به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از گاردین، این سازمان در گزارش جدید خود با اشاره به وضعیت «جهنمی» پناهجویان در دست قاچاقچیان انسان از ضرب و شتم شدید آنان و حتی کشته شدن اعضای خانوادهشان به خاطر باج ندادن خبر داده است.
سازمان عفو بین الملل در گزارشی در این باره نوشت:کشورهای منطقه ای در شرق آسیا اقدامات اندکی برای نابودی شبکه های قاچاق انسان و یا ترغیب مردم به انتخاب راه های پر مخاطره برای عبور از دریاها و مهاجرت انتخاب کرده اند.
آنا شی ، از محققان امور پناهجویان در سازمان عفو بینالملل در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت:اگر دولت ها به سرعت وارد عمل نشوند باید در انتظار فجایع دیگری از این دست باشیم.
وی افزود:هزاران مسلمان روهینگیایی در ماه های آتی سوار بر قایق ها خواهند شد تا خود را از شر آزار و اذیت بودایی های میانمار رها کنند اما هیچ گونه مکانیسم حمایتی از آنها وجود ندارد.
شی گفت:مسلمانان در این قایق ها آزارهایی می بینند که حتی نمی توان آنها را به زبان آورد.
وی خاطرنشان کرد که بسیاری از کودکان روهینگیا قربانی این آزارها هستند در حالی که هیچ فکری به حال آنها نمی شود.
گروه های حقوق بشری مدت هاست که کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا را متهم به چشم بستن بر روی قاچاق انسانی در این منطقه می کنند.
گفتنی است، در سال های اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به ویژه در ایالت راخین در حملات بودایی های تندرو کشته و هزاران تن بی خانمان شده اند.
میانمار از اعطای حق شهروندی به اکثر جمعیت روهینگیای این کشور امتناع کرده و سازمان ملل مسلمانان روهینگیا را یکی از ستمدیده ترین اقلیت های جهان دانسته است.
با ادامه خشونت علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار، شمار پناهجویان این منطقه به کشورهای همسایه از جمله تایلند، مالزی و اندونزی افزایش یافته است.
گفتنی است، مسلمانان روهینگیا که در حال حاضر در ایالت راخین در غرب میانمار زندگی می کنند از زمان استقلال این کشور در سال 1948 هدف سرکوب نظام مند بودائیان افراطی در این کشور قرار گرفتهاند. این در حالی است که دولت میانمار در حفاظت از حقوق این گروه به حاشیه رانده شده، ناکام بوده است و این موضوع هزاران نفر از آنها را به مهاجرت به کشورهای همسایه مانند تایلند، هند، بنگلادش، اندونزی واداشته است.
نظر شما