توسعه فرهنگ عمومی کشور یکی از سیاست های مهم دولت یازدهم

خبرگزاری شبستان:توسعه فرهنگ و ارتقا و پیشرفت فرهنگ عمومی کشور یکی از سیاست های مهم دولت یازدهم از زمان روی کار آمدنش است.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در همایش شورای اداری استان تهران با بیان اینکه نقش فرهنگ در توسعه و پیشرفت جامعه کامل، روشن، شفاف و غیرقابل انکار است، گفت: یکی از پایه های اساسی توسعه همه جانبه و پایدار کشور فرهنگ است که مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فرمودند فرهنگ در رأس همه امور است و اقتصاد سیاست در ذیل فرهنگ تعریف می شود.

 

وی ادامه داد: خوشبختانه خود مقام معظم رهبری عنایت ویژه به فرهنگ دارند و با حساسیت خاصی مسایل مربوط به فرهنگ را دنبال می کنند و ما بسیار خوشحالیم که یک شخصیت فقیه و اسلام شناس مانند ایشان نسبت به فرهنگ، ادب، شعر و فیلم اهتمام ورزیده و در رأس هرم اداره کشور قرار دارد.

 

جنتی با بیان اینکه توسعه فرهنگ و ارتقا و پیشرفت فرهنگ عمومی کشور یکی از سیاست های مهم دولت یازدهم از زمان روی کار آمدنش بود، اظهار کرد: اصولا توسعه فرهنگی و ارتقای فرهنگ عمومی کشور در یک فضای آزاد فضایی که امکان تبادل نظر و تضارب آرا داشته باشد باید اتفاق بیفتد چون هیچگاه در یک فضای بسته، سانسور شده و تنگ و گلخانه ای فرهنگ رشد نمی کند لذا همواره تلاش ما بر این بوده که ضمن توجه جدی به قانون و سیاست های اساسی فرابسته ای مانند قانون اساسی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سیاست های مجمع تشخیص مصلحت نظام در عین حراست و صیانت از ارزش های دینی و اعتقادی فضا را برای بحث و تبادل نظر و اراده افکار و اندیشه ها باز کنیم.

 

وزیر ارشاد با بیان اینکه این اتفاق در حوزه کتاب رخ داده است، خاطرنشان کرد: در گذشته به دلیل مسایل واهی جلوی انتشار بسیاری از کتاب ها گرفته شده بود در حالی که اکنون مجوز لازم به مولفان داده می شود.

 

وی ادامه داد: همچنین در گذشته بسیاری از رمان های نامناسب و مبتذل که مغایر با عرفان های کاذب، امنیت ملی کشور و ارزش های دینی است مجوز انتشار داشتند که امروز جلوی انتشار آنها گرفته شده است.

 

جنتی با بیان اینکه سال گذشته 72 هزار عنوان کتاب به چاپ رسید، افزود: بخش اعظمی از آنها یعنی بیش از 50 درصد کتاب های چاپ اول بودند و مابقی تجدید کتاب در حوزه های مختلف بوده است که این امر بیانگر این است که افرادی که اهل قلم و دارای فکر و اندیشه هستند فرصت یافته اند که اندیشه و افکار خود را روی کاغذ بیاورند و در اختیار افکار عمومی قرار دهند.

 

وی با بیان اینکه ایجاد روحیه نشاط و فعالیت در بین هنرمندان و فعالان در رشته های مختلف هنری یکی دیگر از سیاست های مهم وزارت ارشاد در دولت یازدهم بوده است، تصریح کرد: فعالیت های خوبی در حوزه سینما، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی در حال انجام است و همچنین سعی کردیم مراقب باشیم مطالب نادرستی در این حوزه ها انتشار نیابد و در حوزه موسیقی و برگزاری کنسرت ها افراد را ملزم به رعایت اصول و ارزش های دینی کردیم.

 

جنتی با بیان اینکه در سال گذشته نیز در جشنواره فیلم و جشنواره فجر آثار فاخر زیادی به نمایش گذاشته شد، خاطرنشان کرد: ما در برگزاری این جشنواره ها با حاشیه های کمتری روبرو بودیم و امسال نیز فیلم های خوبی ساخته شده است.

 

وزیر ارشاد با اشاره به برنامه هایی که در شب های محرم در تالار وحدت برگزار می شود، اظهار کرد: یکی از این برنامه ها اپرای عاشورا است که یک مجموعه 130 نفری از نوازندگان و هنرمندان است که تاریخ عاشورا را از زمان حرکت حضرت سیدالشهدا از مکه تا پایان شهادت امام حسین (ع) با سبک نو و جدیدی و با بهره گیری از اشعار بسیار فاخر شاعران چیره دست در واقعه عاشورا مانند اشعار محتشم کاشانی و با استفاده از یک سمفونی بسیار زیبا به مدت یک ساعت به اجرا در می آید که افراد را بسیار تحت تاثیر قرار می دهد.

 

وی با بیان اینکه تمرکززدایی از دیگر فعالیت های مهم و مورد توجه وزارت ارشاد در دولت یازدهم است، تصریح کرد: زمانی که بنده مسئولیت خود را در وزارت ارشاد آغاز کردم مجوزهای زیادی بر روی زمین مانده بود در حالی که اکنون سالی 40 الی 50 مجوز در حوزه های مختلف توسط وزارت ارشاد صادر می شود.

 

وی ادامه داد: سعی کردیم فرآیندهای صدور مجوز را بسیار کوتاه کنیم که افراد به راحتی بتوانند مجوزهای خود را دریافت کنند. در گذشته برای صدور مجوز یک نشریه یا کتاب حدود 2 سال باید پیگیری می شد ولی اکنون در عرض 2 ماه ما مجوزها را صادر می کنیم که این 2 ماه هم به خاطر گرفتن استعلامات از وزارت اطلاعات است.

 

وی با بیان اینکه صدور برخی از مجوزها از سال 85 به جا مانده است، اظهار کرد: ولی ما امروز بسیار به روز هستیم و اگر مدارک لازم برای صدور مجوز آماده باشد سریع آن را صادر می کنیم.

 

وی ادامه داد: ضمن اینکه اختیارات بسیار زیادی در زمینه صدور مجوز به استان ها داده شده است ولی استان تهران به دلیل اینکه وضعیت خاصی دارد و وزارتخانه در تهران فعالیت می کند برخی از مجوزهایی که به استان ها داده می شود برای تهران صادر نمی شود.

 

وی الکترونیکی کردن فعالیت ها را از دیگر اقدامات وزارت ارشاد عنوان کرد و افزود: ما با الکترونیکی کردن فعالیت ها در حوزه مطبوعات کاغذ را حذف کردیم و افرادی که درخواست نشریه را روزنامه دارند می توانند بر روی سامانه جامع وزارت ارشاد ثبت نام کنند و اقدامات لازم را جهت چاپ کتاب و نشریه خود انجام دهند.

 

وی با بیان اینکه در حوزه سینما 80 سالن سینما در حال ساخت است، افزود: یک مجتمع تجاری در اتوبان ستاری به بهره برداری رسیده است که حدود 13 سالن سینما در آن ساخته شده است.

 

وی با اشاره به صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران گفت: این صندوق تبدیل به بنگاه اقتصادی می شود که زیاد هم وابسته به بودجه های دولتی نباشد.

کد خبر 495349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha