به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، مجالس عزای امام حسین(علیهالسلام) سبب ماندگاری پیام نهضت مقدس عاشورا شده و بسیاری از انقلابها به خصوص انقلاب اسلامی ایران بر اساس این نهضت شکل گرفته و به پیروزی رسیده است.
با فرا رسیدن ماه محرم الحرام شیعیان در صدد برپایی مراسم سوگواری امام حسین(علیهالسلام) بر میآیند و حضور در این مراسم اولویت اصلی اقشار مختلف مردم قرار میگیرد، اما در طول سالیان اخیر به دلایل مختلف شاهد برخی از انحرافات و عدول از اهداف راستین نهضت حسینی(علیهالسلام) بودهایم.
در این راستا مداحان اهل بیت(علیهالسلام) باید به این نکته توجه کنند که مجالس و محافل عزاداری باید فاخر برگزار شود و اشعاری که در مداحی استفاده میکنند درست، دقیق، مستند و به دور از خرافهگویی وغلو باشد.
گریه برای حضرت سید الشهدا(علیهالسلام) باید با معرفت و شناخت همراه باشد
حجتالاسلام محمد حسن صفوی، امام جمعه فومن با بیان اینکه اینکه مداحان باید در انتخاب اشعار مداحی سالار شهیدان دقت داشته باشند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: اشعار و مداحي هايايام محرم بايد بر اساس دين اسلام و متناسب با شأن امام حسين(علیهالسلام) باشد.
وی با بیان اینکه یک مداح در درجه اول باید اسلام شناس و اهل مطالعه باشد و بداند چه چیزی را بیان میکند که به دور از خرافهگویی است، افزود: مداحان باید بدانند هدف از مداحی تبیین فرهنگ و فلسفه قیام عاشورا در جامعه است.
امام جمعه فومن گفت: مداحان بايد اهداف امام حسين(علیهالسلام) كه شامل امر به معروف و نهي از منكر، بر پا داشتن سنت انبياء و دفاع از دین و ارزش های اسلامی است را به مردم يادآوري كنند.
حجتالاسلام صفوی با بیان اینکه گریه برای حضرت سید الشهدا(علیهالسلام) باید با معرفت و شناخت همراه باشد، تصریح کرد: عزاداری میکنیم تا راه مکتب امام حسین(علیهالسلام) را بشناسیم و به آن عمل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یک مداح یا ذاکر خاندان عصمت و طهارت(علیهالسلام) در عرصه مداحی باید توکل و توسل خیلی قوی به ساحت مقدس سیدالشهداء(علیهالسلام) داشته باشد.
امام جمعه فومن با بیان اینکه مجلس ذکر اهلبیت، مکان ذکر و فکر و شور و شعور در کنار یکدیگر است، اظهار کرد: مجالسی که تنها به برانگیختن هیجانات میپردازند و افراد را تا سر حد جنون تحریک میکنند، چنین چیزی بنا بر مکتب اهلبیت(علیهالسلام) نیست و صحیح نمیباشد.
نام، هیئت و بیرق عزای امام حسین(علیهالسلام)، آوردگاه تمام افکار و انسانها با سلایق مختلف است
محمد پوراسماعیلی فومنی، مسئول سازمان بسیج مداحان سپاه قدس گیلان ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا اظهار کرد: فلسفه قیام عاشورا طبق فرمایشات امام حسین(علیهالسلام) اصلاح امت پیغمبر(صلیالله علیهوآله) و احیای امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با بیان اینکه نتیجهای که از قیام امام حسین(علیهالسلام) از عاشورا منتج شد این بود که فرهنگ عاشورا احیا کننده امر به معروف و نهی ازمنکر است، افزود: اگر در جامعه اسلامی و دینی یک فرهنگ اشتباه در همه عرصهها رخ میدهد این وظیفه هر مومنی است که در بحث اصلاح امور امت و جامعه قیام و اصلاح کند.
مداح اهل بیت(علیه السلام) فومن با بیان اینکه همه تفکرها و همه اهداف انسانها باید برای رسیدن به کلمه توحید باشد، گفت: امام حسین(علیهالسلام) زمانی که در قتلگاه لحظات آخر عمر شریفشان را سپری میکردند، به همه شیعیان یاد دادند که اگر در اوج بلا و مصیبت باشند باید دلشان در گرو خداوند باری تعالی باشد.
پوراسماعیلی فومنی با بیان اینکه نگاه ما به عاشورا فقط نباید نگاه عزاداری، حزن و اندوه باشد، گفت: چیزی را که باید از عاشورا بدست بیاوریم اصلاح جامعه و فرد است.
وی با بیان اینکه افراد باید از فرهنگ عاشورا خودسازی را یاد بگیرند و به جامعه منتقل کنند و سبب پیشرفت جامعه از نظر معنوی و مادی شوند، تصریح کرد: شور حسینی جوانان یک امر متبرک و مقدس است و نام،هیئت و بیرق عزای امام حسین(علیهالسلام)، آوردگاه تمام افکار و انسانها با سلایق مختلف است.
شور حسینی در جوانان نتیجه والای دستگاه سیدالشهدا(علیهالسلام)
مداح برجسته استان گیلان با بیان اینکه شور حسینی در جوانان نتیجه والای دستگاه سیدالشهدا(علیهاسلام) است که همه زیر این بیرق با تمام عقاید و سلایق مختلف و منشهای باطنی جمع میشوند، خاطرنشان کرد: ما اعتقاد بر شور در کنار شعور حسینی داریم و نباید فقط بسنده به شور حسینی کنیم زیرا این موضوع به تنهایی به ضرر جوانان است.
پوراسماعیلی فومنی با بیان اینکه شور حسینی یک نوع ابراز ارادت عملی در همان هیئت است، اظهار کرد: ابراز ارادت قلبی یا همان مودتی که وقتی در جامعهای میخواهد تبلور پیدا کند و مارا یک فرد حسینی و اهل بیتی بدانند زمانیست که از وادی شور در وادی شعور هم قدم برداریم و از محتوا و فرهنگ اهل بیت(علیهالسلام) چیزی یاد بگیریم.
وی با بیان اینکه فضای هیئتها و محافل اهل بیت(علیهالسلام) مخصوصا در ایام محرمالحرام که با استقبال زیاد مومنین و مردم برگزار میشود فرصت مناسبی برای ترویج سبک زندگی اهل بیت(علیهالسلام) است، افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری فرهنگ سبک زندگی اسلامی ایرانی را باید ترویج کنیم، زیرا سیره و زندگی اهل بیت(علیهالسلام) مملو از خیرات و برکات است.
مسئول سازمان بسیج مداحان سپاه قدس گیلان با بیان اینکه از ایام محرم به عنوان یک پتانسیل میتوانیم برای انتقال سبک زندگی و سیره زندگی اهل بیت در یک فضای مناسب اهل بیتی و احساسی، به مردم استفاده کنیم، گفت: وظیفه مداحان است تا از این فضا استفاده کنند و به طور کل نباید مجالس سوگواری ائمه اطهار(علیهالسلام) را محفلی برای معرفی خودمان بدانیم.
پوراسماعیلی فومنی با بیان اینکه متاسفانه برخی از مداحان در مراسمات به جای معرفی اهل بیت(علیهالسلام) به معرفی خود میپردازند، تصریح کرد: مداح وظیفهاش این است که مدح مقام والای اهل بیت(علیهالسلام) را بگوید و منتقل کننده این فرهنگ به جامعه و نسل جوان باشد.
فراگیرترین تریبون شیعه دست مداحان است
وی با بیان اینکه بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری فراگیرترین تریبون شیعه دست مداحان است، خاطرنشان کرد: مداحان باید از فراگیری و ضریب نفوذ این تریبون که در اختیارشان است برای معرفی سیره پاک ائمه(علیهالسلام) و آشنا کردن مردم با معارف اهل بیت(علیهالسلام) و همچنین معرفی الگوهای مناسب حال حاضر تلاش کنند.
این مداح اهل بیت(علیهالسلام) فومن با بیان اینکه مداح اگر فقط به خواندن و گریاندن مردم بسنده کند و فرهنگ و سیره اهل بیت(علیهالسلام) را بیان نکند، مردم نمیتوانند از آن مجلس فرهنگ اهل بیت را استنتاج کنند، اظهار کرد: مداحیها و روضهها و اشعاری که خوانده میشود باید بدرد جامعه امروز، امت اسلام، حرکت مقاومت اسلامی که خیزش و بیداری اسلامی در منطقه به وجود آورده بخورد.
پوراسماعیلی فومنی افزود: یک مداح زمانی میتواند مداح مناسبی برای مجالس اهل بیت(علیهالسلام) باشد که زمان حاضر را به زمان 61 ه.ق گره بزند تا یزیدیان و شمر زمان را معرفی کند.
وی با بیان اینکه اگر مداحی در مجالس سوگواری سید سالار شهیدان(علیهالسلام) حضور پیدا کند و از چهره خبیس آل سعود، آل خلیفه، اسرائیل و آمریکا نگوید جلسه متعالی نیست و وظیفه ما معرفی ارزشها در لوای نام سیدالشهدا است، گفت: اساس عزاداریهای امام حسین(علیهالسلام) باید شور در کنار شعور باشد، شعوری که ما را به دریای بی کران اهل بیت(علیه السلام) متصل کند که همان خداپرستی و توحید است.
منشور روند اجرایی ستایشگری و مداحی برای یک مداح تاثیرگذار باید کلام مقام معظم رهبری باشد
مسئول سازمان بسیج مداحان سپاه قدس گیلان با بیان اینکه اگر مجالس اهل بیت(علیهالسلام) مقدمه ای برای رسیدن به کلمه توحید، و خداپرستی نباشد قطعا آن جلسه بالابرنده و متعالی نیست، تصریح کرد: اساس عزاداریها ما باید روی شعور و بحث توحید و خداپرستی باشد و در نام و شور و گریه ابا عبدالله(علیهالسلام)درجا نزنیم.
پوراسماعیلی با بیان اینکه امام حسین(علیهالسلام) سفینهالنجاة است، خاطرنشان کرد: ابا عبدالله(علیه السلام) کشتی است که انسانها را به درجه نجات میرساند و ساحل نجات در کلمه توحید است.
وی با بیان اینکه اگر انسانها از امام حسین(علیهالسلام) به خدا نرسند، آن حضرت، امام حسین واقعی که ما باید به او برسیم نیست، اظهار کرد: ما باید به سیره و معارف اهل بیت(علیهالسلام) چنگ بزنیم که آن را هم پای درس علما، مراجع، خطبا و اهل منبر باید فرا بگیریم و اینکه به فضای مداحی و شور و سینه زنی بسنده کنیم، کفایت نمیکند.
مداح برجسته استان گیلان افزود: بنا به فرمایشات موکد مقام معظم رهبری، مداحان باید ایمان و اعتقاد مخاطبان را در عزاداریهای سیدالشهدا(علیهالسلام) زیاد و محکم کنند.
وی با بیان اینکه هدایتگری، بصیرتافزایی، اخلاقیات و نصایح باید در مراسمات زیاد باشد، گفت: در کل منشور روند اجرایی ستایشگری و مداحی برای یک مداح تاثیرگذار، باید کلام مقام معظم رهبری باشد.
نظر شما