به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی در نشست محرم و خیرجمعی، نکاتی را درخصوص ارتباط ماه محرم، حادثه عاشورا و ترویج خیرجمعی بیان کرد.
وی با تسلیت ایام محرم گفت: معاونت رفاه اجتماعی که نام درست تر آن حمایت های اجتماعی است وظیفه اصلی کاهش آسیب های اجتماعی و جلوگیری از خطر کاهش درآمد و افزایش فقر را برعهده دارد.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی افزود: هدف ازبرگزاری این نشست وظیفه دینی، تکلیف ملی و وظیفه سازمانی ما است چرا که درحوزه حمایت های اجتماعی دنیا به این نتیجه رسیده است که منفرد شدن افراد و از بین رفتن پیوندهای اجتماعی منشاء آسیب های اجتماعی به شمارمی رود و از بین رفتن محله ها در کشورمان موجب از بین رفتن هویت جمعی شده است. اما خوشبختانه از هزاران سال پیش روزهای محرم درزندگی جاری مردم موجب پیوند های کوچک و بزرگ می شود.
وی ادامه داد: بطور مثال سنت های دیرین نظیرپختن غذا و انجام مرحله به مرحله آن باهم و درکناریکدیگرقرارگرفتن مردم بسیاری از مسائل اجتماعی را حل می کرد و آشنایی ها وحمایت های مردمی نیز موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شد.
دکترمیدری افزود: ایجاد وتقویت این پیوندها از طریق واسطه های دینی و مساجد دغدغه ما نیزهست وامید می رود این پیوندها احیاء شوند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکترسید مصطفی قاضوی سرپرست اداره کل مشارکت های مردمی معاونت اجتماعی وپشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه باتاکید برمشارکت تمام مردم در امورخیرجمعی گفت : وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی به ویژه در بخش بهزیستی گام های بسیار مثبتی در جهت حل مشکلات مومنان برداشته اشت.
وی خاطرنشان ساخت: حمایت های سازمان بهزیستی و نهادهای مردم نهاد وابسته به این سازمان براساس آموزهای دینی ما برای حل مشکلات مردم اقدامات موثری انجام داده اند.
دکترقاضوی تاکید کرد: در دین اسلام توجه به علم و دانش و فراگیری آن و پافشاری برای انجام کارگروهی و جمعی به دفعات دیده شده است و هیچ خدمتی بالاتر از خدمت به خلق خدا وجود ندارد.
قاضوی سرپرست اداره کل مشارکت های مردمی معاونت اجتماعی وپشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: می توان درکشور ازظرفیت سازمان های مردم نهاد بیش از این بهره ببریم وباید دقت کنیم وقتی می خواهیم کاری برای مومنی انجام دهیم حتما شان او را درنظر بگیریم.
وی اظهارکرد: باید برای فعال تر شدن ستادحمایت های اجتماعی و استفاده از نخبگان در انجام کارهای گروهی تلاش شود تا بتوان کارهای بزرگ انجام داد.
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکترذوعلم ماهیت اسلام را یک دین اجتماعی دانست و تاکید کرد: دورهم جمع شدن ما با هدف بررسی محرم و خیرجمعی خود از برکات عاشورا به شمار می رود.
وی با اشاره به آیه 200 سوره مبارک آل عمران ماهیت اسلام را یک دین اجتماعی بیان کرد و گفت: براساس تاکیدات مقام معظم رهبری باید کارجمعی در جامعه ودرسطح کلان نهادیته شود.
دکتر ذوعلم یاد آورشد: انجام کار جمعی ما را از انجام خیرفردی بی نیازنمی کند و بنابراین در زندگی مان باید این نکته را نیز مد نظرداشته باشیم.
وی تصریح کرد: خیر اجتماعی باید به بلوغ فکری بیانجامد و زمینه سازتکریم انسان ها باشد.
نظر شما