به گزارش خبرگزاری شبستان: سردار موسی امیری جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در گفتوگو با خبرنگار ستاد خبری کنفرانس ضمن اشاره به جادههای حادثهخیز کشور بیان کرد: گرچه در حال حاضر اطلاعات دقیقی از تصادفهای رانندگی کشور در دست نیست، اما میتوان با اطمینان گفت که خسارات جانی و مالی ناشی از تصادفهای رانندگی در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش پیداکرده است.
جاده تهران- اصفهان، تهران- مشهد و تهران- سمنان از مهمترین جادههای حادثهخیز کشور بهحساب میآیند که به علت طولانی بودن از نظر مبدا و مقصد سالانه شاهد وقوع تصادفهای گوناگونی هستیم.
وی با تشریح وضعیت ایمنی راههای کشور اظهار داشت: خوشبختانه در سالهای گذشته شاهد بهبود وضعیت ایمنی راههای کشور بهخصوص جداسازی محورهای رفت و برگشت هستیم. با این حال تا رسیدن به وضعیت ایمنی مطلوب در کشورهای همسایه مانند ترکیه فاصله زیادی وجود دارد.
سردار امیری خاطرنشان کرد: توجه داشتهباشیم که کشور ما زمینی پایه است و عمده حمل و نقل از طریق راههای کشور صورت میگیرد و همین عامل باعث میشود تا کشور ما در مقایسه با سایر کشورهای دنیا که از انواع مختلف راهها برای حمل و نقل استفاده میکند، آسیبپذیرتر باشد.
وی اعلام کرد: مجموع راههای کشور، 220 کیلومتر است که از این میان، سهم راههای روستایی و فرعی بیشتر و در نتیجه ایمنی هم کمتر است؛ اما نباید از این نکته غفلت ورزید که مشکل تصادفهای رانندگی در کشور نبود فرهنگ بر کنترل سرعت است. بهعبارتی دقیقتر « افزایش سرعت» یکی از مهمترین علل وقوع حوادث رانندگی در کشور بهحساب میآید.
جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با تاکید بر این موضوع که همراه با افزایش سرعت، باید سیستم کنترل هوشمند هم در کشور افزایش یابد گفت: آزادراه «پردیس» از جمله آزدارههای کشور است که بهعلت نداشتن سیستم کنترل هوشمند شاهد بروز حوادث مختلف در آن هستیم.
وی با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر وقوع تصادفهای رانندگی در کشور تصریح کرد: بر اساس بررسیهای علمی ، انسان بیشترین نقش را در بروز حوادث رانندگی دارد؛ با اینحال نباید از نقش سایر عوامل تاثیرگذار همچون مسئولان و یا خودروسازان غفلت ورزید.
سردار امیری در پاسخ به این سوال که مهمترین راههای پیشگیری از سوانح رانندگی چیست، بیان کرد: بدونشک آموزش و اطلاع رسانی نقش بسیار مهمی در کنترل و کاهش سوانح رانندگی در کشور دارد، اما از آنجایی که فرآیند تغییر رفتار بسیار طولانی است، راهکار عملی مهم « استفاده از سیستمهای هوشمند کنترل تخلفهای رانندگی» است. متاسفانه سهم سیستمهای هوشمند کمترل تخلفات بسیار کم و به 28 درصد میرسد. بهعبارتی دیگر تنها 7 تخلف از 171 تخلف موجود در کشور با این سیستمها قابل شناسایی است.
وی با مطرح کردن این موضوع که در کشور یک نظام جامع سوانح رانندگی وجود ندارد، گفت: سوانح رانندگی در کشور در سه مرحله پیش از رویداد، رویداد و پس از رویداد تقسیم میشود و متاسفانه برنامه و نقشه راه مدونی برای جلوگیری از حوادث رانندگی در کشور وجود ندارد.
با وجود اینکه رسیدگی به تصادفهای رانندگی در کشور در صحنه بر عهده پلیس است، اما متاسفانه سازوکار الزام قانونی به سایر بخشها برای همکاری در این زمینه وجود ندارد.
سردار امیری گفت: در حال حاضر 49 درصد از مرگومیرها در بیمارستان و یا در حین رساندن بیمار به بیمارستان صورت میگیرد که بسیار فاجعه است. از سوی دیگر توانبخشی در حوزه رسیدگی به بیماران و یا خانوادههای آنان پس از تصادف بسیار ضعیف عمل میکند و هیچ اقدامی برای بهبودی مجروحان، معلولان و یا بازماندگان صورت نمیگیرد.
وی در پایان: رسالت هبرگزاری همه همایشها، خصوصا کنفرانس بینالمللی حوادث رانندگی و جادهای تولید علمی است که با نگاه نوین به این چنین موضوعاتی سعی دارد تا علم ایمنی را به عموم منتقل کند.
نظر شما