به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، آیت الله سید کاظم نورمفیدی، امام جمعه گرگان، امروز (1 آبان) در خطبه های نماز عبادی و سیاسی جمعه این شهرستان با انتقاد از مداحانی که شان امام حسین (علیه السلام) و عاشورا را با اشعار خود نادیده می گیرند، از مردم خواست به اینگونه اشعار توجه نکنند.
وی افزود: اگر مردم به این اشعار توجه نکنند، مداحان هم مجبور می شوند به جای اشعار کوچه و بازاری، شعر عاشورایی بخوانند.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه برخی حجاب ها مانع شناخت واقعی مردم از عاشورا شده اند، تاکید کرد: هر کسی در هر مقامی باید این حجاب ها را از فرهنگ عاشورا بزداید تا مردم، شناخت واقعی نسبت به آن کسب کنند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان خاطرنشان کرد: اگر مردم به طور واقعی با عاشورا آشنا شوند، تحول تاریخی و دینی به وجود می آید.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به خطبه امام حسین (علیه السلام) در شب عاشورا، ادامه داد: شب عاشورا، بهترین شب زندگی امام (علیه السلام) و در عین حال، پر غم و غصه و پررنج ترین شب بود.
وی با بیان اینکه چنین شرایط سختی، ذره ای در اراده امام حسین (علیه السلام) خلل ایجاد نکرد، ادامه داد: ایشان جز کسب رضایت الهی، به چیز دیگری نمی اندیشید به همین دلیل، شب عاشورا از یاران خود خواستند که اگر مسئله دیگری برای آنها اهمیت دارد، شبانه از کاروان جدا شوند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در حالی که عبیدالله بن زیاد با پول و زور، در تلاش بود تا نیروهای زیادی را راهی کربلا کند، اما امام حسین (علیه السلام) در تلاش بود همین تعداد اندک نیرویی که در اختیار داشت را آزاد کند تا مبادا کسی غیر از رضایت حق تعالی، انگیزه دیگری برای نبرد در روز عاشورا داشته باشد.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه انگیزه های مختلفی راجع به قیام سیدالشهداء (علیه السلام) ذکر شده است، مسائل دینی را اولین انگیزه امام (علیه السلام) از این قیام ذکر کرد.
وی افزود: دین، مجموعه ای از ارزش هاست که نبی مکرم اسلام (علیه السلام) برای نجات بشریت آورد، اما بعد از رحلت ایشان، این ارزش ها به انحراف کشیده شدند.
خطیب جمعه گرگان ادامه داد: در چنین شرایطی، باید کسی در برابر حاکم جور می ایستاد و این کار، در آن زمان، غیر از امام حسین (علیه السلام) که گوشت و پوست او از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بود، از دست شخص دیگری برنمی آمد.
آیت الله نورمفیدی، دومین هدف امام حسین (علیه السلام) از قیام عاشورا را امامت و رهبری امت اسلامی برشمرد و اظهار داشت: مردم از حاکمان خود تاثیر می پذیرند، شرایط جامعه اسلامی با رهبری امام حسین (رحمه الله علیه)، متفاوت تر از شرایطی بود که یزید بر آنها حکومت می کرد.
وی تصریح کرد: سیدالشهداء با قیام خود خواست این پیام را به مردم انتقال دهد که یزید شرایط حکومت بر جامعه اسلامی را ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان خاطرنشان کرد: شیخ محمد عبده، یکی از علمای برجسته اهل سنت، گفت اگر در دنیا دو حکومت عادل و ظالم وجود داشته باشند، بر مسلمانان واجب است که از حکومت عادل برای نابودی حکومت ستمگر، حمایت کنند و مصداق آن، خروج حسین علیه یزید است.
نظر شما