به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، ۳۶ زائر مفقودالاثر درحادثه منا، اعلام وصول لایحه برنامه ششم، نگذارید عنوان انتخابی رهبری برای سال روی زمین بماند، طرح مسایل سیاسی روز به دور از جناح بندی در مجالس امام حسین (ع) از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
۳۶ زائر مفقودالاثر درحادثه منا/ دفن ۲۹جانباخته ایرانیدر عربستان
نوذر شفیعی ،سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه فوق العاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در رابطه با فاجعه منا گفت: صبح امروز ابعاد مختلف فاجعه منا در جلسه فوق العاده با حضور آقایان اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت، قشقاوی معاون کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه و تعدادی از اعضای بعثه حج مورد بررسی قرار گرفت.
نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس نهم شورای اسلامی ادامه داد: بروجردی رئیس کمیسیون در آغاز جلسه اظهار کرد همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند فاجعه منا نباید به سکوت و فراموشی سپرده شود.
به گفته این نماینده، بروجردی تاکید داشت بدون تردید دولت عربستان و برگزار کنندگان این مراسم مهم جهان اسلام در این فاجعه مقصرند و باید در برابر جهان اسلام پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: بروجردی ضمن تشکر ایرانی حج نماینده مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت تأکید کرد که پیگیری و زنده نگهداشتن این موضوع مهم وظیفه سازمان حج و وزارت امور خارجه است.
همچنین بروجردی عنوان کرد تا زمانی که وضعیت افرادی مانند رکن آبادی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان مشخص نشود مسئولیت با دولت عربستان است.
به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه، زمینههایی مانند اقدامات اجتماعی، امنیتی، سیاسی در مورد ایشان یک فرضیه جدی است.
شفیعی ادامه داد: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این جلسه بر ضرورت تشکیل کمیته حقیقت یاب اسلامی تأکید کردو اظهار داشت: دولت عربستان به لحاظ مقررات بین المللی موظف است با این کمیته برای روشن شدن ابعاد این فاجعه همکاری نماید.
در ادامه جلسه امروز کمیسیون امنیت و سیاست خارجی اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در این جلسه گزارش مفصلی از اقدامات انجام شده ارائه کرد، سخنگوی کمیسیون در این باره گفت: تا کنون 36 زائر مفقود الاثر هستند که رسما از سوی دولت عربستان اعلام شده است و 29 جسد را نیز دفن کرده اند که باید در مورد آن تصمیم گیری شود.
قشقاوی معاون وزیر امور خارجه در جلسه اقدامات این وزارت خانه و پیگیریهای حقوقی را تشریح و بر ضرورت همکاری دولت عربستان در این زمینه تأکید کرد.
در این جلسه آقایان سبحانی نیا و حیدرپور نمایندگان نیشابور و شهرضا نقطه نظرات خود را در این زمینه تشریح کردند.
نگذارید عنوان انتخابی رهبری برای سال روی زمین بماند
محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس با تاکید بر اصل وحدت در سال همدلی و همزبانی و همچنین سال انتخابات به خبرنگار شبستان گفت: اصل وحدت استحکام بخش پایههای حکومتی ما است که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر مذهبی به این نقش قائل هستیم و بنا به توصیهها و سفارشهای زیادی این اصل جزو آموزههای دینی ما شده است.
وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری با تیزبینی سال 94 را سال همدلی و همزبانی نامیدند، بنابراین ضرورت امر ایجاب می کند که کسانی که مقلد ایشان هستند نگذارند که این شعاری را که به درستی از سوی ایشان انتخاب شده است روی زمین بماند.
تابش تاکید کرد: ما امسال علاوه بر اینکه سال انتخابات را داریم اجرایی شدن برجام را نیز در کشور داریم و همین ضرورت ها ایجاب می کند که همدلی و همزبانی چه بین گروهها و چه جناحهای سیاسی و چه قوای سهگانه بیشتر شود.
نماینده اردکان در مجلس تصریح کرد: سیر تحولات کشور به سمتی بوده است که مردم دل بستهاند و امیدوار شدهاند که بر پایه وحدت بین قوا و مسئولان معضلات و مشکلات مهم کشور حل شود و در فرایند انتخابات نیز مسایل چالشبرانگیز نخواهد طعم شیرین حضور و مشارکت مردم را از بین ببرد و حوادثی همانند سال 88 و یا غلیظ و یا رقیق تر را شاهد باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ما باید وحدت را بین مردم جناح ها و گروهها ترویج کنیم و آن را پاس بداریم تا کشور بتواند مسایل و معضلاتی را که با آن مواجه است حل کند و آینده خوبی پیش روی کشور باشد.
گفتن مسایل حزبی و جناحی در مجالس امام حسین (ع) به قداست مجالس آسیب می زند
جواد آرین منش از نمایندگان ادوار مجلس در رابطه با پرهیز از گفتن مسایل جناحی و سیاسی در مجالس امام حسین (ع) از سوی مداحان و سخنرانان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: شهید مدرس میفرمایند دیانت ما عین سیاست ماست و سیاست ما عین دیانت ماست اما این جمله به این معنا نیست که هر تشکیلات فرهنگی و مذهبی کار یک تشکیلات سیاسی را انجام دهند زیرا قانون اساسی و قانون احزاب تکلیف تشکلهایی را که میخواهند کار سیاسی انجام دهند مشخص کرده است و مشخص شده است که تشکیلاتی که بخواهد کار سیاسی بکند باید طبق قانون احزاب از وزارت کشور مجوز دریافت کند و در انتخاباتهای گوناگون اعلام مواضع کند و فهرست انتخاباتی ارایه دهد.
وی اظهار کرد: تشکلهای فرهنگی، NGO ها و تشکلهای اقتصادی قانون مجاز به ورود به عرصه انتخابات به مفهوم ارایه لیست و انجام فعالیتهای کاندیداتوری و انتخاباتی نیستند لذا مداحان نیز همانند همه آحاد مردم میتوانند نظر داشته باشند اما اگر قرار شد جامعه مداحان به عنوان تشکیلات و تشکل کاندیدا معرفی کند باید بروند و تشکیلات خودشان را رسمی کنند و طبق قانون تشکیلات حزبی و سیاسی داشته باشند.
آرین منش تصریح کرد: در مراسم مذهبی تا آنجایی که بحث های آگاهی بخشی و روشنگری باشد ایرادی ندارد اما اگر قرار باشد له یا علیه یک فرد یا گروه سیاسی اعلام موضع شود حتماً به فعالیتهای مذهبی با حضور مردمی که در عزاداری ها حضور دارند آسیب میرساند.
وفاق درونی برای اقلیم کردستان عراق ضروری است/داعش؛ دشمن اصلی منطقه
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی امروز(یکشنبه 26 مهرماه) در دیدار با نیکروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق و هیأت همراه اظهار داشت: شرایط شما بسیار دشوار است زیرا از یک طرف با دشمن خود یعنی داعش باید مبارزه کنید و از طرف دیگر مسائل داخلی را باید حل و فصل نمایید.
وی تصریح کرد: اقلیم کردستان عراق باید در داخل به یک وفاق درونی دست پیدا کند تا دشمنانی مانند داعش از دو دستگی ها و اختلافات داخلی نتوانند سوء استفاده نمایند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به روابط دوستانه ای که میان دو کشور ایران و اقلیم کردستان عراق برقرار است گفت: استقرار امنیت داخلی کردستان عراق امر مهمی است که نباید از آن غافل ماند.
در ادامه این دیدار نخست وزیر اقلیم کردستان گفت: داعش دشمن اصلی ما در منطقه است که البته با همکاری هایی که در منطقه صورت گرفت توانسته ایم قدرت آنها را کاهش داده و خیلی از مناطق را تا مرز موسل آزاد نماییم.
نیکروان بارزانی با اشاره به مشکلات داخلی در حوزه سیاسی و اقتصادی اظهار داشت: بحث های زیادی میان مسئولان اقلیم، احزاب و پارلمان وجود دارد که ما سعی داریم با همفکری هم به یک تفاهم مشترک برسیم زیرا هر چه اختلافات درونی بیشتر باشد نفوذ دشمنان قوی تر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: البته در حوزه مسائل اقتصادی هم مشکلاتی مانند بحث پناهندگان و آوارگان که آمارشان به حدود یک میلیون و 700 هزار نفر می رسد، داریم که باید وضعیت آنان را سر و سامان دهیم.
وی در ادامه اظهار داشت: موضوع مورد بحث دیگر در داخل اقلیم و احزاب نحوه انتخاب رئیس اقلیم کردستان است که آن هم باید به یک نقطه مشترک برسد که آیا رئیس از سوی مردم انتخاب شود و یا از سوی پارلمان و اینکه حدود اختیارات رئیس اقلیم تا چه اندازه باید باشد.
نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در پایان این دیدرا ضمن تشکر از جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایت هایی که همیشه از آنان داشته، خواستار ادامه این روند و گسترش مراودارت در حوزه های سیاسی و اقتصادی شد.
برخورد صریح و شفاف با پدیده زیرمیزی انتظار جامعه و مجلس است
رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به پدیده زیرمیزی پزشکان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: پدیده زیرمیزی در حال حاضر نسبت به سنوات گذشته بسیار کم شده است اما باز هم نمی توان ادعا کرد که به صفر رسیده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر همه تلاش ما چه در مجلس و چه مسئولان در دولت این است که با این موضوع برخورد شود و برای جامعه در این زمینه روشنگری های لازم انجام گیرد.
خضری تصریح کرد: انتظار بود بعد از ارزش نسبی خدمات و بازنگری تعرفه های پزشکی و پیراپزشکی این بحث زیرمیزی کاملاً برچیده شود و انتظار مردم و جامعه پزشکی از مسئولان نیز همین بود.
خضر با بیان اینکه آمارها در این زمینه کاهش یافته است اما به طور صددرصد قطع نشده است گفت: انتظار داریم هم پزشکان و هم بخش نظارت وزارت بهداشت در این زمینه جدیتر ورود کنند تا همین مقدار کمی نیز که در جامعه وجود دارد از بین برود و باعث آرامش جامعه و مردم شود.
وی تاکید کرد: در حال حاضر از کل جمعیت پزشکان کشور شاید ده درصد جراح باشند که از این جراحان ده درصد بحث زیرمیزی را شاید داشته باشند که در حال حاضر نیز آن ده درصد بسیار کاهش یافته است که این کاهش خوب بوده است ولی باز هم به آن چیزی که مطلوب است فاصله داریم و انتظار داریم میزان زیرمیزی در کشور به صفر برسد یعنی یک در میلیون نیز نباشد.
وی خاطرنشان کرد: ما در کمیسیون بهداشت و درمان کشور از سازمان نظام پزشکی و همچنین بخش نظارت وزارت بهداشت و درمان و هم سازمان نظام پزشکی در این زمینه ورود جدی داشته باشند و انتظارات این است که این قضایا در جامعه شفاف شوند و اگر شفاف شوند قطعا این موضوع نیز در جامعه زودتر برچیده میشود.
گفتن مسایل جناحی و سیاسی در مجالس امام حسین (ع) باعث ایجاد انشقاق در جامعه میشود
لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه پرداختن به مسایل سیاسی و جناحی در مجالس امام حسین (ع) باعث ضربه زدن به این مجالس میشود به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مقام معظم رهبری تاکید فرمودند که امروز بیش از همیشه وحدت موردنیاز است و ما باید وحدت و همگرایی داشته باشیم.
وی اظهار کرد: مداحان و سخنرانان مراسم امام حسین (ع) باید بیشتر از دیگران در این مسیر وحدت و همگرایی حرکت کنند و به اختلاف سلیقه های سیاسی و جناحی در این مراسم نپردازند و تا میتوانند مردم را به سمت کلیت پیش ببرند.
افتخاری تصریح کرد: در حال حاضر که طرح برجام در مجلس به تصویب رسید این موضوعی بود که تصمیم کلی نظام بود و تصمیم یک فرد و یا یک گروه و یک فراکسیون و یک قوه نبود بلکه تصمیم نظام بود پس بنابراین این موضوع که تصمیم نظام بوده است باید مورد پذیرش همگان باشد و همه را به سمت وحدت در این زمینه دعوت کنیم.
افتخاری تاکید کرد: نباید به انشقاق و ریشههای اختلاف بپردازیم زیرا سود و میوه این موضوع را دشمنان اسلام و ایران میبرند.
وی تاکید کرد: در واقع اگر انشقاق و تفرقه در حال حاضر در جامعه ایجاد شود قبل از اینکه برجام اجرایی شود میوه و ثمره آن را دشمنان ما میبرند و آنها شاد میشوند.
رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس گفت: مداحان و سخنرانان مجالس امام حسین (ع) باید از قرآن، عترت، دین و حقیقت و قیام عاشورا در این مجالس بگویند و مطالب عمیق و هدایتگر را برای مردم مطرح کنند نه اینکه از مسایلی که از اهمیت و اعتبار خاصی برخوردار نیستند در این مجالس استفاده کنند.
هدف از احیاء سازمان مدیریت، کارآمدتر کردن نظام برنامه ریزی و نظارت بود
محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با حضور در سازمان مدیریت استان یزد دردیدار با ریس و معاونان این سازمان با تبریک به مناسبت احیای سازمان مدیریت و انتصاب حمید رضا نصیری زاده بعنوان رئیس این سازمان اظهار امیدواری کرد تا سازمان مدیریت نقش مدیریتی، برنامه ریزی و نظارت خود را به خوبی انجام دهد.
وی هدف از احیاء سازمان مدیریت را کار آمد کردن نظام برنامه ریزی و نظارت در کشور ذکر کر و افزود:آفات و عیوب سازمان مدیریت سابق باید در دوره جدید بخوبی رفع شود و سازمان کارآمدتر از گذشته به کار خود بپردازد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه گفت: این انتظار از سازمان مدیریت وجود دارد تا باتوجه به کمبود اعتبارات در کشور بتواند در دستگاه های اجرایی استان تحرک بوجود بیاورد و دستگاه ها را با اهرم های خاص به جذب اعتبارات ملی ترغیب کند و یکی از ملاک های ارزشیابی مدیران را عملکرد در جذب اعتبارات ملی قرار دهد.
تابش با اشاره به اینکه فضای کسب و کار در کشورمان با مشکلاتی روبرو است تصریح کرد : شرایط کسب و کار در زمستان 93 نسبت به پاییز 93 بهبود نیافته است.
وی بنا به ارزیابی های انجام شده، 3 عامل: وجود مشکل در دریافت تسهیلات از بانک ها، ضعف بازار سرمایه در تامین منابع مالی تولید و نرخ بالای تامین سرمایه در بازارغیر رسمی و بی ثباتی در قیمت مواد اولیه و عدم پرداخت بدهی موسسات دولتی از نامساعدترین مولفه های محیط کسب و کار ارزیابی شده اند.
تابش با ابراز خوشوقتی از تصویب برجام در مجلس، به تاثیرات روانی این رخداد در کشور اشاره کرد و گفت: تصویب برجام و رفع تحریم ها موجب شده تا مردم نسبت به آینده امیدواری بهتری داشته باشند ضمن آنکه طی چند ماه اخیر گروه های زیادی تمایل خود را برای سرمایه گذاری در کشورمان اعلام کرده اند که باید در جذب سرمایه گذاری ها اقدام کرد و مراقب بود تا نفوز درعرصه های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی را که بنا به فرموده رهبری معظم مطمع نظر بدخواهان انقلاب اسلامی است ، انجام پذیرد
نماینده مردم اردکان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش های منتشر شده در بازه زمانی 1375 تا 1390 گفت که استان یزد در این مدت و در شاخص منابع انسانی روند صعودی نداشته است که باید آسیب شناسی شود.
وی در پایان از محمد رضا بابایی معاون سابق برنامه ریزی استانداری یزد بعلت تعامل با نمایندگان و اجرای سیاست های دولت تدبیر و امید قدردانی کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد هم در این دیدار با تشکر از حضور نماینده اردکان در سازمان مدیریت گفت: آقای تابش اولین نماینده ای است که پس از احیای سازمان مدیریت، در این سازمان حضور یافته است.
حمید رضا نصیری زاده با بیان اینکه دولت تدبیر و امید، دولت تعامل با سایر قوای کشور است، بیان داشت: بدیهی است سازمان مدیریت نیز در دوره جدید این رویه را در دستور کار دارد و این سازمان با نمایندگان مجلس نیز تعامل موثر خواهد داشت.
وی، سازماندهی نظام آماری، ساماندهی نظام پژوهش ها و جذب مشارکت عمومی خصوصی را از برنامه این سازمان عنوان کرد.
مسایل سیاسی روز به دور از جناح بندی در مجالس امام حسین (ع) مطرح شود
حسین نجابت، نماینده تهران در مجلس در رابطه با اینکه تا چه اندازه باید در مجالس امام حسین (ع) مداحان و سخنرانان از گفتن مسایل حزبی و جناحی بپرهیزند به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: درست است باید در این مجالس مباحث سیاسی روز مطرح شود اما باید کسانی این مطالب را مطرح کنند که خویشتندار باشند و قدرت فهم داشته باشند که مسایل را جناحی نکنند.
وی اظهار کرد: باید در مجالس مسایل منطقه، جهان اسلام، مسایل داخلی از جمله برجام مطرح شود اما نباید با این مسایل جناحی برخورد شود زیرا باعث ضربه زدن به مجالس امام حسین (ع) می شود.
نجابت تصریح کرد: گفتن مسایل سیاسی کار هر کسی نیست و فقط کار خطبای مبرز و خویشتندار و بصیر است در واقع باید به گونه ای صحبت شود که مسایل سیاسی در پرتو مسایل اهل بیت (ع) و حقیقت نهضت عاشورا بیان شود.
نماینده تهران تاکید کرد: نهضت عاشورا یک نهضت صددرصد سیاسی و اجتماعی و همه جانبه است و بنابراین لازم است که مسایل سیاسی گفته شود اما این مسایل در پرتو مسایل اهل بیت (ع) گفته شود و به دور از هرگونه جناح بندی و حزب گرایی باشد.
وی تاکید کرد: کسانیکه پای منابر تکیه ها و حسینیهها جمع می شوند به خاطر وجود مبارک امام حسین (ع) و اهل بیت (ع) و اهمیت عاشورا میآیند و اینها افرادی نیستند که طیفی باشند ولی وقتی سخنان سیاسی و یا مداحی سیاسی حرف بزند قطعا بخشی از این جمعیت را می رنجاند و وقتی این جمعیت رنجیدند انسجام این مجالس از بین میرود.
وی گفت: زنده نگه داشتن واقعه عاشورا یک امر ملی و تاریخی است و در واقع نهضت امام حسین (ع) موتور محرکه این انقلاب است و مستقل از جناح ها و گروهها است.
اعلام وصول لایحه برنامه ششم در روز دوشنبه در صورت ارسال دولت/نحوه بررسی لایحه در پارلمان
محمدحسین فرهنگی عضو هیأت رئیسه مجلس با اشاره به برنامه دولت برای ارائه لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس، گفت: در صورتی که لایحه دولت آماده باشد، این لایحه در نشست روز دوشنبه هفته آینده مجلس اعلام وصول می شود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به نظر میرسد که از زمان ارائه لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس تا ارجاع به صحن علنی مجلس، حدود یک ماه به طول میانجامد.
فرهنگی ادامه داد: نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه برنامه ظرف پنج روز پیشنهادهای خود درمورد کلیات و جزئیات برنامه را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارائه کنند، همچنین کمیسیونهای تخصصی مکلفند حداکثر ده روز نسبت به بررسی مفاد برنامه شامل مواد، تبصرهها، جداول و ضمایم و نیز پیشنهادهای نمایندگان اقدام و گزارش خود را به کمیسیون تلفیق رسیدگیکننده ارائه کنند.
وی ادامه داد: همچنین کمیسیون تلفیق موظف است پس از پایان مهلت مذکور به گزارش های کمیسیون های تخصصی و کلیات و جزئیات برنامه و پیشنهادهای نمایندگان حداکثر ظرف سه هفته رسیدگی و گزارش نهائی خود را به مجلس ارائه کند.
فرهنگی افزود: پس از ارائه گزارش نهایی کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس و تصویب کلیات این لایحه در صحن، بر اساس آیین نامه داخلی مادامی که لایحه برنامه در صحن مجلس مورد بررسی است، مجلس نطق نخواهد داشت و هیچ طرح یا لایحهای جز طرحها و لوایح سهفوریتی و نیز تحقیق و تفحص، استیضاح و رأی اعتماد در دستور قرار نخواهد گرفت.
سخنگوی دولت اعلام کرد که احکام دائمی برنامه ششم توسعه در دولت تهیه شده و در اولین جلسه مجلس که احتمالا یکشنبه آینده است تقدیم مجلس میشود.
نظر شما