اسماعیلی گفت: در حال حاضر برخی روحانیون در رشته های فیلم سازی و بازیگری فعالیت دارند. بهتر است، سینماگران برای ساخت فیلم، این افراد را در حوزه های علمیه شناسایی کنند و از یک روحانی برای نقش روحانی استفاده کنند.

حجت الاسلام محمدرضا اسماعیلی، امام جمعه گلپایگان، مدرس حوزه و نویسنده مجموعه چهلچراغ در پاسخ به این سوال که فیلم هایی که تاکنون در مورد روحانیون ساخته شده است چه ضعف هایی دارند به خبرنگار شبستان گفت: شاید برخی از افراد نقدها و نظراتی در مورد روحانیون داشته باشند که برخی موافق و بعضی مخالف است. خوب است که این مسایل در قالب فیلم بیان شود اما باید حساسیت ها و خط قرمزها در نظر گرفته شود.

 

حجت الاسلام اسماعیلی با بیان اینکه زندگی علما و روحانیون در سه مقطع قابل تعریف و تبیین است، عنوان کرد: دوره ابتدایی، طلبگی یا همان دوران حجره، مقطع زندگی خانوادگی و مسایل اجتماعی و مسئولیت ها و زندگی علما که هر سه دوره را می توان در قالب فیلم و سریال نمایش داد.

 

وی با اشاره به اینکه به هر مقطع زندگی یک روحانی باید به تناسب آن مقطع نگاه شود، اظهار داشت: وقتی زندگی طلبه ای را در قالب فیلم و سریال ترسیم می کنیم، نباید مسایل فقها و بزرگان که در حد اجتهاد هستند را دخیل کنیم. مرزها باید مشخص باشد. در حقیقت طلبه ای که در حجره هست خیلی با فردی که 40 سال در حوزه است به لحاظ رشد و بلوغ فکری تفاوت دارد. بر این اساس سینماگران باید مقاطع زندگی علما و روحانیون را تفکیک کنند و احتیاط های لازم را در نظر بگیرند.

 

امام جمعه گلپایگان خاطرنشان کرد: در بحث هایی که روحانیت دارند، اصول شرعی باید حفظ شود. ما روحانیون خودمان بالای منبر مطالبی مطرح می کنیم و می کوشیم تمام شرایط شرعی حفظ شود. این موضوع در فیلم هایی که در مورد روحانیون ساخته می شود باید مورد توجه کارگردان و تهیه کننده قرار گیرد.

 

وی ادامه داد: در برخی فیلم ها و سریال ها مسایلی نشان داده می شود که در شان یک روحانی نیست، به عنوان مثال برخی فیلم ها گفت و گوی یک روحانی با خانم مانتویی که شئونات اسلامی را رعایت نکرده است خیلی عادی نشان می دهند که این مسئله در واقعیت امر در منطق روحانیت نیست. اینکه در فیلم ها نشان دهند یک خانم مانتویی از بستگان روحانی است و آن را عادی جلوه دهند، درست نیست.

 

حجت الاسلام اسماعیلی با بیان اینکه هر بازیگری نباید نقش روحانی را در فیلم ها و سریال ها ایفا کند، تصریح کرد: یک بازیگری که در چندین فیلم نقش منفی بازی کرده نقشش در ذهن مردم حک شده و بعد می آید نقش روحانی را بازی می کند. بازیگری که در چندین فیلم نقش طنز داشته است، نقش روحانی را بازی می کند. این مسئله برای مردم باورپذیر نیست.

 

این نویسنده خاطرنشان کرد: در حال حاضر روحانیون در رشته های مختلف فعالیت می کنند و برخی از آنها در رشته فیلم سازی و بازیگری فعالیت دارند. بهتر است، سینماگران برای ساخت فیلم، این افراد را در حوزه های علمیه شناسایی کنند و از یک روحانی برای نقش روحانی استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه به نقش خانوادگی روحانیون در فیلم و سریال ها کمتر پرداخته شده است، اظهار داشت: بیشتر دوران طلبگی و موقعیت اجتماعی یک روحانی در فیلم ها و سریال ها به تصویر کشیده شده است. در بیشتر فیلم ها و سریال ها نقش روحانی محدود به امام جماعت و کدخدامنشی می شود و به مسئله خانوادگی و رفتار و برخورد یک روحانی با خانواده اش بسیار کم پرداخته شده است.

 

این مدرس حوزه عنوان کرد: بهتر است در فیلم ها و سریال ها رفتار و ارتباطات خانوادگی و فامیلی روحانیون هم نشان داده شود. خانواده بسیاری از روحانیون آنقدر آنها را قبول دارند به طوری که در منزل ماموم آن روحانی هستند.

 

حجت الاسلام اسماعیلی در پاسخ به این سوال که سینماگران تا چه اندازه درک درستی از روحانیون دارند به شبستان گفت: متاسفانه سینماگران آگاهی کمی نسبت به روحانیون دارند برای همین گاهی در بازیگرانی که نقش روحانی را بازی می کنند می بینیم که کوچکترین مسایل حتی آداب لباس رعایت نمی شود. کاملا مشخص است که این بازیگر عمامه و عبا را به طور ساختگی همراه خود دارد. درست مانند یک خانم مانتویی که چادر سر کرده اما چادر سر کردن را بلد نیست.

 

این نویسنده بیان کرد: در یکی از سریال ها روحانی را نشان می داد که پیچ های عمامه اش جلو بود این آقا عمامه را برعکس سر گرفته بود.حتی گاهی بازیگر نقش روحانی الفاظی که به عربی به کار می برد را اشتباه تلفظ می کند که اینها همه گواه بر این است که نویسنده، کارگردان و تهیه کننده فیلم یا سریال اطلاعات کمی در مورد روحانیون دارند.

 

وی با بیان اینکه فیلمسازان حتما باید از یک یا 2 کارشناس خبره روحانی در فیلم های خود استفاده کنند، تصریح کرد: کارگردانانی که در مورد روحانیون فیلم می سازند باید نسبت به قشر روحانی آشنایی داشته باشند و حتما از کارشناس خبره روحانی راهنمایی بخواهند.

 

حجت الاسلام اسماعیلی فیلم ساختن در مورد روحانیون را کار نو و خوبی دانست و افزود: این کار خوبی است که آغاز شده اما باید اشکالات و ایرادات آن رفع شود. از تمام کسانی که در این عرصه گام برداشتند و این حرکت نو را آغاز کردند، تشکر می کنم.

 

امام جمعه گلپایگان خاطرنشان کرد: در اکثر فیلم هایی که در مورد روحانیون ساخته شده است، بازیگر روحانی حرف های کلیشه ای می زند در صورتی که روحانیون اینگونه حرف نمی زنند. اگر اطلاعات و معلومات فیلمسازان در مورد روحانیون افزایش پیدا کند تصویر درست تری از روحانیون در فیلم ها و سریال ها به نمایش گذاشته می شود.

 

وی با بیان اینکه ارتباط بین جامعه و روحانیون کم است، عنوان کرد: در این زمینه هم مردم مقصر هستند و هم ما به عنوان روحانی. ما هم به عنوان روحانی باید انس و الفت بیشتری فراهم کنیم تا یک ارتباط صمیمانه تری با مردم برقرار شود. مقام معظم رهبری در جمع هیئت دولت فرمودند" شما روحانیون حتی بروید در خانه های مردم و با آنها ارتباط برقرار کنید".

 

حجت الاسلام اسماعیلی با اعتقاد بر اینکه سینماگران می توانند در ایجاد ارتباط دوسویه قوی تر و بیشتر بین مردم و روحانیون نقش داشته باشند، بیان کرد: بسیاری از مردم فکر می کنند، روحانیون خشک هستند و خشن و اهل مزاح نیستند و یا همیشه در حال روضه خواندن هستند. علت این تفکرات این است که ارتباط مردم و روحانیون کم است. مردم یک روحانی را در مسجد یا ختم می بینند. سینماگران می توانند با افزایش اطلاعات خود در مورد روحانیون تصویر درست و واقعی از زندگی آنها به نمایش بگذارند و ارتباط بین مردم و روحانیون را قوی تر کنند.

کد خبر 496192

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha